Mam kia ceed 2017 1,6GDI kupovaná v Košiciach- mam problém už od úplného začiatku keď som prebral ako nove tak sa mi stalo možno na 10 križovatke že som z neutrálu nevedel dať 1ku .. Proste niekedy keď s autom zastanem dám neutrál a potom idem dať za 1 tak ide ako keby do dutého miesta to iste mam aj pri spiatočke . no o dosť častejšie .. Od samého začiatku mi i pri najmenšom zábere smrdela spojka !
Smrad prestal asi po 2500km no začal potom ďalší problém že mi niekedy zadrhávajú rýchlosti najmä z 1 do 2 .. ale pociťujem to aj pri iných prevodoch ..
Riešil som to :
1 volal som predajcovi hneď keď som zistil že mam problém radiť rýchlosti a že mam smrad zo spojky bolo mi povedané že si to musí sadnúť a že jeho ALFA to robí tiež -ma dobre nevystrelo že mi ide rozprávať o svojom aute !

2 bolo mi povedané hneď na začiatku keď som preberal auto že po 5000km sa mam zastaviť na rýchlu bezplatnú prehliadku auta, som čakal že to do vtedy prestane

3 už to zase riešil iný technik a ten mi spravil to iste a že vraj to tam aj vyčistili .. nepomohlo
4 mi nastavovali lanovody – Dá sa to vôbec tam nastaviť ? viem že sú tam 2 lanka .. nepomohlo
5 to som tam prišiel už vytočený tak mi rozobrali prevodovku a vymenili 1ku a 2ku synchrónny a koliesko spiatočky ale bolo mi povedané že tam žiadne poškodenie na synchrónnoch nevideli

6 stále to robí by som povedal že je to horšie , spätný chod by som chápal že niekedy nezaradím keďže na ňom nieje synchrón a oprú o seba zuby stava sa to aj Vám ???

Auto ma teraz 11500km a spojka nepreklzuje vôbec, ten smrad už ani pri väčšom rozbehu necítim .. môže to byť spojka ? neverím že som ju mohol spáliť ..
Mali ste taký problém? vyriešili Vám to ako ? kde ? rozmýšľam o inom