Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Koupili byste opět svého Cee´da ?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Koupili byste opět svého Cee´da ?

Příspěvekod vladislav » 22.03.2011 20:51

Co jsem viděl v poslední době testy na motorové brzdě..Tak všechny auta Kia měli těch KW více než udával výrobce..A spotřeba..Já například se dostanu na hodnoty co udává výrobce..To samé Olin,Mbiron a myslím i více lidí....Ono jde o to jezdit a jezdit.. Neber si to ve zlém.. ;)

@Stefi
Tady ten motor vynášeji až do nebe..Pak věřme testům.. http://www.auto.cz/test-skoda-superb-gr ... litr-56332
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Kryshna » 22.03.2011 20:54

Stefi píše:Napiš tady auta třídy Ceed, které tam to světlo,místo obyč.odrazek mají, já koncernové neznám, a škodovka tam světla asi taky nemá......možná se pletu :? co se týká těch kW tak ono 3deci starých koncernových motorů jsou znát, dnes ty 1,6 jsou na tom stejně, možná hůř, to tvrdí koncerňáci., že je tím zabily(můj prodejce prodáva VW, Škody a :kia:, a prej to tvrdí nový zákazníci, a prodejce škod mi to potvrdil) :twisted:

Ja u Cerata mam osvetleni na dverich a to je mu uz pomalu 6 let :D
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod vasatkoj » 22.03.2011 22:57

Místo těchto ptákovin u Ceeda třeba oceňuji je např. absolutně rovná podlaha po sklopení zadních sedadel včetně nakládací hrany - zdaleka to není běžné. Prostor na zadních sedadlech konkurence nižší střední může závidět - když svého trochu přerostlého (cca 100cm) 2,5letého kluka dám do sedačky a sklopím do spící polohy tak i před ním může sedět dospělý člověk, zkuste si to jinde. I samotný přístup při připoutávání dítka díky vysokému otvoru zadních dveří i střeše je parádní. Chiptuning motoru mám již v základu :lol: (125k u atmosferické 1,6). Akorát mi chybí šestka a tempomat, jinak jenom samá pozitiva.
Johny

Kia Sportage 1.6 MHEV DCT Exclusive 4x2
Kia Ceed SW 1.6 CVVT Comfort Plus MY 2010, 12/2010
vasatkoj Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod pawlow » 22.03.2011 23:28

Svetla jsem mel jak v Octavce (Ambiente), tak Fabii (Comfort),,,byla tam a cervene svitila..-)))
Jinak s tim TDI-CR mas pravdu. V novy Octavce 1,6 TDI-CR jsem jel a nic moc to nebylo.. urcite horsi nez starej dobrej 1,9TDI
pawlow Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 23.03.2011 10:00

To je vseobecne zname - 1.6TDI CR neni zadna extra trida, nevynika v nicem... podle testu naprosto prumerny motor - horsi nez 1.6CRDi od :kia:
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod akstra » 27.03.2011 00:04

Už som objednal Kia ceed 1,6 CRDi, 85kW, výbava TX, farba Phoenix silver, dodacia lehota cca 3 mesiace :x ...
akstra Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (5) TOP sponzor (1)

Kia cee'd (2011)
23300 km @ 5.1 l/100km

Příspěvekod ceedleguán » 27.03.2011 14:16

Svého Ceeda už né. Toho už koupeného mám Ale jináč takový průměr.Moc nenadchne,ale taky neurazí.V této třídě a obsahu 1.4 je celkem tlačenice.Výkon 90 koní je taky tak akorát.Každý kdo ho chce ,at se jde projet a obrázek si udělá sám!Kia prostě nabízí průměrné auto za solidní peníze.
ceedleguán

km @ l/100km

Příspěvekod mireks » 28.03.2011 22:38

Mám Ceeďáka 4rok (předtím nová fábie combi) a nelituji, naopak spokojenost s provozem, servisem a teď papá i E85, takže krása :roll:
mireks Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: České Budějovice, Česká republika  Czech Republic (cz)

Příspěvekod radek1910 » 29.03.2011 01:37

Ja mám svojho CEED-a už druhý rok a som ZATIAĽ s ním spokojný ,ale za tu dobu mi menili kľučku -páčku na zadných dverách za spolujazdcom na otváranie dverí..., ale asi pred cca mesiacom mi menili čelné sklo v rámci záruky-chyba pri montáži a chyba ohrevu medzi stieračmi...mal som tam prasklinu v tom čiernom páse dole medzi stieračmi asi chyba materiálu-skla viac je to rozpísané tu...aj obrázky sú tam....

viewtopic.php?f=21&t=2078&start=30

Takže zatiaľ som s mojou :kia: CEED-om spokojný ale servisu vôbec,ale to asi každý druhý.... :x :!: :!: :!: :!: :!: :!:
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod youi » 05.04.2011 21:52

Ja mám svojho CEEDa cez tri a pol roka a 150000 km. Kúpil by som si ho znova. Jedine ak mi to peňaženka dovolí, tak Sportage. :)
CEED 1.6 CDRi 115k TX
Celková priemerná spotreba 5l
Registrovaný na old.kia-klub 27.12.2007
youi Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod krejcikroman » 07.04.2011 07:59

Do Ceeda bych zpět rozhodně nešel. Mám Ceed 2007, motor 1.4, cca 75 tis. km. Jezdím tak, abych auto co nejvíce šetřil (takže do práce pěkně plynulých 90, přece jen je benzín dost drahej). Za poslední pů rok jsem měnil: Dvě nějaké vysokonapěťové cívky na dvou válcích, zadní okénko (přestalo vyhřívat), autorádio (to z prvních ročníku měnil asi každý). Teď jsem po 30 dnech pobytu v zahraničí sedl do auta (nebylo zabržděné), a ten rachot, co se line od zadní nápravy, to je síla. Myslel jsem, že se to po několika zabrždění zbrousí, ale připadá mi to stále stejné. A to jsem před těmi 30 dny byl s autem na garančce i technické prohlídce. K tomu se přidalo dost silné pískání motorku ventilátoru klimatizace, takže klimu a topení jsem vypl a větrám okénkem. Ceed ma fajn bohatou výbavu, ale po stránce kvality je to tragédie.
krejcikroman Muž
Nováček

Příspěvekod ceedleguán » 07.04.2011 09:19

Pokud je to takhle,tož to je tragédie.Věřím ,že by to mohlo být vyjímečné auto,protože dost lidí si Ceeda chválí.Já když ho bral ,tak se mě taky ptali ,zda jsem se nezbláznil,nebo nevím co s penězi. KIA je v hodně automobilových očích špatně zapsaná.Navíc je to dvojka Hyundaie. Korejské vozy nikdy nedošáhnou na kvalitu japonských,ale za to nabídnou nižší cenu a u některých kusů i dobrodružství po servisech.Doufám ,že k nim patřit nebudu.75 tisíc km je hodně málo na to co píšeš za závady.Takže pokud výrazně nezlepšili kvalitu po FL,tak za pár let budou servisy těmito vozy přecpané.Snad jsem chytil vyjímečný kus ,k tomu mi pomáhej Kiakorejský automobilový bůh. :thu:Zatím se jeví dobře,ale má málo najeto.
Naposledy upravil ceedleguán dne 07.04.2011 10:28, celkově upraveno 1
ceedleguán

km @ l/100km

Příspěvekod vasatkoj » 07.04.2011 10:13

Co jsem pročítal fóra jiných značek před výběrem Ceeda, všude se objevili takové případy, to je prostě smůla na kus nebo sérii. Třeba na Renaultském fóru se řeší zajímavé věci, já zase měl 10 let Thalii a téměř žádný problém, jen běžný servis. Co slyším od kolegů ve firmě zase služební Passáty občas zastávkují a nechají člověka stát na silnici, prostě elektronika řekne ne a hotovo. To považuji úplně nejhorší věc, od Ceeďáků jsem takové problémy nezaznamenal. Jo, Japonci budou asi lepší v kvalitě, ale za jakou cenu, u zbytku je to v průměru tak podobný. No doufám, že nebudu mít smůlu, ale podle toho jak poslední dobu půlku věcí co koupím reklamuji, tak nevím.... :x
Johny

Kia Sportage 1.6 MHEV DCT Exclusive 4x2
Kia Ceed SW 1.6 CVVT Comfort Plus MY 2010, 12/2010
vasatkoj Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mat177 » 07.04.2011 11:50

Někteří lidé prostě mají smůlu. Já koupil televizi vydržela 13 let bratr taky a za dva roky volal opraváře. To samé bylo s pračkou a myčkou.
Já si týdení čekání krátil motlitbami, aby můj kus byl v pohodě ( jsem ateista, ale člověk nikdy neví :) ).
Já bych třeba nešel znovu k Fordovi. Auto bezmála za mega, 200t km 12 let a je na vrakáči. Za to co jsem dal posledních pět let do servisu bych měl půlku krátkého ceeda.
Ford 1M / 13let toje 77t za rok
Kia pokud vydrží čtyři roky budu na tom stejně :D (doufám, že to bude víc).
mat177 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
20000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod ladlen » 07.04.2011 17:55

Keď sa niekomu "zadarí", tak má proste smolu. Ja mám ceeda už takmer 4 roky, 95000 km, 1,6 CRDI EX a zatiaľ sa nemôžem sťažovať. 2x som menil tyčky stabilizátorov, raz plynové vzpery na zadné dvere, lebo buchotal ich úchyt, prasknuté predné sklo, deflekrory pod motorom, ktoré som "šťastlivo "porezal na kameni na ceste a tohto roku pred mesiacom brzdové platničky. Zodral som svoj bezpečnostný pás a ostrekovače stratili tlak oproti začiatku. Pás mi nevymenia a s ostrekovačom sa nechám prekvapiť. Obišiel som niekoľko-krát Nemecko a Rakúsko, vlani aj kúsok Švajčiarska a Talianska. Okrem výmeny tlmenej žiarovky v Insbrucku som na cestách nemal nikdy žiaden problém, v Nemecku som dokonca vyskúšal na diaĺnici Mníchov Deggendorf, koľko to dá. Išiel som tých 100 km na úplne novej a v nedeľu ráno aj úplne prázdnej diaľnici v kuse 180-190. Stihol som to za 35 minút a všetko v pohode. Takže, keby som si mal kúpiť auto, bola by to buď Sportage, alebo Ceed 2013. Tento výbehový typ už neponúka takú výhodu, cena-hodnota, ako pred 4-mi rokmi. Akurát dnes som bol v Žiline pozrieť novú Citroen C4. Za volantom sa mi to celkom páčilo, vzadu je už trochu menej miesta a hlavne, neskutočne v ňom smrdela umelá hmota. Ale 1,6 HDI v slušnej výbave za 16 680 euro je zaujímavá cena.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed