Porucha motoru G4FC-čidlo klikové hřídele P0335

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Porucha motoru G4FC-čidlo klikové hřídele P0355

Příspěvekod therion » 11.02.2025 12:37

Se jeste vratim na uplny zacatek at si overim jestli jsi se stou chybou nesplet. Jsi si jisty ze slo o P0335 snimac kliky a ne o P0355 coz je vadny zapalovani?
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Beda » 11.02.2025 19:20

Zde je alternativni pristup k nekterym workshop manualum na nektere modely => viewtopic.php?f=172&t=10776

PS: P0355 jsem tam u toho motoru ani nenasel
Kia cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Kia Sorento II (2010), Kia Sorento II (2013), Kia cee'd GT II (2017), Kia Stinger (2017), Kia Sorento IV (2021)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Re: Porucha motoru G4FC-čidlo klikové hřídele P0335

Příspěvekod bospol » 12.02.2025 21:14

Měl jsem na to celkově už asi 4 diagnostiky a vždy tam bylo P0335 - Obvod senzoru 'A' polohy klikové hřídele.
Myslíte že by problém mohl být v řídící jednotce, že prostě ty otáčky nepřečte ikdyž to asi 4 vyzkoušená čidla posílají? Tam asi není šance jak ověřit. Přemýšlím, jestli ještě než to dám někomu do servisu (což bude potřeba odtahnout a ještě sehnat někoho kdo bude doopravdy chtít hledat a řešit a ne měnit komponenty) jestli nekoupit za 2000kč z vrakáče. Naprogramovat klíčky a přes ty neutral režimy bych už dokázal a pěkně se to popisuje v tom odkazu co poslal Beda :thu: říkám si že by to mohlo být to nejjednoduší a nejlevnější.

Neví někdo ještě co přesně znamená Status Rk Rc = NO RX - dle toho co jsem hledal by to mohl znamenat, že i když to načte klíčky, tak je to jak kdyby ECU nevidí? nebo se pletu? Nenašel by se někdo ochotný kdo by to načetl na obdobný kia/hyundai?

Dííky
Naposledy upravil bospol dne 13.02.2025 20:26, celkově upraveno 1
bospol Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod therion » 13.02.2025 07:19

Jo ale v nadpisu uvadis P0355 , tak proto se ptam.
Stemi cidly je nekdy potiz , levne nahrazky nemusi byt signalove kompatibilni. Proste na jejich vystupu nema signal dostatecnou uroven nebo malo strme nabezne hrany.
No RX , nejsem si tim jisty ale mel by to spise byt aktualni status prijimace. Zkus drzet tlacitko na klici at stale vysila a pritom nacist stav prjimace jednotky. RX by mel zmenit staus na positivni.
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod bospol » 13.02.2025 20:56

Jo vidíš, tak to se moc omlouvám. Díky - Opravil jsem to v nadpisu vlákna a ve všech svej příspěvcích, aby to někoho nezmátlo.

No zkusím se zeptat zda by nešlo objednat origo na zkoušku - to by byla pecka, kdyby to nakonec bylo čidlem, ikdyž mám 2 původní origo a 2 neorigo.
Uvidíme. Nic jiného už jsem nikde nenašel co bych mohl ještě zkusit.

Postup učení klíčku dle zaslaných podkladů jsem dělal a nic se nezměnilo. Což mi zase teda přivádí na myšlenku, že immobilizér by měl být ok, pokud funguje učení a přijímá signál z klíčků..
bospol Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Beda » 13.02.2025 21:12

Uz jsem se v tom nejak ztratil, jak to ted mas s immobilizerem, mas tam stale emulator a nebo jen puvodni dily (ridici jednotku immo) :?
Kia cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Kia Sorento II (2010), Kia Sorento II (2013), Kia cee'd GT II (2017), Kia Stinger (2017), Kia Sorento IV (2021)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod bospol » 14.02.2025 09:22

Zkoušel jsem to jak s emulátorem tak bez něj. Původně po výměně hlavy jsem to 1x nastartoval a pak už ne, tak to psalo P1693 MIL obvodu poruchu - blikala kontrolka + to P0335. Jenže ten známý s diagnostikou to nebyl schopný rozchodit a závěrem bylo, že je immo v háji (proměřili jsme odpor antény a obvod zkontrolovali). Pak se hledalo až jsme našli, že bývá častá závada Smartry a lze řešit emulátorem. Tak jsem si to nechal udělat - ale nic se nezměnilo, krom toho že zmizla ta chyba P1693.

Začátkem února mi známý půjčil Launch diagnostiku a tam jsem celkem jednoduše znovu naučil klíčky (je tam stejný postup jako v odkazu na návody) a vypadá to že immo funguje a chybu P1963 už to nehází. Zkusil jsem pak ještě znovu emulátor a nic...tak jsem to vrátil zpět a ještě jednou naučil klíčky.

Nyní tedy mám bez emulátoru.
Zkoušel jsem i Limp home mode, ale i tak nic...

Takže už asi doopravdy zbývá komplet jednotka nebo teda origo snímač kliky...
bospol Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod bospol » 01.03.2025 20:00

Tak se ozývám po delší době. Sehnal jsem řídící jednotku se shodným číslem a stejným rokem výroby. Kompletně odpojil plyn (vstřikovače na benzín jdou přes řídící jednotku plynu).

Spároval jsem smartru s novou jednotkou přes neutral mode a naučil klíčky. Vše proběhlo hladce. Otočil klíčkem a ejhle - motor škytl a na podruhý chytl jak malina. Chod klidný a šel za plynem - ale budík otáček neukazoval. Chyba obvodu snímače klikové hřídele se neobjevila ani asi po 10 minutách chodu. Motor se moc neohřál a než jsem vyjel, tak jsem si řekl, že to raděj zkusím ještě jednou - a znova nic...objevila se chyba obvodu snímače polohy klikové hřídele. Tak jsem ji smazal jak loni když jsem to dal dokupy. A auto chytlo jak nic...ale opět to neukazovalo otáčky (v diagnostice ale byly vidět). Za chvíli se ale otáčkoměr rozešel a fungoval. Jakmile jsem však dojel domů a chcípl motor už se mi ho nepovedlo nastartovat. A jsem tam kde jsem byl s předchozí jednotkou. Už ani smazání chyby snímače klikovky nepomohlo a auto je mrtvý.

Kamarád mi říkal,že u koncernu pokud nejdou budíky tak se mu mockrát stalo, že nešlo nastartovat. Nemohlo by to být v budíku - nebo řídící jednotce palubovky - pokud tam je...ale nevím jak by to mohlo souviset...Ale jediný co blblo byl otáčkoměr, vše ostatní ok.

Takže to není v rozvodech, snímači, jednotce, plynu, palivu, vstřikách, svíčkách...baterce...atd atd...ani
bospol Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod pacesol » 05.03.2025 18:13

Tak G4FC je můj oblíbený motor a to co tady čtu mi říká, že vlastně nic nevím. :D :D Když jsem dělěl první rozvody, tak se mi povedlo nastartovat bez připojené lambda sondy. Po zdechnutí se nastartovat nepodařilo. Pokud se ti podaří to rozchodit do provozuschopného stavu, tak se podívej, co máš na lambdách. Jinak čéče tvl magic. :?
Neříkej, že to nejde. Řekni, že to neumíš.
pacesol Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (9)
TOP sponzor (1) Organizátor srazu (1)

Kia Stonic (2021)
700 km @ 0 l/100km

Příspěvekod bospol » 08.03.2025 10:08

No bral jsem ten motor jak absolutně jednoduchý s tím, že se na něm nemá co pokazit. Do teď mě mrzí, že jsem se do těch 1. rozvodů nepustil sám, vyměnil bych si určitě ten napínák, který mi to všechno způsobil.

No teď je to právě úplně mrtvý a nejde s tím nic dělat, prověřil jsem snad už úplně všechno. Něco je v elektrice. Takže mám obavu, že to už nedostanu do stavu že bych to nastartoval.
Je teda pravda, že lambda sondy jsem vůbec neřešil a s tou náhradní jednotkou to hned chytlo a pak už nic.. Lambdu by to měl brát až to nastartuje ne? tzn. že jsi to nastartoval a pak ECU zjistila že nemá jak řídit poměr a pak se to zablokovalo? jak jsi tu lambdu zapojil tak to chytlo nebo jak se to projevilo?

Díky
bospol Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod therion » 09.03.2025 18:13

Lambda se procesu startu nezucastnuje , studeny motor jeden na tabulkove hodnoty nez se prvni lambda zahreje. Po nahrati katu na 350°C najizdi i druha.
Jeste me napada takova zoufalost ktomu cidlu kliky. Nemohly v tom sedle zustat mimo novyho tesneni i stare a to mit za nasledek oddaleni toho snimace od zubů ?
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod bospol » 12.03.2025 00:18

Jo s tím těsněním je pravda, že jsem to kontroloval. Jak jsem zoufale měnil ty 4 čidla co mám, tak se mi to jednou stalo, že tam zůstal o-kroužek. Ale teď je to ok. O víkendu budu mít kameru a zkusím zkontrolovat to zubové kolo. Pak už jsem tedy vyčerpal náboje. nevím jestli by měla smysl investice do nějakýho dražšího čídla, když ty co mám mají správný odpor a tváří se na osciloskopu jako že jsou ok?

Díky moc
bospol Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod therion » 12.03.2025 08:43

No a v jakem rozkmitu napeti ty cidla chodi. Maji vsechny stejny? On pokud by ten magnet v cidle byl slaby , tak signal znej jde , ale nebude mit plny rozkmit.
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod bospol » 15.04.2025 22:31

Ahoj píši s odstupem. Kiu se mi podařilo rozchodit - teda ne mě, ale jednomu známému - sypu si celý zásobník popela z kotle na hlavu. Povedlo se mi přes veškeré focení při rozebírání prohodit konektor pro čidlo klepání motoru s čidlem polohy klikové hřídele. Jeden známý s tím měl zkušenost, že to jde prohodit. Vím, že jsem to taky zkoušel, ale nakonec mě odradilo, že ten správný konektor na čidlo klikovky vpodstatě nešel a naopak na čidlo klepání šel krásně a naopak. Známý to prohodil za použití síly auto nic...Tak jsme to skoro vzdali, ale ještě se vrátil a říká počkej ještě otevři kapotu - a dotlačil ten konektor ještě trochu a bylo-auto chytlo na první dobrou...Vzhledem k tomu, že jsem řešil i zda jsem to neprohodil tak jsem byl kousek o vyřešení. Moc díky za rady. Na jednu stranu jsem štastnej, že to je to nakonec ok ale strašně mě mrzí, že to byla taková blbost:-(
bospol Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod therion » 16.04.2025 06:18

Ja jakozto sklerotik , kdyz lezu do neceho slozitejsiho nez je kafemlejnek , tak si to vyfotim ze vsech stran abych presne tomuhle pri zpetne montazi predchazel. No zaplatpanbu, ze to nakonec byla takova blbost , clovek je alespon o zkusenost bohatsi : ))))))
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Předchozí

Zpět na ceed