imro-magi píše:Asi pred dvoma týždňami som mal v rukách Octaviu Combi II, 1,9 tdi vo výbave Classic 2007. Auto vypadá pekne, podla mňa od Škody je to najkrajšie auto. To je ale pre mňa posledné pozitívum Octavie. Sedák má oproti Cee´d-u kratší a užší, a mal som stále pocit ako by som mal z neho spadnúť pod volant. Priestor pôsobí dosť stiesnene, nieje taký vzdušný ako v Kii. Na zadných sedadlách je miesta o poznanie menej. Nepochopím filozofiu Škody, prečo berie priestor posádke v prospech kufra. Do auta tejto triedy sa aj tak pohodlne nevojde 5 ľudí. Aký-taký komfort tu majú max.4. No a batožinu pre 4 na dovolenku aj tak do kufra nenapcháte, takže to vyrieši iba strešný nosič. Po sklopení sedadiel
majú objem kufra rovnaký takže Škoda nič nevyhrala. Motor má už najlepšie roky na výslní dávno za sebou a bolo to na dynamike riadne cítiť.
Jediné plus bola spotreba (cca 4,8l ) ale tú s radosťou oželiem v prospech Kie. Škoda má ešte výhodu v celkovom zaťažení, dá sa do nej naložiť viac kíl. Ako sa Škoda správa na ceste neviem posúdiť - jej dynamika bola oproti Kii podstatne slabšia, takže každý manéver bol
oto pomalší, nebolo potrebné rýchlo reagovať. Tu sa najviac hodí český výraz - "takové to popojíždění" .
Výbava - klima, predné okná v elektirke, vzadu "švihadlá", 4 airbagy, škodovácke rádio - to je všetko.
Cena cca 17 500 euro po zlave od predajcu.Za túto cenu ak porovnám rovnaký rok, oproti KII chýbali predné hmlovky, zadné el.okná, stredová lakťová opierka, zásuvka v kufri, nemala ani strešné lyžiny. To nehovorím o záruke dva roky
na Škodu, a podstatne väčšej možnosti krádeže.
Berka píše:V příštím vydání AutoTipu bude shrnutí testu ceeda na 100tis. km, včetně "rozborky" vozu. Už se těším na výsledek, tipuji umístění do celkového 10. místa, ale rád bych ho viděl v první pětce
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé