Před pár dny jsem vyměnil olej ,svíčky a filtry a včera mi prasklo těsnění pod hlavou, jede na 2 válce ,únik chladící kapaliny.Auto má najeto cca 120 000 km a z toho 70 na benzin a 50 na plyn.Teď mně čeká velká oprava ale aspoň se mechanik podívá i na stav rozvodů a vodní pumpy.Auto je již po záruce rv.2007. Prý je to daň za plyn.
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Tak zdravím všechny plynaře. V důsledku konstrukce ventilů bez hydroštelů na motorech Kia a dalších značek bylo toto konstrukčně nahrazeno podložkami pod ventily různé tloušťky které zajišťují vůli ventilů.U Kie je to ale jen 0,10 a 0,15 což na provoz na benzín stačí dostatečně zvládat ale na provoz LPG je to malá vůle takže dojde k zaklepání a podpálení ventilů.To je bohužel i můj případ.Takže přebroušení hlavy,výměna ventilů, zabroušení sedel ventilů,úprava podložek pod ventily a zvětšení vůle ventilů aby nedošlo opět k zaklepání a podpálení .Jedna origo podložka stojí 500/ks a je jich tam 16 ks.Zároveň mně byly vyměněny i rozvody / řetěz+napínák /. příští týden bude hotovo tak uvidím.