Nafta vs. Benzin

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Příspěvekod manicminer » 20.04.2009 20:30

andris píše:Zdravím všechny!
jelikož jsem zde novým přírustkem tak nevím ještě kam co napsat. Takže mě prosím omluvte.
Chěl bych takovou menší radu. Rozhodl jsem se koupit nové auto. Samozřejmě vyhrála kia ceed SW výbava comfort. Jak jinak :D . Pořád ale nevím jestli motor 1,6crdi je je ten vhodný. Vím, že už jsem miliontý co se na to ptá. Najezdím tak 13000km/rok (60% město,40% okresky). Jenže bude přírustek do rodiny a km se zvednou( tam výlet a tam výlet). Jel jsem v 1,4 benzín a zdál se mě takový nijaký. S tou 1,6crdi bylo úplně jiné svezeníčko. Jenže jsou garančky dražší atd atd. Tak by mě zajímalo jestli je to dobrá volba. Auto bude sloužit min 7 let, protože v blízké době nebude na další :P

Tuto otazku jsem si kladl naprosto stejnou. Auto hlavne do mesta a cas od casu vylety, ale hlavne okresky, dalnice spis minimalne. A SW z duvodu prirustku do rodiny. 1.4 jsem nechtel, na SW mi prijde malo, diesel pri nasem najezdu cca 1000 - 1500 km mi prisel nerentabilni a navic mam o neco radsi benzinove motory. Takze do vyhrala 1,6 benzin. Zatim jsem s vyberem spokojen. Ale po necelem mesici tezko soudit. Uvidim, az bude o nejakych par desitek tisic km navic :-).

Takze moje rada je 1,6 benzin. Ale verim tomu, ze se najde spousta lidi, kteri ti budou jiny nazor :-). To rozhodnuti totiz nakonec bude jen a pouze na tobe
manicminer Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
8500 km @ 8.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 20.04.2009 20:37

andris píše:Zdravím všechny!
jelikož jsem zde novým přírustkem tak nevím ještě kam co napsat. Takže mě prosím omluvte.
Chěl bych takovou menší radu. Rozhodl jsem se koupit nové auto. Samozřejmě vyhrála kia ceed SW výbava comfort. Jak jinak :D . Pořád ale nevím jestli motor 1,6crdi je je ten vhodný. Vím, že už jsem miliontý co se na to ptá. Najezdím tak 13000km/rok (60% město,40% okresky). Jenže bude přírustek do rodiny a km se zvednou( tam výlet a tam výlet). Jel jsem v 1,4 benzín a zdál se mě takový nijaký. S tou 1,6crdi bylo úplně jiné svezeníčko. Jenže jsou garančky dražší atd atd. Tak by mě zajímalo jestli je to dobrá volba. Auto bude sloužit min 7 let, protože v blízké době nebude na další :P

Toto som včera riešil TU - úplne dole.
Bolo by dobré keby to moderátor presunul.

edit snike - přesunuto do vhodnějšího tématu
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod tomri » 27.04.2009 22:29

Nevím, jestli moc neuteču od tématu, ale vzhledem k počátkům této diskuze snad ne.

Můj názor je takový, že auta jezdí na benzín, náklaďáky na naftu a sporáky na plyn :) :) :)
Bílý šíp KIA Cee´d 1,4 CVVT
Biela jej pristane
tomri Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2021)
16000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Axel » 27.04.2009 22:40

No moment a kde jsou motorky :D
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod imro-magi » 27.04.2009 22:43

tomri píše:Nevím, jestli moc neuteču od tématu, ale vzhledem k počátkům této diskuze snad ne.

Můj názor je takový, že auta jezdí na benzín, náklaďáky na naftu a sporáky na plyn :) :) :)

Keďže mám Cee´d SW 1,6 CRDI vo verzii N1, v techničáku je ako malý skriňový nákladný automobil, tak tvoj názor je vcelku správny 8-) .
Otec mal Š120l na plyn ale moc sa na nej variť nedalo ( maximálne voda v chladiči ). Ha-Ha-Ha
Život je pes .... a my - sme jeho pätník !!!
imro-magi Muž
Přispěvatel fóra

Re: Jaký motor?

Příspěvekod DonQuichote » 28.10.2009 14:18

1.6 CRDI
DonQuichote Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re:

Příspěvekod kolomm2 » 28.10.2009 20:08

Happy píše:
Frankie píše:Jsem naprostý nováček na tomto fóru, tak prosím o shovívavost. Mám přes 5 let Mazdu 6 v kombíku a dieselu (mimochodem již třetí mazdu v pořadí) a pomalinku se poohlížím po změně vozu (event. i značky). Nemám v podstatě s Mazdou žádný problém teď ani v minulosti, ale to neznamená, že bych event. nevyměnil. Zjistil jsem totiž, že ročně najíždím cca 25 - 30 tis. km (půlkou krátké trasy, na druhou stranu třeba i 2500 km během dovolené), takže mi netřeba platit až zas tak vysokou cenu. Rád bych znal Váš názor a zkušenosti při přechodu z jiného vozu stejné nebo vyšší kategorie. A také, pokud tu někdo takový je, jaké má zkušenosti se silnější naftou a automatem. Díky moc

To je vidět, že tě pálí dobré bydlo. Pokud jsi u značky spokojený, zůstaň u ní. Nelaboruj. Jestli chceš auto od KIA v kategorii střední třída (ne nižší střední), tak za Mazdu6 tady náhradu nehledej. Ukamenujte mě. Moje příští auto bude, po ceedu, opět Mazda. Ceed mě nepřesvědčil, byla to chyba. Chybama se člověk učí. Ale G.B. Shaw řekl, že člověk by se měl poučit z cicích chyb, ne ze svých, tak se zkus poučit z mých ty. Sám říkáš, že s tím nemáš problém. Já jsem taky neměl, takže jsem při tom měl zůstat. Ne, že bych momentálně měl nějaký problém, ale celkově mě to auto zklamalo - jízdní vlastnosti, hluk motoru 1.6, dynamika, pazvuky z plastů palubky, nic moc teda. Je tam pár věcí vychytanějších oproti Mazdě, ale motor ani brzdy ani světla, což považuji za základ, to nejsou.

Je pochopitelné, že Mazdu 6 ceedem nenahradíš. Na druhou stranu na 30tis ročně může ten ceed klidně sloužit. A dovedu si představit, a taky sem to tak udělal, že si radši koupím novou Kiu Ceed než jetou Mazdu 6 za stejné peníze. Navíc nový ceed se o HODNĚ zlepšil, co se jízdních vlastností týká. Světla mne také neohromila, ale dá se to řešit a levněji než Mazdou:).
Závěr? Na 30tis. ročně radši nového nového Ceeda, než jetou Mazdu...
Nevolím OranžovoRudou a nechápu jak někdo může...
kolomm2 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
10500 km @ 6.7 l/100km

Re: Cee´d 1.6 CVVT (90KW) vs 1.6 CRDi (85KW)

Příspěvekod gallyleo » 15.02.2010 18:41

Tak dnes som bol na skusobke i s 1.6CVVT a musim povedať že to nebolo vobec špatné :) Bohužial nemohol som opať porovnať diesel vs. benzin ihneď po sebe, ale tak nejak ovplyvnený predsudkami :oops: som čakal ďaleko menj muziky. Oba :kia: motory su mi veľmi sympatické. Teraz budem mať fakt dilema, povodný zámer bol jednoznačne diesel, ale teraz ..... "teď bábo raď" Kery tam bolo jejaké turbíčko, nebolo by čo riešiť. :evil:
gallyleo Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
6500 km @ 7-8 l/100km

Příspěvekod Dajek » 15.02.2010 18:58

jedině 1.6 CVVT 93kW, můžu jenom doporučit, hlavně k SW je to paráda :thu:
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod ervss » 15.02.2010 20:05

1.6 CVVT 16ventil s variabilnym casovanim ventilov proste fantazia 126 koni :))

vzdy to da zabrat dakym chlapcom s 2.0 Tdi golfami a 1.9Tdi ti ma vacsinou uz vidia iba zozadu :evil: :evil:
ervss Muž
Přispěvatel fóra

BMW 5 Series (2008)
0 km @ 8 l/100km

Příspěvekod slava » 16.02.2010 13:13

Taky mně hodně kolegů řidičů vídává zezadu, ale to nedělám proto, že bych chtěl nějak divočit, ale proto aby viděli jak má Pro_cee´d krásnou prcinku :tongue: :tongue: :tongue: .
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Aifell » 09.03.2010 14:36

Kluci chtěl bych se jen zeptat k otáčkám motoru, jestli mi to točí stejně jako vám. Mám 1.4 SW a včera když jsem jel po dálnici tak při 5 kvaltu na 4.000 ot. mi ceedáček jel 130 km/h, při 5.000 ot. už jsem jel 160 km/h. Přijde mi, že auto při těchto rychlostech má nějak moc otáček a vždy bych při těch 4.000 ot. a 5 kvaltu nejraději řadil dále, ale už nemám co :-) a to jedu jen 130 Km/h :(
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Blackhawk » 09.03.2010 14:40

presne tak isto 4000 ot.= 130 km/h :yes:
Pro_ceed black pearl
Blackhawk Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2009)
23000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod titanus » 09.03.2010 14:49

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Axel » 09.03.2010 19:35

@ Aifell

to víš je v tom znát východ :) kde vysokootáčkové motory jedou :) není to žádná fábie která se při 4000 začíná rozpadat :D :D (i mondeo se už při těchto otáčkách chtělo radši odstřelit než aby šlo ještě dál, ale Kiuška ne ne ne ta ještě říká jen přidej přidej :D )
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí