Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

zamčení dveří spolujezdce

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

zamčení dveří spolujezdce

Příspěvekod dusek » 28.06.2011 10:06

Po zimě jsem si nabíjel baterii mimo vozidlo - pomalým způsobem (asi tři dny).
Do vozu na parkovišti jsem se vrátil (bez baterie),
otevřel dveře řidiče klíčem, zevnitř též dveře spolujezdce,
potom zavřel dveře řidiče klíčem ... a dveře spolujezdce zůstaly otevřené.
Ano až sem je to zcela logické.
Zcela nelogické se mi zdá, že zavření dalších dveří mechanicky
při nefunkčním centrálu není popsáno v příručce pro tento vůz (KIA Cee'd)
(Pokud jste to v příručce nalezli, potom se omlouvám a prosím o sdělení stránky)
Takže nejen, že jsem to nenalez v příručce,
ale ani po dlouhém "bádání a tápání" kolem dveří
jsem s tímto problémem "nehnul"
Může mi někdo poradit jak "na to",
případně kde jsem dělal chybu?

Poznámka: Stejný problém bude asi s dveřmi vzadu a s kufrem
KIA Cee'd 1,4 (80kW)
dusek Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2006)
90 km @ 6.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: zamčení dveří spolujezdce

Příspěvekod snike » 28.06.2011 11:52

Dle mne jedinou chybu, kterou jsi udělal byla ta, že jsi otevřel dveře spolujezdce zevnitř ... tudíž mechanicky :yes: Centrální zamykání funguje na elektriku takže, když nemáš zapojenou autobaterii centrál ti dveře neodemkne, ale ani nezmakne :( Stejně to mají v dnešní době všechna auta, která mají elektrické centrální zamykání :yes:

:idea: jediná rada ... otvírat jen dveře řidiče, které pak zase zamkneš klíčem :yes:

P.S.: ... kufr se otvírá přes elektrický spínač, takže se do něj, při odpojené baterii, dostaneš pouze zevnitř, přes roletku nebo sklopením zadních sedadel :D
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 14.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
14777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 28.06.2011 11:55

No, tak tento problém si dávám do sledování. U pátých dveří to je tak, že je bez autobaterie LZE odemknout - je tam taková páčka proti uzmačení v kufru, o ní je někde v manuálu zmínka, zamknutí by se mělo provést mechanicky - když ty dveře zavřeš, narazí kolíbka zámku na to "ouško" co je dole na spodní hraně kufru a tím dojde k natočení kolébky zámku a tím k uzamčení. Tak nějak jsem to vypozoroval když jsem řešil problém s uzamknutím vozu v zimě. Pro příklad - nech otevřené páté dveře, šroubovákem otoč kolébku a pak "odemkni" a uvidíš to jak to funguje na vlastní oči, auto to nepozná. Bez autobaterie jsou ale všechny elektrické části zámku mimo provoz, takže jedná cesta jak to zamkneš bude ta, že tam holt musíš tu baterii dát. Jinak to asi nepůjde, je to stejný, jako bys řešil jak mechanicky stáhneš okna vepředu, když je lze ovládat jedině elektricky.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod barny70 » 28.06.2011 15:19

Neviem ako je to na Ceede ale na Sportage je to popísané v návode takto. Čakal by som niečo podobné.

Núdzové situácie
Ak spínač centrálneho zamykania dverí nefunguje, budete môcť dvere zamknúť len pomocou kľúča zapaľovania, ktorý zasuniete zvonka do kľúčovej dierky na
dverách. Dvere, na ktorých sa zvonka nenachádza kľúčová dierka, môžete zamknúť nasledujúcim spôsobom;
1. Otvorte dvere.
2. Zasuňte kľúč do otvoru pre núdzové otvorenie dverí a otočte kľúčom do horizontálnej polohy pre uzamknutie.
3. Dvere riadne zavrite.
Ak spínač centrálneho zamykania dverí nefunguje a zavriete dvere batožinového priestoru, tieto sa zamknú a nebudú sa dať odomknúť.
Sportage 2011 1,7 CRDi EX
Obrázek
barny70 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (11)

Kia Sportage III (2011)
162000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod dusek » 28.06.2011 19:46

barny70 píše:Neviem ako je to na Ceede ale na Sportage je to popísané v návode takto. Čakal by som niečo podobné.

Núdzové situácie
Ak spínač centrálneho zamykania dverí nefunguje, budete môcť dvere zamknúť len pomocou kľúča zapaľovania, ktorý zasuniete zvonka do kľúčovej dierky na
dverách. Dvere, na ktorých sa zvonka nenachádza kľúčová dierka, môžete zamknúť nasledujúcim spôsobom;
1. Otvorte dvere.
2. Zasuňte kľúč do otvoru pre núdzové otvorenie dverí a otočte kľúčom do horizontálnej polohy pre uzamknutie.
3. Dvere riadne zavrite.
Ak spínač centrálneho zamykania dverí nefunguje a zavriete dvere batožinového priestoru, tieto sa zamknú a nebudú sa dať odomknúť.

... skutečně, a zde se omlouvám, v příručce na str 8/oddíl 3 je podobný návod,
pouze v místech kde se vyskytuje slovo "zamknúť" (slovenský návod pro Sportage)
tam se nachází slovo odemknout, což jsem přehlédl jako nepoužitelné.
Nelenil jsem, odpojil jsem dnes baterku a snažil se dveře spolujezdce (podle návodu) uzamknout.
Pokud by se to snad někomu povedlo, dejte vědět ...
Poznámka: děkuji všem za projevenou účast
Pokud budete mít vhodnou odpověď k dveřím spolujezdce, předem děkuji
(zadní dveře kufru neřeším)
KIA Cee'd 1,4 (80kW)
dusek Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2006)
90 km @ 6.4 l/100km

Zpět na ceed