Nafta vs. Benzin

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: nafta zima

Příspěvekod vlafi » 21.10.2007 16:08

Ol@f píše:Na zimu ( vlastne i na leto ale to jsem linej ujit 400m :lol: ) mam podzemni garaz teplota cca 4°C. S tim srazem pokud bude cee'd tak urcite s fabii tam ale asi nepolezu. :lol: Jeste bych to zavisti na miste rozsekal a zapalil. Na morave je spoustu mist kde se da zaparkovat 30 aut aniz by prudili policajti.

Tak to je jasná volba,já bych šel do nafty..K tomu srazu..Neváhej a dej pár tipů na místa do srazu pro všechny..Jinak je to v plánu až na jaro,tak to by jsi už mohl mít svého krasavce.. :???: Nejsi jediný od koho slyším,že by nechal auto od Š lehnout popelem 8-)
vlafi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 21.10.2007 16:33

eme píše:
Ten jsem si vzpoměl..Husman má SW s 1.4..ten ti poví nejlépe jak to bude ;)

já vím,husmana jsem oslovil,zatím je tvrdej,jako Fučík,uvidíme časem,snad povolí a uvolní více informací... :lol:

Nevím jak jsi mne oslovil, nic jsem nevyčuchal.

Jinak 1,4 SW jezdí ženuška 7,5 kombi, ale je to za 7 km cesty ke tchýni a 7 zpátky. Kladno 7 km tam a 7 zpátky. Já jsem se dostal při 50km kombinovaně na 6,9 ale zatím je najeto 900 km.

Jinak asi budeme blízcí krajané.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Beda » 21.10.2007 17:49

@Ol@f:

Pravdepodobne bude problem, ze se ti ten naftak ohreje az nekde v polovine cesty ... 12 km je opravdu malo :? Mozna bych premyslel o 1,6benzinu, ale podle poctu najetejch km rocne by to melo byt postacujici i pro ten naftak. Vzhledem k tomu, ze chces dobry zrychleni na zavodeni, tak doporucuji naftu :)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 21.10.2007 18:19

husman píše:
eme píše:
Ten jsem si vzpoměl..Husman má SW s 1.4..ten ti poví nejlépe jak to bude ;)

já vím,husmana jsem oslovil,zatím je tvrdej,jako Fučík,uvidíme časem,snad povolí a uvolní více informací... :lol:

Nevím jak jsi mne oslovil, nic jsem nevyčuchal.

Jinak 1,4 SW jezdí ženuška 7,5 kombi, ale je to za 7 km cesty ke tchýni a 7 zpátky. Kladno 7 km tam a 7 zpátky. Já jsem se dostal při 50km kombinovaně na 6,9 ale zatím je najeto 900 km.

Jinak asi budeme blízcí krajané.

reagoval jsem na tvůj příspěvek plně naložená 1.4 SW-máme fel 1,3 komb a chceme SW,závodit jsem přestal už dávno,mohu se zeptat-proč jsi šel do 1,4?Pokud to bude podobné jako to co máme,tak nám to bude bohatě stačit.Je to zajímavé,nikdo z prodejců 1.4 SW nemá-zatím,ale nikam nespěcháme,auto plánujeme až na jaře.Ještě jednu ot:jakou pohotovostní hmotnost máš napsanou v TP?Hlavně musíme v pohodě na Hvar a zpět a neuvařit se. :D
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 21.10.2007 18:25

to husman
málem jsem zapomněl:krajané jsme KL-Hostouň asi 9km.Přeji hodně bezproblémových km :kia:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 21.10.2007 19:11

pro eme:

v techničáku mám provozní 1317-1399 (tomu nerozumím asi suchá - s náplněmi).

Vyměnili jsme rodinné auto. Mladá rodina, 2 malé děti, výhledově vlčák. Rodinné znamená, že ho přes týden používá manželka na cesty ke tchýni a na další pojíž'dky, každá cesta kolem 8mi kilometrů, nejdelší má cestu do Slaného 11 km. No a o víkendu mi dovolí dělat řidiče na případný výlet. párkrát do roka delší cesta. Ročně tak natočí kolem 12 000 km. Na tohle 109 koní stačí. Ale těch 109 koní žena při 6200 otáčkách nikdy nedosáhne. Kolik může auto mít koní při 3000?

Nejvíc jsem auto prověřil při cestě z letiště jak jsem psal. Při cestě do Chorvatska by bylo určitě tak o 50 kilo víc v kufru.
Sebe určitě s klimou neuvaříš, a pokud si necháš dát termické sklo tak tuplem ne.
A auto taky neuvaříš, při 130 točí motor 4000.

Vybírali jsme samozřejmě podle ceny, takže megane i focus II by vyšly v cenových akcích levněli než cee´d, ale v ten okamžik nastoupí také nerozumná část myšlení a vybere prostě to nejhezčí řešení. :no: (a ten motor všude přece tak chválili ;) )

Myslím že cestovní pohoda a kultura cestování je oproti felicii někde jinde.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 21.10.2007 19:16

Eme, v Jenči máš centrální překladiště kia, teď je plné kombíků, tak se můžeš přes plot trápit. ;-)
Návštěvník

km @ l/100km

Re: Diesel.

Příspěvekod nocnik511 » 21.10.2007 20:05

[quote="Beda"]
Anonym píše:Já na nafte uz jezdím roky, ale je fakt, ze za rok nacourám okolo 50tis.km a i vic jak kdy.Takže u mě vede CRDI.
Jen jsem si všimnul na prospektech kde je focen motor,že i u 1,6CRDI je ičko označeno červeně a ve skutečnosti tomu tak není.A nikde jsem nic k tomu nenašel.

Odpoved najdes mozna zde, mozna uz v Kia setrej a tak zacli davat obyc vika na motor, na nasledujicich obrazcich je to videt.
Obrázek
...já tam mám taký červený íčko :shifty:
:kia: picanto 1.1 CRDi VGT LX+
Najeto 99.600 km
nocnik511 Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Picanto (2007)
115000 km @ 4.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 21.10.2007 20:09

Beda píše:@Ol@f:

Pravdepodobne bude problem, ze se ti ten naftak ohreje az nekde v polovine cesty ... 12 km je opravdu malo :? Mozna bych premyslel o 1,6benzinu, ale podle poctu najetejch km rocne by to melo byt postacujici i pro ten naftak. Vzhledem k tomu, ze chces dobry zrychleni na zavodeni, tak doporucuji naftu :)

Prodejce mi dal nejake indicie jak moc se lisi cena garancnich prohlidek na diesel a benzin za celych 7 let co je zaruka je rozdil garancnich prohlidek mezi naftou a benzinem cca 1500 Kc (drazsi diesel samozrejme ) pri spotrebe kterou udava vyrobce a najezdu 150 000 km za 7 let, a soucasnem rozdilu benzin / nafta 1 Kc diesel vyjde za 7 let o 70 000 Kc. Levneji.

p.s.. lep to uz dopadnout nemohlo Alonsoi je 3 jupi kteren jeden malej ubrecenej :D :D :D :D :D:D
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod nocnik511 » 21.10.2007 20:14

Anonym píše:No a k tomu jak se kolega ptal jaký motor,napíšu pokud mohu toto.Já osobně najíždím jak jsem psal dost,proto jezdím na naftě.Můj kluk ma Fabii 1,2 a najíždí ročně no nevím 10-15 tis km.A už ho spotřeba štve.A ted jednoduché počty ale je to hrůza.Berme cenu nafty a benzínu stejně což už dnes skoro vsude je.Aby se to lépe počítalo tak naftu i benzín za 30Kč.Spotřeba u nafty průměr 5L/100km tj. 5x30=150Kč/100km na ujetých 1000km je to 1500Kč,na 10tis.km=15000Kč a na 100tis.ujetých km tj.150tis.Kč.A benzín?Na 100km při průměrné spotřebě 8l=240Kč,na 1000km=2400Kč,na 10tis.km=24000Kč a na 100tis.km=240000Kč.Rozdíl u najetých 100tis.km je 90tis.Kč,To je už nálož.No a ted jde o to jestli se mi to vyplatí nebo ne.Myslím že ano.Pokud bych byl fakt jen jezdec který občas vyjede z garáže a najede do 10tis.km možná bych váhal ale já jsem pro naftu.Servis už na naftu není tak hrozný,Navíc u nafty se nemusí tak často řadit jako u benzína,šetříš spojku.Ale to nic prostě dnešní auta jsou už o něčem jiným ale tohle stojí za zamyšlení.Samozřejmě se do dá rozpočítat dál a nemusíte se mnou souhlasit,je to jen můj názor.

...vcelku souhlas :whistling: ...kouzlo tý nafty je,že když povalíš po dálnici nad limit....spotřeba rapidně nestoupá oproti benzínku,né-li nestoupá vůbec.... :)
Najeto 99.600 km
nocnik511 Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Picanto (2007)
115000 km @ 4.1 l/100km

Příspěvekod nocnik511 » 21.10.2007 20:18

Ol@f píše:

Prodejce mi dal nejake indicie jak moc se lisi cena garancnich prohlidek na diesel a benzin za celych 7 let co je zaruka je rozdil garancnich prohlidek mezi naftou a benzinem cca 1500 Kc (drazsi diesel samozrejme ) pri spotrebe kterou udava vyrobce a najezdu 150 000 km za 7 let, a soucasnem rozdilu benzin / nafta 1 Kc diesel vyjde za 7 let o 70 000 Kc. Levneji.

p.s.. lep to uz dopadnout nemohlo Alonsoi je 3 jupi kteren jeden malej ubrecenej :D :D :D :D :D:D

...rozdíl u těch garanček dělá to,že v naftě je podstatně víc oleje....u mýho bobka například jednou tolik proti benzínovýmu bobkovi :bored:
Najeto 99.600 km
nocnik511 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Picanto (2007)
115000 km @ 4.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 21.10.2007 20:25

asi tu nebude nikdo kdo by mel SW s 1.6 CRDi a jezdil tak malo co ? :rain:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 21.10.2007 20:41

Ohraty motor je za cca 4km... ale to bylo venku neco mezi 5°C a 10°C. Az bude zima, bude to o neco vic. A ke spotrebe... na kratke vzdalenosti to dela bezne 7l... Byl jsem o vikendu v Kutne Hore, jel jsem predpisove okrskove cesty, skoro nepredjizdel a spotreba 5,3l... nazpet jsem to nevydrzel, prestalo me to bavit, tak jsem jel svym stylem :scooter: :scooter: :scooter: a spotreba 6,6l.... (jel jsem pres Sazavsko, teren byl hodne kopcovity, sama zatacka a nakonec sem sjel na dalnici a zpet do Prahy a to svizne) Ono to jeste pujde dolu, az se motor poradne zajede, ale kdyz budu jezdit do max. 6,5l/100km, tak budu spokojenej... :no:
S motorem jsem zatim nadmiru spokojen. Komu nevadi ten cenovy rozdil, tak doporucuji... nejen kvuli spotrebe, ale hlavne kvuli jizdnimu komfortu, ktery motor poskytuje diky svemu tocivemu momentu od nizkych otacek... To se musi zkusit, ne o tom kecat. 8-)

Kdyz obcas sednu do druheho auta (partnerka), 1,4 / 73kW, tak si rikam ze to VUBEC nejede... A to mi predtim prislo, jak to krasne tahne a skvele zrychluje :lol:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 21.10.2007 20:42

grafix píše:Ohraty motor je za cca 4km... ale to bylo venku neco mezi 5°C a 10°C. Az bude zima, bude to o neco vic. A ke spotrebe... na kratke vzdalenosti to dela bezne 7l... Byl jsem o vikendu v Kutne Hore, jel jsem predpisove okrskove cesty, skoro nepredjizdel a spotreba 5,3l... nazpet jsem to nevydrzel, prestalo me to bavit, tak jsem jel svym stylem :scooter: :scooter: :scooter: a spotreba 6,6l.... (jel jsem pres Sazavsko, teren byl hodne kopcovity, sama zatacka a nakonec sem sjel na dalnici a zpet do Prahy a to svizne) Ono to jeste pujde dolu, az se motor poradne zajede, ale kdyz budu jezdit do max. 6,5l/100km, tak bude bomba... :no:
S motorem jsem zatim nadmiru spokojen. Komu nevadi ten cenovy rozdil, tak doporucuji... nejen kvuli spotrebe, ale hlavne kvuli jizdnimu komfortu, ktery motor poskytuje diky svemu tocivemu momentu od nizkych otacek... To se musi zkusit, ne o tom kecat. 8-)

Kdyz obcas sednu do druheho auta (partnerka), 1,4 / 73kW, tak si rikam ze to VUBEC nejede... A to mi predtim prislo, jak to krasne tahne a skvele zrychluje :lol:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 22.10.2007 07:45

Pro rodinu s dětmi doporučuji 1.6 Crdi, jde o to že kdyš pojedeš na dovolenou, hory , chalupu atd a budeš potřebovat předjíždět tak nástup toho motoru od spodu je opravdu úžasný, pro předjížění a tudíž bezpečnost platí čím lepší akcelerace tím lépe. Jinak mám najeto za tři dny 350 km a zatím jen pozoruji jak mi narůstá výkon. ;-)
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí