Ono je to všecho dané uspořádáním motoru napříč. Já když otevřu kapotu a vidím, jakou super technologii museli narvat vedle motoru, jak je ta převodovka prťavá, má 7 stupňů (v podstatě jsou to střevama 2 manuální převodovky ve stejném objemu prostoru a má to přenést 300Nm, je to tam na milimetrové mezírky je mi z toho uplně zle. Pak Přijede "skoro" cokoliv vyrobeného v USA s motorem podél, pohonem zadních kol a převodovkou velikosti našich R4 motorů

s logickým přenosem vše v jednom směru otáčení až po zadní diferák, bez nějakých šílených změn osy otáčení.. no jako jo, pak to najede milion kiláků bez problému. Ale to se přeci dneska nechce.
Já tím chci jen ukázat na fakt, že to sice funguje prvním majitelům (jako uplně cokoliv od kohokoliv) , najede si to těch 150-200 ale co pak? Repase DSG se pohybuje od 50tisíc. Což bude třetina ceny ojetého auta a to zrovna Kiu uplně odepíše. Zlatej manuál v téhle třídě auta. A nebo to fakt pořídit po dobu záruky a pak pryč s tím. Když si vezmu, že bych ve 200 měl pořídit nové DPF, repas převodovky, pravděpodobně bude nutné EGR, vstřiky a turbo tak mě trošku mrazí ze servisní zátěže a raději koupím nové auto.
K tomu inzerátu, jen si prověř, zdali tomu drží kia záruku, byl udělaný řádný servis, abys pak nebyl zaskočenej nějakým dodatečným nepříjemným faktem. Jinak auto ok

nemá start-stop

GUT, Gdi je lepší jak Crdi taky GUT,