Šmatlavé zvuky

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Šmatlavé zvuky

Příspěvekod BKrepelka » 06.11.2020 15:00

Zdravím,
rád bych Vás poprosil o radu a pomoc ohledně problému, který se vyskytl na mém vozu KIA Cee´d II JD kombi r.v. 2013 1,6 Gdi 99 kw. Forum jsem pročítal ale nic podobného nenašel. Klidně uvítám link jestli někdo ví.
Problém zřejmě začal koncem srpna kdy jsem zaslechl divné zvuky, ale pak to ustalo a zřídka opět objevilo.
Zvuk vychází zřejmě od pravého předního kola. Zvuk je podobný tomu, jako když se žvejká guma nebo spíše jako by o něco chroupala či drhla. S vyšší rychlostí se to zrychluje a naopak. Tudíž mě napadlo že to o něco dře nebo se šmajdá guma. Počkal jsem na výměnu kol. V říjnu vyměna destiček a výměna kol se zimníma pneu. Očekával jsem že to budou ty gumy. Stav. Dělá to stále.
Ten zvuk je nejvíc slyšet při maximálním vytočení kol do leva ale je to i při mírném vytočení. Není to tak silný zvuk. Tudíž kruhový objezd je pro mě zvuková symfonie. na pravou stranu nic zatím nepozoruji a ani při projetí technikem nic nezjistil.
Auto bylo 2x zvednute prohlídnuté a projeté. Pokaždé někým jiným a nic nezjištěno. Poslední info jsem dostal.
Na kruhovém objezdu to dělá zvuk jako když šmajdá kolo ale jinak auto sedí nikde nic nebouchá a jede rovně. Tudíž prý by to neměla být ani geometrie špatná. Takže mi vlastné ani nic neřekli.
Tak teď prosím Vás o radu. Setkal jste se prosím někdo s něčím podobným? Každá rada může být vodítkem a cestou k úspěchu. Předem díky všem.
Omlouvám se za mé odborné výrazy, ale nejsem mechanik ani se v autech moc nevyznám.
Hezký den všem
BKrepelka Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Šmatlavé zvuky

Příspěvekod jozzo » 06.11.2020 17:31

Mal som take na jednom aute. Take prerušovane žvejkani gumy, ano, po vymene homokineťaku to prestalo. Neviem či bol na vine klb alebo manžeta..
KIA Sportage 1,6 Tgdi Gold Mhev 7DCT, Experience green 2023....
Kia Ceed 2019 1,4 MPI Silver+Silver pack - predané
Kia RIO III EX 1.25 - predané
Seat Leon 1,9 TDI - predané
jozzo Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod pacesol » 06.11.2020 17:59

Nejde mi odpovídat.
Edit tak už jo. Od rána nám rozepsanou odpoved a psalo mi to error.Mám stejný tip.
Edit 2. dělají to smajlici z klávesnice.
Neříkej, že to nejde. Řekni, že to neumíš.
pacesol Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (9)
TOP sponzor (1) Organizátor srazu (1)

Kia Stonic (2021)
700 km @ 0 l/100km

Příspěvekod BKrepelka » 08.11.2020 17:17

jozzo píše:Mal som take na jednom aute. Take prerušovane žvejkani gumy, ano, po vymene homokineťaku to prestalo. Neviem či bol na vine klb alebo manžeta..

Tak jsem je premluvil v servisu na vymenu homo kloubu. Sice kroutili hlavou ze to neni 100% ze to dela ten kloub, tak uvidime.
Diky za odpověď.
Kdyby mel jeste nekdo podobnou zkusenost. Uvitam info. Nez to dam na vymenu. Dekuji.
BKrepelka Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod BKrepelka » 27.12.2020 01:09

Tak jen pro info všem. Proběhla nakonec výměna obou homokloubů od té doby vše v pořádku. Žádné šmatlavé zvuky v zatáčkách.

Odesláno z mého Redmi Note 4 pomocí Tapatalk
BKrepelka Neuvedeno
Nováček

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy