Otačky 1.4CVVT

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Výkon motoru

Příspěvekod archenemy » 04.07.2010 16:08

S tou brzdou mas pravdu, ty grafy sou mimo, s tim uz nic neudelam, respektive je to cele soupnute, jinak je ta vykonova krivka +- jak udava vyrobce. Grafy nechme grafy, brzdu uz nebudem resit.

Benzin tankuju stejny, klasika natural 95 u Benzina Plus, uz sem vyzkousel brat i jinde, jestli to neni benzinem, ale ten pocit ze to min tahne se nemeni at vezmu jakejkoli benzin, zkousel sem v-power 95, vervu 95, carreru 95 - to sou vse premiova paliva - bezezmeny, zkusim tvuj tip a natankovat 98oktanovy benzin, ten jsem jeste netankoval, tim bych snad nic pokazit nemel ne? Ikdyz v navodu pisou tankovat 95. Auto nema problem dosahnout svyho maxima, jako ze bych skoncil na 120km/h a dal to proste neslo, to ne, auto ma problem akccelerovat, jako ze kdyz sem predjizdel, podradil jsem a mezi temi 4000-5000 byl cejtit kroutak, vylozene te to zatlacilo do sedacek, ted proste nic, nic necitim.
archenemy Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod JonnY » 05.07.2010 07:36

archenemy : neber ma zle, ale nejsom si isty ci to nieje len tvoj sujektivny dojem, pricom s autom nic nieje.

vsetky male motory s vysokym vykonom maju rovnaku charakteristiku, a ked ti ma motor tahat v 6300rpm, tak v nizkych otackach bude tehat zakonite horsie. ak chces predbiehat, musis podradita a to idealne na trojku. holt nemas turbodiesla a v nizkych otackach to nejak extra tahat nebude nikdy.

takze najlepsie, skus sa previest v inej 1.6 a hned zistis ci tvoje auto taha rovnako alebo horsie.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod hermenet » 05.07.2010 10:26

Rozhodně bych nezkoušel tankovat benzín 98 okt., protože je to škoda peněz. Není to benzín s větším "výkonem", ale benzín do "nadupaných" motorů s větším kompresním poměrem. Jestli sis nenechal ufrézovat kus hlavy válců, tak podle mne mezi 95 a 98 okt. nepocítíš rozdíl. :-)
Pracoval bych jako JonnY s hypotézou, že sis prostě zvykl a už tě ten výkon "nevzrušuje". Já mám sice jen 1,4ku, ale ty motory jsou průběhem výkonu a krouťáku skoro stejné, a taky si musím zvyknout, že to v středních otáčkách netáhne. Prostě když vyjíždím z obce 50kou a dám tam jenom trojku (nejsem magor, abych řadil za dvě), tak je to taková Škoda "stodváca" a feldy už skoro blikaj, že mě chtěj předjet, ale jak to na tu trojku rozjedu na 80ku, tak už se řada normálních aut (s normálními řidiči :D ) přestává chytat, ale to ještě motor myslím není zdaleka v nejlepším...
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 05.07.2010 11:46

hermenet píše:Rozhodně bych nezkoušel tankovat benzín 98 okt., protože je to škoda peněz. Není to benzín s větším "výkonem", ale benzín do "nadupaných" motorů s větším kompresním poměrem. Jestli sis nenechal ufrézovat kus hlavy válců, tak podle mne mezi 95 a 98 okt. nepocítíš rozdíl. :-)
Pracoval bych jako JonnY s hypotézou, že sis prostě zvykl a už tě ten výkon "nevzrušuje". Já mám sice jen 1,4ku, ale ty motory jsou průběhem výkonu a krouťáku skoro stejné, a taky si musím zvyknout, že to v středních otáčkách netáhne. Prostě když vyjíždím z obce 50kou a dám tam jenom trojku (nejsem magor, abych řadil za dvě), tak je to taková Škoda "stodváca" a feldy už skoro blikaj, že mě chtěj předjet, ale jak to na tu trojku rozjedu na 80ku, tak už se řada normálních aut (s normálními řidiči :D ) přestává chytat, ale to ještě motor myslím není zdaleka v nejlepším...

no konečně s těma oktanama rozumný názor. Každý vidí větší číslo a hned si myslí, že z toho bude raketa....jak jsi správně napsal, je to benzín do motorů s větším kompresním poměrem a tudíž má větší odolnost vůči samozápalu (pro ty co neví co to je, tak protože benzíny jsou zážehové, tak se benzín nesmí sám o sobě vznítit ve válci ještě před zapálením jiskrou od svíčky. Naopak u nafty je tento jev žádoucí, proto se taky tyto motory jmenují vznětové.).

Takže pánové, není-li váš motor stavěný pro 98 oktanový benzín, tak ho tam klidně lejte, ale není to k ničemu. Už slyším ty názory, že se tím omezí klepání a kdo ví co ještě....ale po pravdě...u dnešních motorů....stojí to za to?

Jinak já mám Ceeda 1,6 CRDi...taky se mi prvně zdál raketa a už jsem si na ten výkon zvykl....jede pořád dobře, jen už mám zažité, jak a kdy táhne a zrychluje a už mě to prostě nepřekvapí. Adrenalin je pryč :) a asi o tom to celé bude. Sem tam je potřeba to pořádně vyvrtět, aby si člověk připomenul jak to jede a ne pořád jen škudlit palivo :)...má to být i potěšení, nebo ne?
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod PetrLa » 05.07.2010 12:01

Duschan píše:Tak po třech týdnech co mám toho svého ceeda (nyní mám najeto cca 400 km a motor jedna čtyřku), tak jsem jel delší trasu a musím říct, že jestli se něco nezmění tak je to bída (nečekám, že by došlo k rapidní změně :) ) Když je auto rozjeté (v otáčkách), tak je to v pohodě, ale jak to má akcelerovat ( z většího klidu), tak to nejede vůůůbec a to nejsem žádnej letec. Před tím jsem jezdil octávkou 1,6 FSI a na to, že je to větší auto a rozdíl kW je jen 5, tak ten rozdíl ve výkonu je diametrální :?

No ono taky FSI a vícebodové vstřikování bude trošku rozdíl....jeden systém stříká palivo přímo do válců a druhý do sání před ventily. A to je přesně co píšeš...musíš to hold vytočit......Oproti tomu FSIčka mívají mírně vyšší kroutící moment i v nižších otáčkách.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod souk69 » 05.07.2010 12:14

:kia: Tak já abych si nezvykl na to , jak skvěle moje Crdičko jezdí, tak se občas projedu v mém druhém autě. Je to Felda 1,3 ,no a pak když sednu do :kia:................... to je střelba :tongue:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod JonnY » 05.07.2010 16:31

s tym benzinom nemate uplne pravdu.

aj motor stavany (alebo nech sme presny "naladeny") na 95 oktanovy benzin moze z 98 profitovat napriklad znizenou spotrebou. netvrdim ze musi, to urcite nie, ale moze.
to ze ma motor doporuceny 95 oktanovy benzin neznamena, ze za cely svoj beh na neho ani raz nezaklepe. zaklepe, ale riadiaca jednotka vykona protiopatrenia (obohatenie zmesy a posunutie predstihu) aby sa to v najblizsej dobe neopakovalo. lenze protiopatrenia prinasaju prave nizsi vykon a vyssiu spotrebu. pritom na 98 okt uz nemusi klepat vobec. a spotreba moze klesnut...
rovnako staci nieco karbonovych usadenin v spalovacom priestore, a motor moze klepat aj ak na 95ku predtym isiel dobre.

moja rada smerovala k vyluceniu vsetkych potencialnych moznosti. nekvalitny benzin je jedna z nich. ak pravidelne tankoval nekvalitnu 95 z jedneho stojanu, tak by natankovat 98 by mohlo problem vyriesit a poukazat na problem.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod PetrLa » 05.07.2010 18:01

JonnY píše:s tym benzinom nemate uplne pravdu.

aj motor stavany (alebo nech sme presny "naladeny") na 95 oktanovy benzin moze z 98 profitovat napriklad znizenou spotrebou. netvrdim ze musi, to urcite nie, ale moze.
to ze ma motor doporuceny 95 oktanovy benzin neznamena, ze za cely svoj beh na neho ani raz nezaklepe. zaklepe, ale riadiaca jednotka vykona protiopatrenia (obohatenie zmesy a posunutie predstihu) aby sa to v najblizsej dobe neopakovalo. lenze protiopatrenia prinasaju prave nizsi vykon a vyssiu spotrebu. pritom na 98 okt uz nemusi klepat vobec. a spotreba moze klesnut...
rovnako staci nieco karbonovych usadenin v spalovacom priestore, a motor moze klepat aj ak na 95ku predtym isiel dobre.

moja rada smerovala k vyluceniu vsetkych potencialnych moznosti. nekvalitny benzin je jedna z nich. ak pravidelne tankoval nekvalitnu 95 z jedneho stojanu, tak by natankovat 98 by mohlo problem vyriesit a poukazat na problem.

no rozhodně to neudělá nárůst výkonu o 10% ba co ani 5% to nebude....dokonce bych si tipl (a je to čistě můj tip), že to nebude ani 3%. A pak je třeba už se bavit o tom, zda to člověk vůbec pozná.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod titanus » 06.07.2010 07:42

@archenemy
mna by zaujimalo ako tresy jazdis, spotrebu a akym stilom...ak mas 90% mesto, spotrebu 6L a 50km/h jazdis na 5tke tak pricina tvojho problemu je jasna ;)

@PetrLa a JohnY
o benzinovych oktanoch prebehlo uz dost diskusie inde a ziadny vysledok to nemalo a ani mat nebude, je to to iste ako diskusia o xenonovych ziarovkach a podobne...moja osobna skusenost so "100oktanom" od shellu je prave presne opacna, pocitovo vykon slabsi a (nie len pocitovo) drahsi :) viac mi nebolo treba ;) a myslim si ze otom to je kazdy nech si ten benzin vyskusa a kto bude spokojny pocitovo a penazenke to nevadi nech si ho tam leje, mne to srdce netrha, ja nato jednak nemam a jednak to ziadne zlepsenie mne neprinieslo ba naopak, no keby som nevyskusal nemohol by som si zatym stat :yes:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod archenemy » 06.07.2010 11:40

2Titanus: Jezdím 99% město a jezdím za 8-9l, co se týče jizdního stylu, snažím se většinou předvídat, takže ne brzda plyn, ale když je nutno tak to i hezky vytočim na těch 5000rpm. Možná se jednotka uzpůsobila městskýmu provozu a je to celkově linější, co já vím, možná se mi to fakt jen zdá. No co, budu jezdit dál a pokud je někde něco špatně tak se ta závada dřív nebo později projeví víc a záruka je ještě 7let :).
archenemy Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod JonnY » 06.07.2010 11:45

PetrLa : ale ja som o naraste vykonu nepisal. v tom mas pravdu, ten skoro urcite ziaden nebude.
clovek moze ziskat urcity krutiaci moment v nizkych a strednych otackach, pri vysokom zatazeni. vtedy ma motor najvacsiu tendenciu klepat, a benzin s vyssim oktanovym cislom tomu moze zabranit...

titanus : ono to vzdy zalezi od konkretneho motoru. stryko na prvej oktavke 1.6mpi tankoval casto 98, pretoze mal o tolko nizsiu spotrebu, ze ho to casto vychadzalo lacnejsie nez 95.
otec dakedy davno tankoval do sceniku 2.0 100oktanovy shell a motor bol naozaj tichsi a "jemnejsi"
ja som do ceedu raz nabral slovnaft 99okt, a nevsimol som si vobec, ale vobec nic...

archenemy : ci to nieje napr klimou si si okontroloval? ta naozaj dokaze v nizkych otackach auto vyrazne "spomalit"
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod archenemy » 06.07.2010 12:03

s klimou moc nejezdim, protoze kdyz ji zapnu tak sem se spotrebou uz pres 9l
archenemy Neuvedeno
Nováček

Otačky 1.4CVVT

Příspěvekod dagy » 24.07.2010 11:24

Zdravim priatelia,mam novu kiu ceed,naj,470KM a chcem sa spytat či je to normalne,že ked preradujem rychlosti,tak asi na 1-2sek. zostanu po zosliapnuti spojky otacky hore,klesnu az po uvedenom case.Nerobi to problem len mi je to take čudne.Predtym som mal Fiat diesel tak neviem to teraz posudit,moze niekto napisat k tomu daco?Dakujem za odpovede.

Edit Beda: tema presunuto do vhodnejsi sekce
dagy Neuvedeno
Nováček

Re: Otačky 1.4CVVT

Příspěvekod hermenet » 24.07.2010 11:44

Není to závada. Je o tom tady: viewtopic.php?f=22&t=1544
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Re: Otačky 1.4CVVT

Příspěvekod dagy » 25.07.2010 11:54

Dakujem za odkaz.
dagy Neuvedeno
Nováček

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí