Zdravím, sháním náhradu za svého starého rezavého renaulta megane 1.6 55 Kw 300 tis km - nutno podotknout, že dodnes spolehlivého.Cenový limit je kolem 150 000 Kč, co jsem se díval na octavie, tak ty jsou bohužel většinou staré a v horším stavu navíc benziny nad 100 tis. z vlastní zkušenosti chlastaj olej a jsou tam i jiné problémy + samozřejmě nejasný původ, riziko krádeže a další podvody.
Docela mě zaujaly reference, recenze a testy vozů kia ceed, kde např. do nebes vychvalovali motor 1.6 CRDI, který je údajně bez konstrukčních chyb a např. repase vstřikovačů majitele nezrujnuje a ani nezlobí případný filtr pevných částic. Já bych ovšem bral i benzín, sice mi je 22 každopádně dynamická jízda mě nikdy nelákala a jezdím spíš klidně, navíc zatím vzhledem k mému zaměstnání mám možnost dojíždět za pěkných dnů na kole čímž můj roční nájezd čítá maximálně 12000 km včetně dovolené u moře.
Jaká motorizace je tedy podle vás na moje ježdění nejideálnější?
Od auta očekávám spotřebu paliva okolo 7l, rozumnou spolehlivost a rozumné náklady na opravu (tzn aby kotouč nestál 4 litry atd)