@ dedojozef
Ak na ten zraz prídeš môžeš sa previesť na mojej 1,7, budeš mať vlastnú skúsenosť a náklady na naftu hradím ja
V podstate s Tebou súhlasím, ale teraz po ceste na zraz som tankoval na Shell-ke za Martinom a keď som prišiel do Žiliny PP mi ukazoval 4,6 - tak nízku hodnotu som aj ja videl prvýkrát. Ale tá cesta bola priemernou rýchlosťou možno 60-70 km/hod, keďže boli veľké kolóny a predbiehanie takmer nemalo význam takže ani nejaké veľké zrýchlovanie okrem pár úsekov kde som obiehal sa nekonalo. Ďalšia vec je že auto bolo ideálne zahriate cca 200 km jazdou.
Podobné niečo bolo na ceste späť kde som tankoval na Shell-ke na začiatku Žiliny a v Ružomberku PP ukazoval 4,5 - veľmi podobné podmienky na ceste ako v prvom prípade.
Samozrejme že okamžite po príchode na diaľnicu to číslo letelo hore, ale aj tak sa nepriblížilo hodnotám z cesty do a z Chorvátska, kde mi aj PP na úseku medzi dvoma tankovaniami ktorý bol iba po diaľnici ukazoval 7,0.
Všetko sú to ale hodnoty podľa PP a realita podľa tankovania je cca o 0,5 l vyššia.
Detaily nájdeš v odkaze v mojom podpise ( ak Ťa teda zaujímajú ... )