Ahoj, před čtyřmi dny jsem zakoupil novou Kiu Proceed 1.5 T-GDi a po dvou dnech a ujetí dvouset kilometrů jsem neodolal a párkrát jsem si vyzkoušel dynamiku motoru (do 4500 otáček) včetně pár minutové jízdy ve 155 km/h (po německé dálnici) Ovšem od té doby jezdím podle zajížděcího desatera, mohl jsem tomu motoru ublížit? Nebo jsem hlupák a přehnaně se bojím? Díky
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Urcite si tomu nepomohol... Do cca 2tis km by som tomu moc nedaval. Urcite netocit nad 4.5tis ak to nie je zivotne nevyhnutne. Prvych par sto km max 3.5tis. Nema sa jazdit na tempomat, treba menit rychlost a prev. stupen. Jazdit dlhsie jazdy. Samozrejme spravne zahriat a dochladzovat. A po zabehnuti vymenit olej a filter! Nejde len o motor, brzdy si tiez musia sadnut. Prevodovka, tlmice atd.vsetko potrebuje cas.
Tady je treba dodat, ze jak pro ktery motor. Primovstrik zastudena moc ne , za tepla to tak (v ramci minut) nevadi a u neprimovstriku je rozehrivani na volnobeh spise prinosem. Ale porad plati zasada, ze dokud olej nema alespon 50°C tak po motoru nechci vic jak cca 20% zatizeni.
..a prikryť dekou aby mu nebola zimka nič mu nebude neboj sa..tých 5,7 km. čo máš na novom tacho myslíš čo sa dialo?
KIA Sportage 1,6 Tgdi Gold Mhev 7DCT, Experience green 2023.... Kia Ceed 2019 1,4 MPI Silver+Silver pack - predané Kia RIO III EX 1.25 - predané Seat Leon 1,9 TDI - predané