kúpa novej kie ceed

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: kúpa novej kie ceed

Příspěvekod elkan » 15.12.2016 22:43

Pro Only_one: No chápu, že jsi nespokojen, máš holt nestandartní požadavky, potřebuješ prostě dražší, a vybavenější auto. My, co jezdíme jen do práce, na nákupy a občas na výlet, takové nedostatky nepociťujeme.
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod only_one » 16.12.2016 08:30

jen jsme poukázal na to, co by šlo vylepšit a za co bych eventuelně u kii byl ochoten připlatit. Nechtěl jsem utratit za auto nižší střední třídy 700tisíc u lidových vozidel :-D

Na druhou stranu chápu, že složitý systém infotaimentu není pro každého a v podstatě jednoduchá externí navigace vsazená napevno využívající pár tlačítek a základní funkce bude pro hodně uživatelů naprosto ideální.

Prosím ale pro nás postižené elektronikou a mající rádi věci promyšlené :-) prosím alespoň o mirror link a bude to super ;-) potenciál to má
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod nexter » 16.12.2016 09:41

Mirror link by som vazne ocenil aj ja :thu: taky waze zapinam casto.
Obrázek
KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015 (priebezne 196 000km)
FORD FUSION Flair X, Black Panther, 1.4i 16V 80Hp Duratec, 05/2008 (150 000km)
nexter Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2015)
181000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod only_one » 16.12.2016 10:32

konečně někdo, kdo taky se mnou souhlasí :-D :drink:
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod molnart » 16.12.2016 12:05

no pre mna infotainment v ceede uplna katastrofa. presadol som z firemneho golfu a zvyka sa mi velmi tazko. volant sice posiaty tlacitkami ale vsetky su jednoucelove, nehrozi ze z volantu viem listovat telefonny zoznam. mam v telefone takmer tisic kontaktov a vybrat kontakt cez radio je nemozne, musim siahat k telefonu. navyse auto neukazuje stav baterie a signal na telefone. radio a displej medzi budikmi su absolutne neprepojene, takze informacia o hovore je len na radiu, menu nastaveni je medzi polozkami palubneho pocitaca a zbytocne predlzuje prepinanie medzi udajmi (naco je mi pri jazde menu settings kde sa aj tak nedostanem a samostatna polozka so servisnym intervalom?) a uplne ma zabija horny displejik s hodinami, ktory tiez nie je s nicim prepojeny takze na nastavenie casu museli dat tri dalsie samostatne tlacidla ktore su len na nastavenie casu. asi schovat to do menu radia uz bolo nad ich sily...
Kia Ceed SW 2013 1.6 GDI EX
molnart Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod only_one » 16.12.2016 12:06

Ty bláho, tak jsem si teď porovnal nové ceníky na 2017. GTline ceníkově sice podražila ale dostala navíc v ceně lepší výbavu (výhřev sedaček a volantu) a navigační paket. Bezklíčový přístup uz jen spojený s elek brzdou.. FUJ.. :-D

Paket ULTRA mě docela rozsekal.. už nejde vyzobat u exclusiva vybavu.. prostě všechno nebo nic ??? tak to je drsný za 110 000kč..

Absolutně vypadla panoramatická střecha pro všechny ceedy... takže smula navždy . Tu třeba mám s bílou barvou to je moc hezké

Tak to tedy považuji za krok k horšímu
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Nole » 16.12.2016 13:52

konečne niečo k veci, lebo ten ifotainment ma už dosť nudil... :roll:
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod only_one » 16.12.2016 15:32

https://www.novinky.cz/auto/423887-ceny ... ivitu.html
njn takhle má vypadá infotaiment... palec nahoru
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod elkan » 16.12.2016 16:32

Jo, to je pěkný, ale jak říkám, auta úplně v jiné cenové relaci. Octávka v této výbavě úplně s klidem kolem 700000,-Kč?
o superbu a kodiaqu nemluvě.
Kdyby něco takovýho dali do ceeda, tak paráda, ale pak se ztrácí vidina rozumného hezkého auta za rozumný peníze......
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod usakcek » 16.12.2016 16:36

Tak jsis měl koupit Octavii.... :D To bylo jen rýpnutí.

Když si tak pročítám diskuzi, tak jedné věci nerozumím. Pokud mi nevyhovuje nějaká součást vozu (displej, infotaiment atd.) tak proč jsem si takové auto pořídil? Nebo respektive, když jsem auto kupoval, tak jsem si před tím nezjistil jaká je výbava, ovládání atd.? A nebo to ještě může být otázka financí, ale potom se musím smířit, že nemám na to, abych si koupil dražší vůz s lepší výbavou.

Když jsem kupoval svého Ceeda, tak jsem si všechno vyzkoušel pročetl jak co funguje a musím říci, že mě zatím nic nepřekvapilo. Ano, taky by se mi libel TFT displej, ale připlácet 50 tisíc za Tech packet se mi nechtělo a ve výsledku to všechno ukazuje pořád stejné informace, takže škoda peněz.

Abych ale přispěl k tématu. Dle mého názoru je pioměr cena/výbava u Ceed super. Pokud vyžaduji nějaké vychytávky, měl bych se podívat jinam. Ale musím počítat s tím, že budu muset sáhnout hlouběji do prasátka.

Mějte se.
Obrázek KIA Ceed SW MY16 Exclusive
usakcek Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod only_one » 16.12.2016 16:48

já jsem koupil jednoho z prvních GT linů, zadával sem ho do výroby a docela dlouho na něj čekal.
Nicméně jen poukazuju na to co by se mi líbilo. Já bych třeba za tohle ty prachy by schopný dát :-) ale v Ceedovi.

Takže jediná možnost je hodně křičet a pokud se udou zákazníci dostatečně ozávat, pak je šance že se něco změní ;-)
Další model bude třeba lepší a to bude akorát na výměnu

Ovšem pokud Kia tohle nevylepší, tak ža 2-3 roky asi značku zase změním, mě tyhle libůstky baví a chci je :-)
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Mirse » 16.12.2016 16:49

Přidám i svůj názor - já jsem z finančních důvodů potřeboval koupit auto v hranici někde okolo 400 tisíc a (nejenom !) proto padla volba na Ceed, za tuto cenu jsem s výbavou (včetně navigace) nadmíru spokojený, nikomu neberu potřebu ho mít dokonalejší a vybavenější ale samozřejmě pak bude za více peněz a zřejmě bych i v tom případě volil jiné luxusnější značky ale mám za to, že Kiu si kupujeme právě pro ten výborný poměr cena/výbava a tedy ani dost dobře nemůže bez navýšení ceny obsahovat všechny ty vychytávky po kterých tu někteří tolik touží ...
Abychom se dobře pochopili - nic proti nim, každý jsme nějaký, někdo je hračička a jiný zase považuje auto za věc sloužící k přepravě z bodu A do bodu B, já jen poukazuju na cenu v poměru kvalita a výbava ... :)
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Nole » 16.12.2016 21:11

ja som si ho kúpil, pretože sa mi páčil a doteraz sa mi páči
ak by som sa rozhodoval dnes, znova by som sa rozhodol pre Ceed
u mňa sú v prvom rade dôležité technicko-kvalitatívne parametre na aute, na druhom je výbava, NAVI nevnímajúc
viac ako do výbavy, by som v budúcnosti investoval radšej do kúpy nového modelu na výmenu
avšak chápem only-one, že berie auto ako obývačku, keďže v ňom skoro ako píše býva...
trošku som prekvapený, že kúpil hneď dva, ak má k nemu tieto výhrady
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod molnart » 16.12.2016 22:16

Nole, presne si to vystihol. v golfe som sa citil ako v obyvacke, v zariadenej presne podla mojho vkusu (aj ked vyhrady som samozrejme mal tiez), ceed je "iba" auto. inac k vyberu: potreboval som jazdene auto, novsi rocnik, benzin, idealne bez turba a v zaruke, a zrovna na jeden ceed som natrafil. bola to cisto volba z rozumu. uplynuly rok som jazdil priemerne 3000 km mesacne, v novom neviem ci tolko dam za cely rok, tak som nechcel zbytocne utracat. akurat mi vrta v hlave ze som mohol ist do napr. do starsieho focusu, obetovat zaruku a mat to iste co mam v ceede o 2-3 litre lacnejsie...
Kia Ceed SW 2013 1.6 GDI EX
molnart Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod only_one » 17.12.2016 09:06

Jasně jsem psal, že poměr cena užitná hodnota a v případě kombíků i estetická přidána hodnota byla a je super. Proto mám doma dvě ;-) ale za tři roky až se bude menit, budu chtít i další přidané hodnoty, které jsem vypsal výše. Dokonale nic není. Třeba u koncernu mě moc nevyhovují tvrdší sedačky. Já mám kiu rád :-) ale bylo by třeba na tom zapracovat. Však uvidíme co přinese i30 nová. To bude ddto to se v.dalsi generaci ceedu
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na ceed