Tak nyní mám najeto již skoro 11 000 km a zatím vše v naprostém pořádku. Konečně jsem našel kvalitní kotouče na GT, ale nyní zvažuji, zda je koupit, popřípadě se domluvit s technikem v Kii, co vše by obnášelo přechod na větší kotouče o průměru 320mm z faceliftované verze.
Kotouče zde:
http://www.bsrczech.cz/product/ebc_ulti ... 1580/16051Dále co se týče spotřeby. Dnes jsem absolvoval cestu do Tábora. Jel jsem dle předpisů 50/90 klidným tempem a PP ukázal 5.4

. Naopak druhý extrém byla asi 30 km jízda naplno po okresce. Spotřeba dosáhla 22.1 litru

Jinak průměr od koupi je zatím 7.7 litru, což je pro mě obrovské překvapení i vhledem k tomu, jak s tím jezdím. Motor se Kii opravdu povedl
Co se týče těchto veder, tak na motoru je znát úbytek výkonu, řekněme tak o 10-15 koní. Dle měření z OBD se teplota vzduchu v sání pohybuje kolem 42-46°C, což už z principu fungování přeplňování dává tušit, že výkon musí zákonitě dolů. Nevím, jak moc by pomohlo vyměnit intercooler za větší, zde by se už ale muselo zasáhnout více do prostoru s chlazením, jelikož intercooler je umístěn hned vedle chladiče na výšku a není zde místo pro větší

. I reakce turba pod 2000 rpm jsou nyní o něco vlažnější.