snike píše:@Jenda: ... tu krytku pod světly, kterou zřejmě myslíš, je krytka výsuvných ostřikovačů světel. Z blatníku se ostřikovač vysune a pak zase zasune. Většinou se ostřikovač vysouvá tlakem vody v ostřikovačích. Ostřikovače na novém Cee'dovi jsou známkou, že konečně bude možnost originálních xenonů.
Věřím že máš pravdu, ale jen připomenu že ne vždy tomu tak v historii bylo. Vzpomeň na Škodu Favorit, ta mohla mít za příplatek také ostřikovače světel a jediné co k tomu dostala, byla větší nádobka na kapalinu
Oni ty výsuvné ostřikovače nejsou také žádný zázrak trvanlivosti. Kamarád má na C5 už druhou lakovanou krytku protože většinou na dálnici při spuštění ostřikovačů uletí a šéfová mé manželky už přišla o obě krytky na Superbu. A já už mám na Volvu odhadem 4-6 sadu výsuvných ostřikovačů protože z nějakého důvodu po nějaké době nefungujou. Stejně jako teď, už asi půl roku a přijde mi zbytečné tam zase dávat nové. Stejně žádný slavný účinek nemají, jen tam vylítne snad 0,5 litru kapaliny za 3 sekundy.