spotřeba 1.6 CVVT

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: spotřeba 1.6 CVVT

Příspěvekod antiDemon » 17.11.2010 22:27

překvapilo mě, že nejvíce udávaná spotřeba diskutérů je 7,2l/100km. Jako by to byla konstrukční chyba PP :D
Co mě více štve je údaj udávaný v TP. A netýká se to jen KIA, tento nechutný trend je dnes všude. V testu Fabia 1,2 TSI 77kW naměřili redaktoři Světu motoru průměrnou spotřebu o 1,5 l vyšší než udával výrobce. Platilo to i pro 7 stupňovou DSG automatickou převodovku, která by měla spořit za řidiče (včas přeřazuje). A pak si vyplňujte cesťák s takovou nereálně nízkou papírovou spotřebou.

U mé staré Felicie 1,3 50kW byl průměr v techničáku 8,0l/100km a v praxi jsem jezdil meziměsto za 6,9, po natankování Shell V-power 95 jsem dokonce na dálnici na trase 300km zlomil rekord 5,0l/100km, ale to byla muka!!!! Pokud chcete nízkou spotřebu zkuste ten V-Power 95. Carrera 95 od OMV už tak dobrá není
CEED SW 1,6 CVVT
antiDemon Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod snowko » 17.11.2010 22:59

Ja mam Vengu 1,6 CVVT a spotreba uplne podla udajov vyrobcu. Naposledy som manualne spocital spotrebu a ta bola 6,77 /je to udaj len z jedneho tankovania, nerobim to stale/. Ale musim dodat, ze asi 50% bolo mimomesto, kde Venga ma spotrebu 5 - 6 l, 30% bolo mesto a 20% dialnica /po dialnici 110 - 120 km/h/. Urcite je nejaka norma, ktorou sa riadi aj vyrobca pri testovani spotreby, teda je nejaky pomer mesto : mimomesto : dialnica - no a ten kto jazdi viac po meste sa na priemerku nedostane.

edit snike: citace smazána ... prosím řídit se pravidlem IV. odst.2. (tlačítko „Citovat“ je povoleno používat jen v případě, že člen nereaguje na poslední aktuální příspěvek v daném tématu) viewtopic.php?f=2&t=2256 ... děkuji
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod JonnY » 18.11.2010 00:55

hej, je na to standardna norma. europa, amerika aj japonsko maju kazdy svoju normu.
europska (a myslim aj japonska) je vseobecne kritizovana za to, ze je dost nerealna a ukazuje daleko nizsie cisla nez aka je realita. americka epa norma je na tom daleko lepsie...
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod slava » 18.11.2010 15:01

Bodejď by nebyla, když tam galon stojí tolik co litr tady. Tak nepotřebují nic vylepšovat a myslím, že těm amíkům je to taky srdečně jedno. Tak jak mně :cry: . Ať stojí benzín co chce, se mnou nevydupou, beru furt za pětikilo a hotovo :D .
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod mino666 » 19.11.2010 11:48

Pekny den Pani

Spotreba je vec ktoru najviac ovplyvnuje parameter ktory je medzi volatom a sedackou. Cize v pripade ze ma niekto tazku nohu, tak nedokaze jazdit za menej ako 7 litrov. Ja osobne za cca 6.5-6.8 litra dokazem jazdit bez najmensich problemov. Samozrejme chce do trocha ovladania a predvidania hlavne v meste. Do spotreby taktiez vplyva spravne obutie, resp pouzitie pneumatike s nizsim valivym odporom tzv. energy saver.

Motory 1.4 a 1.6 su podla mna velmi podobne a z vlastnej skusenosti mozem povedat ze spotreba je u nich +- taka ista. 1.6 ma max krutiaci moment polozeny v nizsich otackach myslim ze 4200/min. kdezto 1.4 to ma az pri 6200/min. Cize pri rovnakej dynamike ci uz kludnej alebo rychlejsej treba 1.4 viac tlacit a zase 1.6 menej. Vo firme mame aj 1.4 a aj 1.6, takze som si to porovnal v reale.

Podla mna ci u zje to 1.4 alebo 1.6, su to jedny z najlepsich atm. motorov na trhu v danej kubature a skutocne sa s nimi da jazdit velmi hospodarne.

Milan
Mino

Kia Ceed SW1,6CVVT
mino666 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
20500 km @ 6.6 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 19.11.2010 18:49

Mám najeto 11 000 a jezdím za 8,5, na dálnici při svém stylu jízdy za 9 až 9.3.

Dokážu jezdit i za 7, ale to už se tomu nedá říkat ani jízda.

Na dálnici mi paradoxně bere CEED většinou víc než po Praze.
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod belize » 19.11.2010 21:30

Nemám sice 1,6 CVVT, (1,4) ale co se týká spotřeby dle TP nevím, nevím cifra, která tam je uvedena je poněkud vzdálena tomu co uvádí pal. počítač. Řekl bych: " že by někde soudruzi udělali chybu"? Já jezdím převážně po dálnici, ale chyba bude asi v tom, že většinou v plném obsazení(4 - 5 človíčků). V TP není nikde psáno jestli je myšleno auto obsazeno plně či v jednom, nlaoženo nebo bez nákladu??? :no:
Nevadí mi názor jiných lidí, ale to že mi ho chtějí vnutit.

S. Johnson
belize Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2007)
53000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod JonnY » 19.11.2010 23:33

belize píše:Nemám sice 1,6 CVVT, (1,4) ale co se týká spotřeby dle TP nevím, nevím cifra, která tam je uvedena je poněkud vzdálena tomu co uvádí pal. počítač. Řekl bych: " že by někde soudruzi udělali chybu"? Já jezdím převážně po dálnici, ale chyba bude asi v tom, že většinou v plném obsazení(4 - 5 človíčků). V TP není nikde psáno jestli je myšleno auto obsazeno plně či v jednom, nlaoženo nebo bez nákladu??? :no:

urcite sa to neberie pre plne nalozene auto. vacsina ludi ma dost problem dosiahnut papierovu spotrebu aj s prazdnym autom, a plnym to je uz asi uplne nemozne :)
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod antiDemon » 28.11.2010 19:27

mám 1,6 CVVT 6 rychlostní a nemám ještě motor zajetý, ale udělat ve městě 6,8l/100 km jde, ale je to otřesné. Zvláště s kombíkem. Je nutno řadit ob stupeň (1-3-5, nebo 1-2-4-6), jezdit sám, musí být cca 20 stupňů a pořádně natlakované pneu. Při dojezdech buď vyřazovat a využít setrvačnost, pokud člověk dojíždí na semafor, tak tam cpát rychlosti 6-5-4 (otrava)
Když se člověk podívá na SW jaká je to kráva, tak spotřeba 7-8l/100km je skvělá. Ideální na nízkou spotřebu při nízkých otáčkách motoru je Shell V-power 95 (zatím ho nepoužívám neb zajíždím motor na vyšší otáčky), motor se nedusí a jede. Jak jsem psal výše, konkurenční Carrera od OMV, Tesco Ultra, Globus Ultra aj. už tak dobré nejsou. Při vyšších otáčkách mi příjde spotřeba V-power 95 stejná jako u normálního N95
CEED SW 1,6 CVVT
antiDemon Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod JonnY » 06.12.2010 22:49

radenim ob stupen v principe nemozes dosiahnut lepsiu spotrebu nez radenim vsetkych stupnov.
motor bud podtacas, alebo tocis zbytocne vysoko a ani jedno z toho nieje dobre

napr ak chces mat po preradeni z 1 na 3 nejake normalne otacky (1500rpm) tak to musis jednotku vytocit do nejakych 4000rpm.
a tak budes mat vzdy vyssiu spotrebu, nez keby si radil 1-2-3 a kazdy prevod len do napr 2500rpm
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod TakmerStarec » 09.12.2010 20:07

Nuz mam trosku iny nazor na tie otacky. Aj v motore CVVT je recirkulacia spalin cez zabudovany EGR (Exhaust Gas Recirculation) ventil kvoli emisnym normam Euro4 a Euro5 (sleduju sa aj NOx). Primiesanim spalin sa znizi teplota spalovania a spalovanie prebieha pomalsie. Dlhodbym drzanim motora na takychto nizkych otackach ako uvadzate (1500 az 2500 ot/min.) sa motor "dusi" a EGR ventil intenzivnejsie zanasa. Recirkulaciou sa do cerstvej zmesi pridava udajne az 25% spalin. Vymena EGR ventila je dost draha zalezitost - cca 10 000 Kč.
Naviac myslim si, ze motor ma vzdy tocit lahko (je to vysokootackovy benzinovy motor), preto treba castejsie, ale dobre radit rychlosti. Mam skusenost, ze aj medzi otackami 2500 az 3500 ot/min. (na dialnicii do 4000 az 4200 ot/min.) sa mi kombinovana spotreba pohybuje medzi 7.0 az 7.2 L/100km.
TakmerStarec Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod JonnY » 09.12.2010 22:00

egr pri benzinovom motore nema ziaden dovod sa zanasat.

ten problem vznika pri diesloch, a to hlavne diesloch ktore nejsu uplne v poriadku. moderny motor by mal produkovat len velmi obmedzene mnozstvo sadzi a olej by v sani tiez mal byt len minimalne. ak vsak jedna z tych veci z nejakeho dovodu nieje splnena, tak k zanasaniu moze zacat dochadzat.
okrem toho zanesene egr netreba menit, ale staci ho vycistit.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod antiDemon » 20.12.2010 18:33

to JonnY: to řazení ob stupeň bylo myšleno spíše jako nadsázka. Používají to borci, co se snaží jezdit na co nejmenší spotřebu - prostě řadí ob stupeň 1,2,4,6 nebo z trojky na pětku apod. Jasně řadit z jedničky hned trojku není úplně ideální. Něco to má do sebe, jinak by to nepoužívali :)

Musím říct, že čím s autem déle jezdím, tím větší mám průměrnou spotřebu- prostě si o to ten motor říká, užít si výkonu. Zobrazování aktuální hodnoty jsem musel přepnout, nedalo se na to dívat. Hlavně teď v zimě.

Jinak pokud jde o spotřebu a zaplacenou cenu, stále více pump prodává biolíh, palivo E85. Což je směs 85 % lihu a 15 % denaturujícího N95. Dnes stojí biolíh cca 22,80 Kč /litr. Pokud se tankuje v poměru 2 díly benzínu a 1 díl lihu, tak není problém ani teď v mrazech. Diskuzní fora jsou plná vesměs pozitivních zkušeností i s tankováním 1:1, stačí to jen vyzkoušet. Levnější benzín = konec omezování se :idea:
CEED SW 1,6 CVVT
antiDemon Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod antiDemon » 20.12.2010 18:46

Zajímavost
Když jsem při vjezdu na silnici pro motorová vozidla motor osolil a vytočil na 6000-6500 ot/min, tak se mi pak na cca 40 minut zobrazovala aktuální hodnota spotřeby okolo 9,5l/100 km při víceméně konstantní rychlosti 120km/h a zařazeném 6. stupni. Po těch 40 minutách spotřeba klesla na okolo 7 litrů. Jako palivo jsem měl benzín N95, motor byl zahřátý na provozní teplotu.
Přišlo mi to, jako by ty vysoké otáčky nějak rozhodily řídící jednotku motoru (skrze lambda sondu)...nevím. Nemáte s tím podobné zkušenosti?
CEED SW 1,6 CVVT
antiDemon Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Korejcobijec » 20.12.2010 19:43

:scooter: Kdyby automobilky uváděly pravdivou spotřebu ,tak některé šunky by byly neprodejné. :eat: Zkoušel jsem držet spotřebu dle udávaných hodnot a zjistil jsem ,že bych byl totální brzda provozu a na dálnici nemám co dělat. :tongue:Na momentální spotřebu se ani nedívám ,protože si myslím ,že se PP zbláznil. Takové kraviny co ukazuje nemá obdoby.aniž bych změnil rychlost tak spotřeba lítá od 9,5-14 A to jedu třeba na 4 2800ot. Mě to připadá ,že má na to vliv vlhkost rýže ve Vietnamských skladech :lol:Průměrná spotřeba se motá kolem 7 litrů ,což odpovídá tankování a ujetým km. :santa:
Korejcobijec

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí