Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Jezdím už rok s odpojeným konektorem u akumulátoru. Deaktivuje to start stop i inteligentní nabíjení. Blikající oranžovou kontrolku jsem přestal po pár dnech vnímat.
Mám to stejně odpojené a koho rozčiluje kontrolka, stačí nalepit malé kolečko z černé samolepky tak, aby nebyla vidět. Možná úsměvné, ale naprosto dokonale fungující...
Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+ Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
Je nejaký problém, ak budem dobíjať zapojenú AGM batériu v aute so štart/stop systémom? Viem, že v návode sa to zakazuje. Nabíjačka samozrejme podporuje AGM a jedná sa o automatickú nabíjačku. Je to zakázané len kvôli riziku explózie (vodík) resp. ak by nabíjačka zblbla a dala nejaké nebezpečne napätie? či je aj iný dôvod?
Ako doteraz som aj ja nabíjal zapojenú baterku, akurát som čakal, kým sa uspí auto... Ale teraz mám kiu 2022 a keďže niektoré auta so štart/stop majú problém už len to, že sa baterka dobije a nie ešte zapojená v aute... Logika mi je jasná, kým ja, alebo nabíjačka/baterka bude v pohode, aby aj RJ v aute stým bola v pohode o to mi ide. Ale pozerám, že máš v profile tiež 2022ku tak snáď si to aj na nej skúšal
Pre RJ je jedno, či odpojíš alebo neodpojíš baterku. RJ si robí štatistiku nabíjania za jazdy a ty dobíjaním tu štatistiku narúšaš. Po nabití nabíjačkou si aj tak s tým bude musieť RJ poradiť.
Iné je ako sa s pripojenou baterkou vysporiada nabíjačka. Ale to by malo byť ok pre každú lepšiu nabíjačku.
Odpojení konektoru sledování baterie cca před rokem. Chybu nic nehlásí. Stop start je nefunkční , jen ikona změní barvu z bílé na žlutou. Jediné negativum je nemožnost sledovat baterii v app Kia Connect.
Nemám jak zmenšit fotku, tady je malý limit na velikost. Ten konektor je na baterii, na mínus pólu. Jiný tam není. Stejnou službu by měla zařídit pojistka pod volantem " system správy baterií ". Je v levém horním rohu. To nemám u kie vyzkoušené. Tu mám vytaženou u forda asi deset let se stejným výsledkem.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)