Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Dilema Kia ceed 1,4 CVVT alebo 1,6 GDi rok 2015

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Dilema Kia ceed 1,4 CVVT alebo 1,6 GDi rok 2015

Příspěvekod mv12 » 26.02.2015 15:41

Hellrider píše:Doteraz nechapem preco su jednotlive ceny modelov tak umelo navysovane

Protože cena se nestanovuje podle nákladů, ale podle toho, co dovolí trh. Automobilky se snaží o co nejvyšší tržby tak, aby jim přinesly co nejvyšší zisky. Bylo by to na dlouho, ale zrovna automobilky mají takové dvě typické cenové taktiky. Základní osekaný model za nízkou cenu a pak drahé příplatky a balíčky. Na nich teprve nejvíc vydělávají, protože náklady na příplatkovou výrobu jsou jen zlomkem ceny... Cílem je dostat ze zákazníka co nejvíce z toho, kolik na auto má nebo je ochoten dát... Jeden ho tak koupí za 300 a druhý za 400 tisíc, jen tam má pár sarapatiček navíc nebo to líp vypadá :lol: Druhá taktika jsou pak vysoké ceny za náhradní díly a popř. servis. Proto i ta snaha co nejvíc omezit konkurenci na tomto poli (problémy s platností záruky apod.) a vynutit si opravy v autorizovaných servisech. Prostě, když už jsme někoho chytili, tak z něj časem co nejvíce dostat :thu:
Jinak ta taktika drahých dílů či doplňků je běžná a někdy navíc dovedená k dokonalosti tím, že základní výrobek je skoro zadarmo či velmi levný (často hodně pod náklady) a nutný spotřební materiál velmi předražený např. inkoustové tiskárny + náplně, automatické kávovary + kapsle atd... Cílem je co nejvíce rozšířit základní výrobek, byť se ztrátou, a pak rejžovat na spotřebě... Opačně by se tolik nevydělalo.
Takže cenu si vůbec radši nespojuj s náklady, jde jen o to, jak silná je konkurence a kolik je ochoten zákazník zaplatit. ;)
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod zaplosak » 26.02.2015 16:55

spd001 píše:Mas sice pravdu ale niekto radsej investuje ten priplatok za motor do vybavy alebo inak pretoze nie kazdy chce/potrebuje vacsi vykon ;)

Ahoj, tohle byl přesně můj případ - jezdím hlavně město, vlastně ani nepotřebuji dálniční známku, projel jsem se s 1.4 na předváděčce a zjistil že mi vyhovuje až až, tak jsem dal love do exclusive,jsem spokojený... :)
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod spd001 » 26.02.2015 22:03

@paja580 no nebol by som si celkom isty tym ze 1.4 je pre dochodcov urcite ze je slabsia ale aj ta 1.4 vie prekvapit ked clovek chce a hlavne ked to vie.Ja si potrpim na vybave a cim viac tym lepsie ved na to mam zaruku ked sa nieco pokazi opravia/vymenia to

@Hellrider strategia predaja u korejcov je uplne opacna ako u nemcov a preco to ti nevysvetli ani predajca ani on nechapal preco napr na ceed neni priplatkova vybava podla zelania ako ma VWgroup.Ono je to tah ako vytiahnut viac penazi ak chces vybavu musis zaplatit aj za motor a opacne ak chce niekto motor musi kupit aj vybavu tym padom zaplatis aj to co nechces cize sa s tym zmieris a oni viac zarobia zas na druhej strane :kia: nema tu vybavu tak predrazenu ako VWgroup aj ked v poslednej dobe maju zaujimave balicky

@Žuky velmi dobre prirovnanie :thu: a ze ich nejazdi malo mozem len potvrdit
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod paja580 » 26.02.2015 22:31

Nenohu si pomoct ale ta 1,4 opravdu nejede i když jí naložíš a záruka je na vše 7 let a pak musí vše platit i na vrakáči.
paja580 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mv12 » 26.02.2015 23:49

Lidi jezdí i se slabšími auty než je Ceed 1.4 a stačí jim to. Smiř se s tím :D

Co se týká balíčků, asi nikdo neprozradí proč to tak mají, ale balíčky výbavy a nemožnost nakonfigurovat si výbavu dle přání, mají asijské automobilky obecně. Může to být nějaká tradice, kterou nemají důvod měnit, marketingová strategie a nebo jen prostě s tím mají menší starosti a tím také menší náklady ve výrobě... A zrovna :kia:, která si nemůže dovolit ceny jako VW, by si tím asi moc nepomohla. Nemyslím si ale, že by ta strategie balíčků stála na tom, že si musíš koupit i to co nechceš. Za prvé tím také mnozí naopak nekoupí, co by chtěli, a za druhé jednotlivě konfigurovatelná výbava se cenově nastavuje o dost výše než balíček, takže se dá vydělat i na tom...

A jinak 7 let záruka není na vše. Např. třeba na audiosystém a navigaci jsou myslím jen 3 roky.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod ivano » 27.02.2015 16:20

Pre mňa bola pri výbere podstatná hlavne rezerva vo výkone. Vyskúšal som si oba benzínové motory a rozhodol som sa pre 1,6 GDI. Mám auto od novembra 2014 a blížim sa k 5t km. Motor začal výrazne ožívať. Pri predbiehaní, aj keď už je vytvorená kolóna sa jej zbavím veľmi rýchlo, pritom spotreba oboch motorov je veľmi blízka aj podľa hodnôt, ktoré tu uvádzate. Je to samozrejme otázka priorít, ale myslím si, že je potrebné mať v rezerve dostatočný výkon pretože premávka nám hustne a tým klesajú možnosti na bezpečné predbiehanie. Výkon motora 1,6 GDI vzhľadom k investícii je dobrá kúpa. Stále ma príjemne prekvapuje.
ivano Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod zaplosak » 27.02.2015 18:05

Přesně, každý preferuje něco jiného, já si dal cenový strop a pak zvažoval a vybral. Za pár let auto půjde z chalupy (jako každý) - nemíním do toho vrážet zbytečně moc, auto je jedna z nejhorších investic co může být.
Ať ti auti jezdí k radosti...
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod LEROOT » 01.03.2015 20:15

Zdravím, mám doma KIA Ceed 1,6 GDI 99 kW modelový rok 2013 v automatu. Mám najeto cca 8 000 km a dlouhodobou spotřebu mám 7,3 l /100 km. Z toho automat dělá cca o 0,4 l větší spotřebu. Výhoda oproti motorizaci 1,4 je v praxi ověřený větší výkon. V ČR nemusíme řešit to, zda je to 1,4 nebo 1,6 protože u pojistky je rozdíl zanedbatelný a vzhledem ke konkurenceschopnosti pojišťoven, můžu pojistku stáhnout na minimum. Naštěstí u nás nemáme takový nesmysl, že při registraci nového vozu budu platit takovou pálku za kW. Na vašem místě a vzhledem k poplatkům, bych spíše zvolil motorizaci 1,4, která je i vhodnější dle techniků KIA k dodatečné přestavbě na alternativní pohon LPG. Navíc je tento motor ověřený praxí více, než 1,6 GDI což je v podstatě nový motor. Já jsem musel tuto motorizaci zvolit z důvodu kombinace s automatickou převodovkou.Také záleží, jak si ten nový motor zajedete. Znám majitele motorizací 1,4 kteří jezdí jak čerti a na nedostatek výkonu v běžnému provozu si nestěžují. Samozřejmě je to věc názoru a zvyku co je dostačující a co ne. Na vašem místě, bych ale asi opravdu zvolil 1,4 a za zbytek peněz raději pořídil nějakou pěknou příplatkovou výbavu. Každopádně přeji hodně štěstí a užijte si ten nádherný pocit, když člověk kupuje vlastní nový vůz a po usednutí do vozu při výjezdu ze salonu ucítí tu nejkrásnější vůni na světě - vůni nového vozu. :thu:
LEROOT Muž
Nováček

Příspěvekod kido » 01.03.2015 22:31

Zdravim mam doma ceed 1.6 gdi asi 10 dni.moje rozhodovanie medzi 1.4 alebo 1.6 gdi po skusobnych jazdach bolo hned jasne vprospech 1.6 gdi.Moj nazor je ze auto je hlavne o motory
kido Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2015)
0 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod melonsvk » 02.03.2015 08:49

Ja mam Rio so starsou generaciou 1.4 CVVT, ktore ma o 100kg menej a o 7kW viac pri rovnakom krutiacom momente (80kw/137Nm). Menej by som uz nechcel, pri obiehani tocim trojku az po obmedzovac a vtedy je to zrychlenie bezpecne. Popravde si uz neviem predstavit jazdit s tazsim autom a mensim vykonom a to som dlhe roky jazdil na Fabii HTP. :) Vykon je proste vykon.
Kia Rio 1.4 CVVT (2013)
Kia Cee'd 1.6 CRDi DCT (2016)
Kia Optima 1.7 CRDi DCT (2016)
Ford Kuga 1.5 EB 8AT (2024)
melonsvk Muž
Fanda vozů Kia

Kia Optima IV (2016)
80000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Hellrider » 10.03.2015 10:58

Neviem ci tu bolo niekde porovnanie slovenskych a ceskych cien, no ale to som ani nemal vidiet. Vy Cesi to to teda mate podstate lepsie a lahsie, a naopak...posrani slovenski nenazranci. No nech mi tuto cenovu politiku niekto vysvetli: (budem pisat v eurach, je to lahsie :D ) a povnavam vybavu Comfort zhodnu s nasou najnizsou amber. Lenze ak u nas chcem 1.6. potrebujem este vyssiu vybavu (silver).
Comfort 1.4 (CZ) - 11375 ; 1.4 Amber (SK) - 12190 -> rozdiel 815 ??!!
Comfort 1.6 (CZ) - 12292 ; 1.6 Silver (SK) - 14150 -> rozdiel 1858 ???!!!!

Rozdiel medzi 1.4 a 1.6:
v CR: 917 eur (neberiem do uvahy mensiu vybavu, pretoze tu na slovensku nemame, takze porovnavam to co je rovnake)
v SR: 1960 eur (tu si musim zaobstarat aj vyssiu vybavu ked chcem silver).

Zjavne sa tu mame ovela lepsie kedze si to mozme dovolit :D Aaah, na zaplakanie :)

PS: viem ze by sa tu mala porovnavat skor technicka stranka motorov, no ale kedze za vsetko sa plati tak som si to takto porovnal a zistil som ze keby som bol Cech, mozno by som mal aj 1.6-tku :D
Hellrider Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod nexter » 10.03.2015 11:33

A co ti brani si ju ist kupit do CR? Poplatky s tym suvisiace spolu s cestou ta budu stat cca 500€ ked som to pocital. Inak Silver je uz niekde inde ako Comfort a to podstatne takze to do uvay ani neber...
Obrázek
KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015 (priebezne 196 000km)
FORD FUSION Flair X, Black Panther, 1.4i 16V 80Hp Duratec, 05/2008 (150 000km)
nexter Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2015)
181000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mv12 » 10.03.2015 11:51

Větší zájem, větší cena :D
Ale opravdu přece nikomu nic nebrání si auto koupit kdekoli v EU a obzvlášt v ČR, kde není ani jazyková bariéra. A cesta se při takovém rozdílu zaplatí. Před pár lety, když jsem uvažoval o novém autě byly zase naopak obecně nižší ceny aut na Slovensku (nevím jak KIA tu jsem nesledoval, tak to mohlo být jinak). Ale nakonec jsem to odložil a situace se obrátila... Navíc ušetříš ještě něco málo na DPH protože máme vyšší než vy a u nových aut se DPH platí až doma tj. v EU koupíš bez DPH a doplatíš DPH na Slovensku. Nevím jak teď, ale kdysi se tak daly výhodněji koupit auta v zemích, kde mají vysoké daně na nová auta, protože i když cena byla vysoká, po odečtení daně a přičtení našeho DPH to vyšlo levněji... Ale to už asi vzhledem k tomu, jak u nás oproti ostatním zemím klesly ceny, platit momentálně nebude.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Hellrider » 10.03.2015 12:06

@nexter - no brani mi to ze uz som kupil na slovensku este minuly rok :D ...a doteraz ma v podstate ani nenapadlo porovnavat ceny v Cesku, navyse som z vychodu a uz vobec by mi nenapadlo ze take cenove rozdiely by mohli byt.
A musel som brat do uvahy silver - bohuzial. Porovnaval som totiz rozdiel medzi 1.4 a 1.6 a ked chcem 1.6, musim brat silver. Co je uplne naprd, navyse ked o tuto vybavu zaujem nemam. V Cesku je to ovela lepsie, ak chcem 1.6, staci mi na to mensia vybava (v podstate nasa amber a aj nizsia cena) + tam maju aj plno paketov o ktorych na Slovenskku mozme len snivat.
A uz teraz nic nezvazujem, len som nahodou narazil na cesky cennik a dost ma to prekvapilo ked som tam pozeral na tie ceny :shock:

@mv12 - priznam sa ze danovu politiku v Cesku nesledujem, ani nevrav ze mate nizsie ceny pri vyssich daniach, lebo sa uplne rozplacem :D Priznam sa, ze ked som kupoval auto, tak mi ho trebalo trosku surnejsie a objednal som ho v dobrom case, lebo som nanho cakal len necele tri tyzdne. Ak by som par dni zavahal, natiahlo by sa to potom na 3 mesiace. A nejak logicky mi vyplynulo, ze ked sa vyraba u nas, tak asi bude aj najlacnejsi :D ...ta moja naivita ma raz zruinuje :D
Hellrider Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod kido » 10.03.2015 12:26

Ake su vlastne poplatky ked by som kupoval auto v cechach?
kido Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd (2015)
0 km @ 7.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed