Zdravím,
rád bych Vás poprosil o radu a pomoc ohledně problému, který se vyskytl na mém vozu KIA Cee´d II JD kombi r.v. 2013 1,6 Gdi 99 kw. Forum jsem pročítal ale nic podobného nenašel. Klidně uvítám link jestli někdo ví.
Problém zřejmě začal koncem srpna kdy jsem zaslechl divné zvuky, ale pak to ustalo a zřídka opět objevilo.
Zvuk vychází zřejmě od pravého předního kola. Zvuk je podobný tomu, jako když se žvejká guma nebo spíše jako by o něco chroupala či drhla. S vyšší rychlostí se to zrychluje a naopak. Tudíž mě napadlo že to o něco dře nebo se šmajdá guma. Počkal jsem na výměnu kol. V říjnu vyměna destiček a výměna kol se zimníma pneu. Očekával jsem že to budou ty gumy. Stav. Dělá to stále.
Ten zvuk je nejvíc slyšet při maximálním vytočení kol do leva ale je to i při mírném vytočení. Není to tak silný zvuk. Tudíž kruhový objezd je pro mě zvuková symfonie. na pravou stranu nic zatím nepozoruji a ani při projetí technikem nic nezjistil.
Auto bylo 2x zvednute prohlídnuté a projeté. Pokaždé někým jiným a nic nezjištěno. Poslední info jsem dostal.
Na kruhovém objezdu to dělá zvuk jako když šmajdá kolo ale jinak auto sedí nikde nic nebouchá a jede rovně. Tudíž prý by to neměla být ani geometrie špatná. Takže mi vlastné ani nic neřekli.
Tak teď prosím Vás o radu. Setkal jste se prosím někdo s něčím podobným? Každá rada může být vodítkem a cestou k úspěchu. Předem díky všem.
Omlouvám se za mé odborné výrazy, ale nejsem mechanik ani se v autech moc nevyznám.
Hezký den všem