Seltino: GT ti rozhodně mohu jen doporučit všemi deseti. Je to naprosto úžasné auto za ty prachy. A co se týče spotřeby, tak nyní po zajetí není problém jezdit kolem 6.5 litru, když jedeš v klidu, tedy s lepší spotřebou, než udává výrobce, což nechápu. Teď jsem dokonce o víkendu měl spotřeba na trase Klatovy - Tábor spotřebu pod 6 litry. Cestou zpátky jsem zase zkoušel druhý extrém. Když mě to ale drapne (což po čipu je dost často) a pedál plynu nechám mazlit s koberečkem, tak i tak se spotřeba drží mezi 8-9 litry v průměru. Výsledkem je spotřeba po více jak 6000 km kolem 7.5 litru a to si ten čip opravdu užívám
Jezdím ale delší trasy. Nejkratší trasy jezdím 40 km do práce a to bude mít na spotřebu velký vliv. Rozhodně mohu s klidným svědomím říci, že po úpravě od BSR šla spotřeba citelně dolů. Při zajíždění auta, kdy jsem na to opravdu vůbec nešlapal a dokonce jsem si hlídal i tlak turba, aby turbo nezačlo v sání vytvářet přetlak (při normální jízdě je v sání vždy podtlak). Motor nešel prvních 2000 km přes 2500 rpm a spotřeba se držela kolem 6.5 litru, jak je vidět i na SprintMonitoru. Jenže po úpravě takovým stylem jízdy se pohybuju nyní pod 6 litry a normálním stylem jízdy, kdy místo předjetí jednoho auta to rovnou rubeš klidně po třech, se drží právě kolem výrobcem udávané spotřeby. Ono je to možná i tím, že na předjíždění se nemusí ani podřazovat a z 80 km/h to auto zrychluje lépe, než třeba bratrovo Hyundai i30 1.6 CRDi 94kW na čtvrtý rychlostní stupeň a to mluví asi za vše.
Nyní se chystám na změření výkonu na brzdě v Třebotově u Prahy. Pokud mi to vyjde, tak by to mohlo být už tento čtvrtek.
Tady si můžeš prohlídnou moji spotřebu, ale jak jsem psal, ani jednou jsem nevydržel jezdit normálně celou nádrž, ale nechápu, jak Kia přišla na průměrnou spotřebu 7.4 litru, když kolem této spotřeby se pohybuji já po více jak 6000 km! A to včetně maximálky 257 km/h. natočení několika videí a samozřejmě už nespočet předjetých aut. To takhle Kia měřila spotřebu??? Ano, jsou uživatelé, kteří s tím jezdí přes 9 litru, ale jedná se o němce, kteří lítají po dálnicích s neomezenou rychlostí a podle toho vypadají ty spotřeby...
https://www.spritmonitor.de/en/detail/672133.html