Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

spotreba cee'd

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: spotreba cee'd

Příspěvekod syberius » 13.02.2014 15:40

Ja mám manuál a spotřeba se mi pohybuje 7.3 až 7.8 reálná. Mám najeto cca 6500. Cca 40% po dálnici, 40% okresky, 20% město.

Ó děs ráno z Huhlavej
Kia cee'd II sw 1.6 GDI exclusive
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod antiDemon » 15.02.2014 22:56

foxtrot píše:Po přezutí na zimní, začátku vožení kočárku, ve dvou lidech hodně po dálnici, mi to žere tak 8,3 l/100 km (na letních bez kočárku to bylo tak 7,8). Dojezd mi PP hlásí 560 km po natankování plné nádrže, reálně to bude možná 600 km do hladového okna. Spotřeba velká, co? Mám najeto teprve tak 4 000 km. Máte někdo podobnou zkušenost, nemám nějak vysokou spotřebu řešit? Je to sice automat, ale papírově by to mělo být o dost nižší...

4000km, to je nic, počkejte tak na 15-20 tis. Kč. A automat, pokud je 4 rychlostní a s hydrodynam. měničem, tak ten má vždy vyšší spotřebu. Něco jiné je dvojspojková dsg převodovka. Jestli jedete furt 130 km/h....

Nevím, co tankujete za benzín. Zkusil bych tankovat jinde. Někdy je to pořádně znát, a to i u "značkových" pump. Pořádně dohustěte pneumatiky, vypněte klimatizaci .....
CEED SW 1,6 CVVT
antiDemon Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod foxtrot » 16.02.2014 21:21

Dík za tipy, něco z toho zkusím a uvidíme, jak se to na spotřebě projeví. A ještě čekám na větší nájezd, jen se bojím, zda auto nějak neučím větší spotřebě :? Zatím pravda topím volantem, sedačkou... přeci jen, je to teď v zímě (na jaře) příjemný luxus:-)

Tankuji EuroOil nebo Makro - zkusím si spočítat, zda je lepší levnější benzín nebo (možná) menší spotřeba... No, smysl mi dražší čerpací stanice nedává. Pokud bych počítal s tankováním 46 l, cenou za tankování +- 1590 Kč a spotřebou
a) 8,2 l/100 km při ceně 34,50 Kč/l na levné pumpě a
b) 7,5 l/100 km na značkové pumpě (dojezd vyšší o 52 km),
vychází mi, že aby se úspora paliva vyrovnala vyšší ceně, musela by si dražší pumpa účtovat jen o desetník víc!!! Bohužel, Shell apod. si účtují spíše o dvě koruny víc, tak mi to výhodné nepřipadá :no:

Mám DSG, takže spotřebu o moc větší bych nečekal. Teď ve městě, kratší jízdy, je spotřeba ještě vyšší:-/
KIA cee'd 1.6 GDI DCT, Exclusive + Ultra 1, Dark Gun
Obrázek
foxtrot Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
4000 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod syberius » 17.02.2014 11:16

Nejhorší na spotřebu jsou krátký pocuky po městě. Jezdit jen to tak bude spotřeba klidně i k 9 litrům. Mimo město jsem schopen se pohybovat i pod 6 litrů. Na dálnici pokud jedu lehká noha a max. 130 tak je to do 7 litrů, ale když tomu šlápnu, abych si to užil a svištím 150, tak to letí k 8 litrům.
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod HarvyM » 17.02.2014 14:14

Přesně tak. Pokud jedeš krátký trasy tak to žere nejvíce. Studený motor. Pokud navíc ve městě tak se zas neustále rozjíždíš. Nejlepší je klidná jízda po rovný trase, kterou navíc dobře znáš. Díky tomu víš kdy vyřadit nebo brzdit motorem. Nikam se nehnat. Těch ušetřených litrů paliva je někdy lepší než přijet o 5 minut dříve.
Navíc nevozit v kufru kraviny, nemít zbytečně zahrádku, správně nafoukaný pneu, ...
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod antiDemon » 17.02.2014 23:42

Euro Oil by měl být dobrý standard. Provozuje to státní Čepro, které benzín přímo vyrábí. Mám s Eurooilem dobré zkušenosti. Ale stalo se mi asi měsíc zpátky, tankoval jsem na Euroilu v Ostravě plnou a pak měl na dálnici spotřebu 9.2 l/100 km. Po natankování u jiné pumpy do prázdné nádrže se spotřeba vrátila na 7.5l/100 km.

Prémiové benzíny, jak jsem psal výše, mají hlavně výhodu v tom, že obsahují nějaká "maziva", snižují tření ve válcích a můžete o něco dříve řadit vyšší stupeň. Tím defacto snížíte spotřebu. (ještě obsahují čistící aditiva, antikorozní látky, látky protipěnivé aj.)

Pokud přitankujete do nádrže 98 oktanový benzín, tak i to hraje roli. Sice nemáte jak zvýšit kompresní poměr a tak zvýšit výkon (jako např. Saab s SVC), ale může vám to "vyspravit" nekvalitní 95 oktanový benzín, který má nižší bod vzplanutí. Jinak máte v autě proměnlivé časování ventilů, které mj. reaguje na odchylky u 95 oktanového benzínu

O premiových benzínech se říká, že je to placebo a vyhozené peníze. Když je testují v laboratoři, žádný přírustek v kW nenajdou. Ale není tomu tak. Není to jen o spalném teple a laboratorním měření výkonu v kW. Když byl benzín za 25,-, tankovával jsem rok jen V-Power 95 do Škoda felicia 50kW a ten efekt byl znát. I v servise se chlapi divili, když jsme ho jeli projet, jak to auto parádně a lehce jede. Dělala to ta mazací složka. Pátou rychlost jsem mohl řadit už při 50 km/h. Zkoušel jsem i Carrera 95 u OMV a Verva 100 u Benzina, ale na V-power tyto benzíny neměly
CEED SW 1,6 CVVT
antiDemon Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spacirx » 18.02.2014 07:10

To se všichni divili i u mé stařičké škody 100, jak lehce jede. A to žádný prémiový speciály nebyly.
V zimě jsem dokonce jezdil bez chladiče - to vzniklo tak, že jsem ho chtěl jednou spravit, protože tekl, tak jsem ho vymontoval a zalepil, jenže jsem pak potřeboval v pátek nutně jet na nějakou spářku :drink: , tak sem si řekl, že by to šlo i bez chladiče, když je -10°C. No a šlo. A pak to šlo i při -3°C atd.. až do jara. :yes: Až jsem jednou jel kolem nádraží a houkal tam vlak, ale tak nějak divně až mi došlo, že to není vlak, ale moja stovka. Tak jsem to chvílu nechal vychladit, dojel dom, namontoval chladič a zase jezdil dál. :thu:
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod lubi » 20.02.2014 17:07

Zdravím všechny,
když se tady nakouslo téma prémiových paliv, zajímal by mne váš názor na jejich používání, potažmo pouívání aditiv jako VFI super benzin aditivum. Nedávno jsem ve Světe motorů četl článek na toto téma, kde jeden technický poradce uváděl, že přímostřikové motory trpí usazováním karbonu a nápravou tohoto jevu by mělo být právě používání již aditivovaných pohonných hmot anebo přidávání aditiv do benzinu. Dotazoval jsem se autora článku mailem na tuto skutečnost a odpověď zněla v tom smyslu, že tento problém opravdu existuje a proto je vhodné používat buď aditiva dodatečně nebo benzin, který je již prvotně z výroby obohacen. Takto aditivovaný benzin je prý už klasický natural 95 u zaběhnutých čerpacích stanic, nejen prémiová paliva, jako Verva,Shell V-power. Ale on osobně prý přidává sám aditiva do benzinu, protože u čerpacích stanic nemá jistotu, že je benzin dostatečně aditivovaný. V servisu mi na to řekli, že nemá cenu nic zkoušet a mám prý jezdit s normálním benzinem, ostatní je prý jenom reklama. Tak pokud máte někdo s tímto vlastní zkušenosti, dejte vědět. Díky
lubi Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2013)
29000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod syberius » 20.02.2014 21:48

Bohužel nějaké absolutní pravdy se nedočkáš. Někdo to vychvaluje, někdo říká že je to placebo efekt. Já bych to viděl asi takhle. Pokud je motor v pořádku a funguje tak jak má, pak bude efekt nula. Pokud motor není v optimální formě, může to v určitých specifických případech přinést zlepšení chodu motoru, nebo snížení spotřeby. Vždy se však bude jednat pouze o navrácení dříve ztraceného výkonu, nebo snížení spotřeby, která před tím, byť pomalu a nenápadně, stoupala.
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod antiDemon » 25.02.2014 18:42

osobně doporučuju zkusit nejprve V-Power 95, Verva 100 (pozor, je to 98 okt., bude to zkreslené), Carrera 95. Uděláte si obrázek jak to funguje. Ideálně natankovat do prázdné nádrže aspoň půlku a tu půlku vyjezdit. A pozorovat. Až pak bych experimentoval a lil nějaké roztoky do nádrže. Pak uvidíte, co bude nejlepší volbou

Jsou tací, co takto tankují 4x do roka, vždy jen pro pročištění motoru. Jak jsem psal výše, jezdil jsem s Felicii na V-power 95 nonstop celý rok, tankoval jsem na levné shellce. A cenově mě to vyšlo šul nul (vyšší cena x nižší spotřeba). Dneska je benzín pěkně drahý, kašlu na to, jezdím jen na obyčejný BA95
CEED SW 1,6 CVVT
antiDemon Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod syberius » 25.02.2014 20:28

Já jsem zkoušel shell v-power dvakrát po sobě plná nádrž a rozdíl ve spotřebě žádnej a v jízdě jsem taky nic nepocítil.
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod rehmen » 26.02.2014 12:00

Když jsem c'eeda kupoval (2010), tak mi bylo v servisu řečeno, abych tam ze začátku na aspoň prvních 1000 km tankoval něco lepšího na počáteční záběh motoru. No a pak že je to úplně jedno, že to sežere i trávu u benzínky :D
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Pslada » 26.02.2014 12:23

Já tankuji pouze palivo Shell, když je nějaká akce tak Shlell V-power Nitro, nyní na zimních pneu mám reálnou kombinovanou spotřebu 7,2l/100 km, teď jezdím 40/60 město/ silnice první třídy, občas motor vytočím. Nejezdím na spotřebu. Nyní mám najeto něco přes 19.000 km.
Pslada Muž
Uživatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd (2013)
107000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod pacesol » 26.02.2014 16:47

Já jezdím momentálně za 10,4. Jezdím si s tím pro radost. Kdyby mi toto vlákno nenaskočilo jako nové příspěvky, tak mne to ani nenapadne kontrolovat. :D
Neříkej, že to nejde. Řekni, že to neumíš.
pacesol Muž
KIA Family

12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (9)
TOP sponzor (1) Organizátor srazu (1)

Kia Stonic (2021)
700 km @ 0 l/100km

Příspěvekod alex.333 » 27.02.2014 00:22

stanislav píše:Aky mate dojazd na plnu alebo ako sa Vam to pohybuje ?
Lebo na tuto poslednu nadrz sa mi prvy krat podarilo spravit 1043km kym sa nerozsvietilo pazrave oko.
Vlastne prvy krat som atakoval 1000km dojazd a pri tom aj zistil ze pocitadla A a B su kalibrovane len na 999km a potom idu odznova 8-)

S předchozím autem Citroen Xantia 2,0 HDi jsem velmi často tankoval až po ujetí 1000 km a přitom jsem nikdy nečekal na hladové oko - vlastně ani nevím kde tam ta kontrolka byla.
O to větší a nemilé překvapení je u Ceeda. Nádrž menší o bolestných 12l a spotřeba přitom v reálu vyšší (papírová samozřejmě výrazně nižší).
Holt, nové metodiky měření se čím dál více odlišují od reality. Krásný příklad je právě minulý vůz.
Xantia - papírová spotřeba v kombinaci 5,7 a v reálu 5,0.
Ceed papírově 4,6 a v reálu 5,3.

Můj akceptovatelný dojezd je tak kolem 700 km, protože nechci čekat na hladové oko.
S hladovým okem cca 800 km.
2010 Cee´d SW 1,6 CRDi 85kW Obrázek
alex.333 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí