radenie spiatočky

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Příspěvekod autas » 18.06.2008 11:30

No, jak už tady někdo psal, zpátečka je jako z gumy. Ale jde to. Někdy vyšlápnout znova spojku, někdy trochu víc zabrat :x . Zatím mám jen něco přes dva tisíce, tak uvidím, jestli si to ještě sedne :shifty: .
autas Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Aifell » 18.06.2008 11:32

Auťas píše:No, jak už tady někdo psal, zpátečka je jako z gumy. Ale jde to. Někdy vyšlápnout znova spojku, někdy trochu víc zabrat :x . Zatím mám jen něco přes dva tisíce, tak uvidím, jestli si to ještě sedne :shifty: .

A máš tam Defend Lock?? Mě dělá to samé a také mám najeto jen 2300 Km a také by ta zpátečka mohla jít lépe!
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod autas » 18.06.2008 11:34

Jo, přesně, mám tam Defend, ale nejsem si jistý, že je příčinou. Spíš bych to viděl na ty lanovody :whistling:
autas Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Aifell » 18.06.2008 11:36

Auťas píše:Jo, přesně, mám tam Defend

já také a takto bude stejná obdoba problému ... Klici tady psali že se to ochodí a tak jsem zvědavý, někdy mě to semtam nakrkne :-(
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod autas » 18.06.2008 11:44

aifell píše:

já také a takto bude stejná obdoba problému ... Klici tady psali že se to ochodí a tak jsem zvědavý, někdy mě to semtam nakrkne :-(
Chci jet v neděli na sraz (sekce srazy), mohli bychom to vyzkoušet navzájem, kdo to má horší a jestli to stojí za seřízení. Teda jestli pojedeš :wink:
autas Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Aifell » 18.06.2008 11:50

Auťas píše:
aifell píše:

Chci jet v neděli na sraz (sekce srazy), mohli bychom to vyzkoušet navzájem, kdo to má horší a jestli to stojí za seřízení. Teda jestli pojedeš :wink:

Píši si přes ICQ s mbironem a tam jsem už přislíbil učast, ale je tu ale s rodinou ... prostě musím doladit nějaké detaily, je to zatím tak 70/30 pro. Rád bych přijel a udělám pro to maximum. Mě to kolikrát jde uplně v pohodě ta zpátečka a někdy dost blbě ... A navíc už jsem to jednou reklamoval a sice to že mi cinkali kvalty 1,3,5 vždy po zařazení a bylo to také defendem ....
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod autas » 18.06.2008 11:58

Tak uvidíme, jestli Ti to vyjde. O zpátečce můžu říct to samé, co Ty, jen bez toho cinkání. Kvalty chodí - jen ta zpátečka. Už musím jít něco dělat, tak zatím...
autas Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Jakub » 18.06.2008 12:19

Zpátečka nemá synchron jako ostatní rychlosti, takže vždycky půjde hůře... ;-)
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 18.06.2008 12:23

Vysvetlenie jakuba:
Budu se sice opakovat, ale to řazení zpátečky je konstrukční problém všech manuálních převodovek. Zpátečka se řadí zasouváním vloženého ozubeného kola s přímými zuby mezi hnací a hnané kolo. Takže se musíte najednou trefit do dvou různých mezer v zubech. Stačí se jedním trefit zub na zub a zpátečka tam nejde. Chce to řadit s citem, v nejhorším trochu povolit spojku, opět sešlápnout a zařadit. Ostatní rychlosti se řadí zasouváním zubových spojek se synchronizací a ozubená kola jsou ve stálém záběru. Něco jiného je to u automatu, který má jen jedno planetové soukolí pro všechny rychlosti včetně zpátečky a řadí se hydraulicky ovládanými lamelovými spojkami. 8-)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Aifell » 18.06.2008 12:23

jakub píše:Zpátečka nemá synchron jako ostatní rychlosti, takže vždycky půjde hůře... ;-)

No to si nás moc nepotěšil :-)
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Jakub » 18.06.2008 13:17

aifell píše:
jakub píše:Zpátečka nemá synchron jako ostatní rychlosti, takže vždycky půjde hůře... ;-)

No to si nás moc nepotěšil :-)

Stačí řadit zpátečku na tři doby - spojka, páka k sobě, páka dopředu s prodlevou cca 0,5 s a zpátečka tam vždycky bez problémů vklouzne.. :shifty:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Tony » 18.06.2008 16:00

jo jak píše snike je to jen o cviku. mě ze začátku nevyskakoval defend lock. odemkl jsem a on zůstal napůl vylezlý. pak jsem přišel na to že stačí trochu zatlačit řadičku dopředu a vyskočí, takže je docela možné že to tam nějak drhne.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod mbiron » 18.06.2008 16:24

no ono jak je to nove chvilku trva nez se to ochodi a jak se rika sedne si to. Taky jsem mel probem s razenim na slo to ztuha ale uz je to ok a dokonce mam pocit ze nektere kvalty tam zaskoci driv nez chci,jako by si to tu radicku neco natahlo samo k kvaltu.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod luczan » 02.09.2008 19:21

ahoj, mam najazdenych 1000km a obcas mam s prevodovkou aj ja problem. Ale dufam, ako sa tu pise, ze to sadne a bude to ok.

Pri spiatocke sa mi obcas stane, ze mi to proste nejde zaradit, ostane to niekde na polceste medzi polohou neutral a spiatocka, zuby sa este nerataju, skorej je to stale neutral, tak ked si to nevsimnem, pri plyne mi to zahuci :). Obcas sa mi to stane aj pri radeni jednicky. dnes sa mi to stalo na semaforoch. Naskocila zelena a ja som sa marne zo 3x snazil zaradit jednicku, este ze ten za mnou bol trpezlivy, ja uz menej tak som sa rozbehol na dvojke, a na dalsich semaforoch to uz bolo ok.
Nejako moc to neriesim a nerobim si z toho tazku hlavu, stane sa to len obcas, a dufam ze sa to casom zlepsi.

Skor ma stve ze mi ide tazsie radit dvojku, teda podradovat z vyssich stupnov, z jednicky je to pohodicka. Z vyssieho stupna je to uz horsie, presne to je ok, aj vzdy zapadne ako ma ale ide dost tazko, treba na to trochu sily :).
luczan Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2008)
112000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 03.09.2008 09:02

Musim sa pochvalit, ze som sa stal majitelom cee´d SW na tri dni, auto malo nabehane 10000 km ale ta spiatocka ide dost blbo v porovnani s mojim RIO
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí