od maddeath » 02.01.2021 18:17
Ahojte. Skontroloval som ten spínač. Nachádza sa cca 30cm po dĺžke brzdového pedálu po ľavej strane. A prikladám foto. Piest ktorý trčí so spinaca (č. 5 na foto) by mal trcat 1-2mm - vychádzam z toho 1500 stanoveho servisného manuálu, sekcia 'stop lamp switch adjustment'. U mňa trcal 2-3mm. Nastaviť poloha by sa mala dať pomocou dvoch matic (č. 1 a 2 na foto), v mojom prípade vidlicový kľúč 15. Matica č. 2 sa dala povoliť v pohode, ale maticu č. 1 som nebol schopný chytiť ani vidlicovym, ani očkovým kľúčom. Veľmi tu zavadzia pevná časť a jej vystupok (č. 3 na foto), ktorá drží samotný spínač. To je možno robota pre šikovného majstra, ja som stratil trpezlivosť po pol hodine. Vyriešil som to dočasne tak, že som obojstrannou lepiacou páskou nalepil 2mm hrubú podložku na protilahlu stranu (č. 4 na foto), o ktorú sa opiera a stláča piest spinača. Teraz sa spínač spína po cca 1,5cm zošlapnutí brzdového pedálu, asi vtedy, keď aj začne reálne auto brzdiť. Týmto by sa malo vylúčiť to, že sa spínač spínal samovoľne počas jazdy otrasmi. Nemal som možnosť teraz veľa jazdiť, ale budem to sledovať. Ak by sa problém už viac nevyskytol, budem predpokladať, že spínač bol v poriadku, len bol zle nastavený. Ak by sa problém opakoval, budem predpokladať, že je vadný samotný spínač a bude treba výmena (v takom prípade sa určite ozvem).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.