od Tomáš83 » 20.08.2020 16:30
Zdravím všechny příznivce vozů KIA. Rád bych Vás poprosil o radu, či Vaše zkušenosti. V květnu jsem pořídil KIA Ceed III obuté na 16kách hlínách 205/55 R16. Začal jsem již řešit zimní období. Pořídil jsem plechové disky včetně pneu v autorizovaném zastoupení KIA. Dle technika stejné, které se montují orig. ve výrobě. Těď jsem ještě doobjednal matice a to je věc, se kterou bych chtěl poradit. Předtím jsem měl RIO a tam byly matice odlišné ALU kola x Plecháče. Dokonce si vzpomínám, že mi tenkrát i technik říkal, že ty matice z hlín se na plech nemůžou dát a ještě je třeba rozlišit zda na ty plechy budu dávat originál poklice, či ne. V tom je taky kvuli maticím rozdíl. Bohužel ten technik už tam nepracuje. Teď je tam člověk, který mi připadá, že problematice rozumí, jak koza petrželi. A to není jenom můj názor, podotíkám. Upozorňoval jsem, že budu dávat plecháče bez origi poklic. Tvrdil mi, že je to jedno a že stejně KIA dodává jenom jedny matice. Dneska jsem je byl vyzvednout a dle katalogového čísla "5295014140" my ten blb objednal matice na slitinový disk. Myslíte, že bych to mohl fouknout na ty plechy. Je pravda, že ty plech. disky mají sedla v otvorech a těch koupených maticích nic moc sedla nevidím. Předem Vám děkuji za Vaši odezvu.