Únik chlad. kapaliny v záběhu,je to normální?

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Jaká chladící kapalina?

Příspěvekod brandysw » 16.10.2009 13:40

To iste aj ja, po cca 500 km, bola chl. kvap pod L, zastavil som sa v servise a tam mi to doliali bez dalsich reci.
Odvtedy (klop klop) sa hladina drzi ( cca 9500km)
Ked som v starom aute pouzival modru G11, mozem ju dat aj do Kia?
Existuju len dva druhy ruzova(cervena) a modra?
brandysw Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
36500 km @ 8.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod titanus » 16.10.2009 13:57

ach ta chladiacia kvapalina, na starom fore som sa o nej napisal :roll:

takze pri kupe noveho auta je kvapalina medzi low a full, po par stoviek kilometrov jej trochu klesne ale najdlolezitejsie je ze ona klesne len vo vyrovnavajuces nadobke nie priamo v tlakovej nadobe kde musi byt stale...ked si ale pozorne vsimnete, tak ked auto zohrejete na prevadzkovu teplotu tak kvapalina (vo vyrovnavacej nadobke) je spat medzi riskami...vyjadrenie servisaka: pre Vas pokoj Vám to dolejem ale je to uplne normalne :yes:

P.S. ruzova a modra sa nesmu miesat!!!modra je urcena pre chladiace sústavy spaľovacích motorov z ľahkých zliatín a ruzova zvlášť vhodná pre chladiče moderných hliníkových motorov. Co ale viem je ze ruzova by nemala vydit aj do motorov z lahkych zliatin t.j. ze ruzovu by si teoreticky mohol naliat tam kde bola modra ale naopak nie - hovorim o kompletnej vymene kvapaliny nie o miesani!!!ak sa mylim tak ma opravte

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod brandysw » 16.10.2009 14:09

titanus píše:aked si ale pozorne vsimnete, tak ked auto zohrejete na prevadzkovu teplotu tak kvapalina (vo vyrovnavacej nadobke) je spat medzi riskami...vyjadrenie servisaka: pre Vas pokoj Vám to dolejem ale je to uplne normalne :yes:

Tolko z fyziky si este pamätam aj ked je to uz nejaky ten rocik co sme na skole :drink: , u mna bola pod L aj po zahriati motora (100 km), takze ked som bol v servise kupit doplnky spomenul som to a technik sam povedal, ze to treba doliat.
brandysw Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
36500 km @ 8.2 l/100km

Re: chladiaca zmes

Příspěvekod oberonko » 30.01.2010 17:19

:shock: paaani uplne ste ma teraz zneistili jak to tu vsetko ciitam...a to som zmes pred zimou kontroloval...je pravda ze v zime az tak casto na motor nekukam a iba obcas hodim rychlo ocko a sup do vyhriateho auta... (pravda ak nemusim 15 minut oskrabavat okna :thd: )
asi sa idem hned mrknut pod kapotu...tak ci tak musim povysavat auto... :huh:
KIA cee´d - 1,4 - CVVT - EX / Machine Silver Metallic - "mean fellow"
oberonko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
42000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 30.01.2010 17:47

mě doplňovali chladící kapalinu asi po 14 dnech když jsem koupil auto, protože ubyla.Říkali mi v servisu, že to prý je normální a doplnili to obyčejnou vodou, že prý je ten originál dost silný a stačí to doplnit jen vodou. Jinak v manuálu píšou chladící kapalinu vyměnit po 100 000 km nebo 60 měsících, tak věřím, že nám to ty zimy vydrží :yes: :yes:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Únik chlad. kapaliny v záběhu,je to normální?

Příspěvekod William » 06.07.2010 17:01

Zdravím,tak po 1000km mám stav chl.kapaliny v nádržce na minimu,měli jste to také,je to normální,nebo ne ?...každopádně zítra asi zavolám servis,jestli mi to dolijí,doufám,že se na to vztahuje záruka,řešili jste někdo něco takového?Děkuji za info ;)
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Re: Únik chlad. kapaliny v záběhu,je to normální?

Příspěvekod hermenet » 06.07.2010 17:07

Je to normální. Zdarma to dolijí a poznamenají asi, že je to vlastnost ceedů a že se to běžně dolévá při 1. garančce. Podle mne se prvním zahřátím a natlakováním chladicí soustavy jednorázově trochu roztáhnou umělé trubky a nádržka. Dál už pak rozpínání nepokračuje.
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod borin7 » 06.07.2010 17:28

Nedavno jsem zjistil to same,tak jsem zajel do servisu a zdarma mi to dolili!
borin7 Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Jakub » 06.07.2010 22:20

Nejde ani tak o roztáhnutí trubek, jako o bublinky vzduchu v kapalině, které se provozem vyženou. Takže pokles hladiny je běžný jev po každém novém naplnění chladící soustavy.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod tydyyt » 07.07.2010 11:49

přesně tak taky zhruba po 1000km mi to klesko témeř pod minimum zavolalo se dolelo se s poznámkou, že je to běžné při prvních par set kilometrů a ted mám najeto 2000km a nešla dolů už ani mm. ;)
tydyyt Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2010)
5000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod William » 07.07.2010 15:53

Tak je to tak jak píšete :thu: dnes zdarma dolito a prý už to bude OK,když jsem to kupoval,tak mělo najeto 4km,takže je to z toho důvodu,jak popisujete :kia:
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod ferdam » 07.07.2010 16:26

Já si toho ani nevšiml, že mi to kleslo docela hluboko pod minimum, sotva byla kapalina vidět. Ale asi po 8000 km jsem se konečně podíval pod kapotu (čekala mě delší cesta) a hned jsem to jel nechat dolít (zdarma). Oni tam na začátek nalívají kapaliny něco mezi rysky, spíš šetří, tak mě napadlo, že kdyby tam hned na začátku nalili kapaliny až k rysce MAX, klesla by provozem hladina někde mezi rysky a člověk by měl o starost míň...
ferdam Muž
Nováček

Kia cee'd SW (2009)
20000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod sirius1983 » 12.07.2010 20:56

Dobrý den, nevím, kolik jsem měl chladící kapaliny při nákupu, ale asi po třech týdnech od koupi auta zjišťuji, že mám chladící kapalinu již na dolní rysce, což mi přijde, že nějak rychle pokleslo, ale jak píšu, nevím, kolik tam té kapaliny bylo při koupi. Vzhledem k tomu, že mi v prodejně říkali, že jediné co mám doplňovat je voda do ostřikovačů, tak si to asi budu muset nechat v servise doplnit. Mám trochu obavy se do toho jako úplný laik pouštět sám.
sirius1983 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
60000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 12.07.2010 21:58

sirius1983 píše:Dobrý den, nevím, kolik jsem měl chladící kapaliny při nákupu, ale asi po třech týdnech od koupi auta zjišťuji, že mám chladící kapalinu již na dolní rysce, což mi přijde, že nějak rychle pokleslo, ale jak píšu, nevím, kolik tam té kapaliny bylo při koupi. Vzhledem k tomu, že mi v prodejně říkali, že jediné co mám doplňovat je voda do ostřikovačů, tak si to asi budu muset nechat v servise doplnit. Mám trochu obavy se do toho jako úplný laik pouštět sám.

To je normalni, koukni sem:
viewtopic.php?f=31&t=1819
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod netoldam » 13.07.2010 12:17

Mě na to dokonce při předávání auta upozornil prodejce, ať si to hlídám a po poklesu hladiny, že se mám zastavit. Zastavil jsem se, za 10 minut bylo dolito a frčel jsem dál. Samozřejmě gratis.
Kia Carens 1,6 GDI Comfort Plus 2014
netoldam Muž
Uživatel fóra

Kia Carens IV (2014)
1050 km @ 7.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí