CEED 2010 výkon.

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: CEED 2010 výkon.

Příspěvekod vladislav » 06.02.2011 18:45

Kolik máš najeto???Měl jsem Peugeot 307 66k i Opel Astra 66kW..A Ceed s tím 80kW motorem je proti němu rychlík...Nech si ten výkon někde přeměřit..Ten výkon proti těm 66kW je opravdu znát,hlavně ve vyšších otáčkách..Na trojku to auto táhne až do omezovače hodně slušně....Hlavně při předjíždění se dá dobře využít...A myslím,že se na tom shodnu i s ostatními majiteli aut s tímto motorem..Ve zrychlení je ten motor naprosto srovnatelný s tím naftákem..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod JonnY » 06.02.2011 23:00

.
Naposledy upravil JonnY dne 08.02.2017 00:03, celkově upraveno 1
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vegas » 08.02.2011 20:33

Pepa T.: Nemáš někde upadlou hadici na výtlaku z kompresoru? těch 80 kW musí být znát. Zkus to dát na diagnostiku, možná tam bude snímač tlaku, tak z toho by to mohlo jít poznat.
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Kmet » 08.02.2011 21:20

*Pepa T*:
teď rychle nevím kdo, ale podobně si tady někdo stěžoval na CRDI, než náhodou přišel na vypadnutou hadičku od turba :yes: . Půl roku od koupě auta se jen ploužil a po zapojení hadice lítal jak urvaný vagón :lol: . Co je ovšem zajímavější - na diagnostice nic nenašli :no:. Zkus se pořádně podívat pod kapotu - možná to bude jen tahle prkotina :thu:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Ceed_BB » 17.02.2011 17:35

Čítania a čitanie:)...Ja som kupoval ceed v marci 2010 , 66KW 90koní.Teraz má nabehané 30 000 aj drobné.Na aute lietam každý bozí deň či za prácou,brigádou a školou a s rodinou kadetade.Mal som možnosť sa viesť na ceede pred FL a po FL. Ja som tam velký rozdiel necitil podla mna to chodi asi tak isto naozaj ten krutiak robí svoje.Už neviem kto to tu napísal ze sa s tym nedá predbiehať ja v tom nevidim problém aj poobháňať iné autá.či už octavie naftové golfy a kadečo som už s tým sfukol.Ide o to ako sa motor zabehne ako sa k nemu správaš ako ho servisujes a celkovo ako sa správaš k tomu autu.či to je len auto ktoré ta odvezie z bodu A do bodu B alebo je to tvoj miláčik a sučast rodiny.Pre mna je to súčast rodiny a tak sa k nemu aj správam.Ked som bol na prvej servisnej po 20 000 technici v KIA MOTORS Banská Bystrica my povedali ze tak živu kiu ceed či už po FL alebo pred nemali že je výborne zabehnuta a že je živá a to ziadne upravy na nej niesu(akurat na jar chcem dávať sportový filter značky KN a sviečky sportove ak zozeniem od nich certifikat ze je to vhodne na moj motor aby my nepadla zaruka)Ked som to kupoval predajca mi povedal aby som to nevytacal aby som siel mierne a ze spotreba bude vacsia ptm sa upravy ked sa to zabehne.po 100 KM som to zacal vytacat co to dalo 4-5 tisic mal som spotrebu aj 11 litrov , no nelutujem teraz chodim naozaj dost rezko mam spotrebu 7 litrov ked idem ako drak a ked idem mierne mam aj 6.1 a mam tento motor.Ide naozaj o to ako sa clovek sprava k tomu motoru:-) :SK: :SK: :SK: :kia:
Kia Cee'd r.v.2010 FL 1.4 benzín RED | 2DIN LG GPS NAVI | Tomason TN1 , 8,5J , 225-40-R18 | Matador MP 47 Hectorra 3 225/40 R18 92Y | Kia Sorento r.v. 2005 2.5 diesel BLACK EX
Ceed_BB Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd (2010)
100000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod pawlow » 17.02.2011 20:45

Kmet píše:*Pepa T*:
teď rychle nevím kdo, ale podobně si tady někdo stěžoval na CRDI, než náhodou přišel na vypadnutou hadičku od turba :yes: . Půl roku od koupě auta se jen ploužil a po zapojení hadice lítal jak urvaný vagón :lol: . Co je ovšem zajímavější - na diagnostice nic nenašli :no:. Zkus se pořádně podívat pod kapotu - možná to bude jen tahle prkotina :thu:

to jsem byl ja,, nebyla vypadla, ale uhryzana od kuny,, vymenil jsem ji a auto jede znatelne lip. (Na dvou diagnostikach ve dvou ruznych servisech na to neprisli), ale i tak se mi ten vyhon moc nelibi. Na cesky silnice je ten motor 85 kw idealni, ale v Nemecku, kde jezdim nejvic, si pripadam jak brzda,,, halt to zrychleni od 160 vejs neni takovy, jaky bych chtel... premejslim, jestli to nebude moc setrnym zajizdenim,,, tak mu budu ukazovat casteji 2,5 tisic otacek, treba si zvykne..
pawlow Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Kmet » 17.02.2011 21:33

*pawlow*:
2.5trpm max :( ? Je sice fakt, že už mám motor zajetý, ale tohle jsou střední otáčky, ve kterých jezdím = při poklesu na 2tis. řadím dolů a při 3tis. nahoru :yes: . Pouze při dojíždění, třeba na křižovatku, je nechám spadnout i níž - nulová spotřeba :thu: . Více vlastně ani netočím, max. 3.5trpm, jelikož "kůzlecí roky" už mám odbyté a poklidná jízda do 180km/h mi úplně stačí :oops:
Když jsem teď četl *Ceed_BB*, tak mi šedá kůra mozková "vyhodila" vzpomínku na jednoho starého automechanika, který říkal: "Jak budeš šlapat na plyn, tak Ti auto pojede = když ho budeš *lechtat*, tak bude lenivé a až budeš potřebovat najednou zrychlit, tak to nepůjde - když ho budeš *točit* pořád, tak bude živé, půjde za plynem, i když o pedál jen omylem zavadíš" :twisted: . Prostě si motor jinak "sedne" při jemném zacházení a jinak při ostřejším. :yes:
Když může *Ceed_BB*, tak to zkus taky :thu:
Kmet Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod vladislav » 17.02.2011 21:58

@Kmet
Naprostý souhlas. :thu: Já jsem si nikdy velkou hlavu se zajížděním nedělal..Motor jsem prostě točil jako by to bylo už zajeté auto..Vždy se mi pak odvděčil dobrou dynamikou i spotřebou..Tady se nevyplácí heslo...Kdo šetří má za tři... :lol:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod ladlen » 17.02.2011 23:01

@pawlow: Otázkou je, kam chceš ešte nad 160 zrýchliť, keď ceed 1,6 CRDI má maximálku tuším 186 km. A ešte dôležitá vec je, či zrýchľuješ na päťke, alebo šestke, akú prevodovku máš? Ja som na mojom 5-stupňovom ceede v Nemecku nikdy nemal pocit, že niekoho brzdím, naopak, unikal som väčšine aút s výnimkou niektorých dobrých jazdcov na BMW, Audi, či Mercedese. Ale ak máš už najazdené 17000 km, a doteraz si ho dusil, tak už takto zabehnuté auto ťažko prerobíš.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod pawlow » 18.02.2011 00:01

mam sestikvalt, ale muzu tam podrazovat co chci a auto zrychluje nad 3000 otacek jenom pomalu, je pravda, ze na okreskach radim uz pri 2,500, tak ze by auto nebylo zvyknute. Po 20.tisicich se mi docela uklidnila spotreba, s tou uz jsem spokojenej, no, tak mu budu trosicku prikladat pod kotel a uvidim, jestli se po par tisicich neco zmeni...
Chlapci, kdyby jo, tak na pristim KIA srazu davam kazdymu z vas po panacku.-)))
pawlow Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Kmet » 18.02.2011 07:13

Takže +/- tam kde já řadím dolů, tak Ty nahoru :no: ? 20tkm není ještě moc zajeté auto, v podstatě je to batole ;) , čili na dospělého sprintera mu pár tréningových tkm ještě zbývá :yes:.
Kdysi jsem kupoval jetého Favorita, který měl naběháno 15tkm a skoro mě předjela babka na kole - po cca roce bylo všechno jinak a dodneška mi nikdo nevěří, že 180km/h nebyl problém (i když s F to bylo o hubu ;) ).
Kmet Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod rehmen » 18.02.2011 07:47

Já se teda držel pokynů výrobce = prvních 1000 km hodně řadit a držet to kolem 3 000 otáček. Další cca tisíc km jsem to točil víc a pak jsem začal jezdit tak, jak jezdím normálně. Ale jestli mam motor dobře zaběhnutej nebo ne, to by šlo posoudit jedině porovnáním s jiným ceedem po FL :)
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod ceedleguán » 03.03.2011 19:47

Korejská automobilka Kia představila v Ženevě svůj nový motor. Jde o litrový tříválec, který dává nejvyšší výkon 110 koní. Pod kapoty se nový motor dostane od roku 2012.Motor o objemu 998 ccm má hliníkový blok a je přeplňovaný turbodmychadlem. I přesto, že jeho objem je jeden litr, dosahuje agregát výkonu 110 koní.

Točivý moment má hodnotu 137 Nm a je dostupný v rozmezí 1500 až 4500 otáček.

Kia předpokládá, že nový motor v sériových modelech nabídne od června 2012.
ceedleguán

km @ l/100km

Příspěvekod PetrLa » 03.03.2011 21:12

bůh nás chraň od tříválců.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Cass » 16.03.2011 12:33

Zajímala by mne spotřeba.
Škodovácký tříválce žerou jak prokopnutý... (pokud nejedete jak s pohřebákem)... a ještě turbem na něj.
Cass Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí