Důležité upozornění |
---|
![]() ![]() Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579 |
therion píše:raix píše:To je pravda. Avsak v mojom a mnohych dalsich pripadoch, o ktorych som cital na roznych forach, tie misfires proste niesu zaznamenane ako P03**.
A jak vis ze k misfire vubec doslo? Pocukavani motoru muze zpusobovat zanesena klapka , vadny vstrikovac nebo regulace turba atd.....
raix píše:Osozu píše:Presne toto sa stalo aj mne po výmene sviecok, auto začalo trhať pri kick downe, hneď som volal do servisu, a techník hneď povedal ze to môže byť cievka, a mal pravdu, vymenili rýchlo, na záruku, na druhý deň som mal auto.
Takže daj im to na skúšobnú jazdu, mne kontrolka nesvietila ale, keď to prebehli oni už sa to podarilo, diagnostika ukázala missfire.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Tak mam za sebou servis s tymto trhanim. Vsetko prebiehalo v podstate ok. Po diagnostike mi povedali, ze ukazala vela vynechani na jednom valci a ze je to chybnou novou svieckou. Vymenili ju na zaruku a ze to problem vyriesi. Po odchode zo servisu a prvych prejdenych km sa naozaj zdalo, ze trhanie pri kick downoch prestalo. Povedal som si ale, ze to vyskusam dlhsie a poriadne a ked som presiel mozno 15-20km, trhanie znova zacalo, aj ked mozno pocitovo menej krat pri jednotlivom kick downe. Vratil som sa spat do servisu, avsak musim cakat dalsie 2 tyzdne na dalsi termin...
Kedze sa mi to znova prejavilo az po prejdeni viacerych km, zrejme ako pisal @therion, by to bolo dobre otestovat pri poriadne zohriatom motore (v servise spravili 2km), aby bola aj cievka dostatocne zohriata.
Rad by som sa ale opytal, kto sa vyzna, 2 veci:
1. nehrozi mi nejake poskodenie motora alebo inych casti pri jazdeni v takom stave? Uz som takto musel prejst par 100km cakajuc na servis. Aj ked to setrim a vedome mimo skusania nedavam kick downy, trhaniu sa uplne na ceste nevyhnem.
2. ak by bola chybna cievka, poskodzuje to aj danu sviecku?
raix píše:To je pravda. Avsak v mojom a mnohych dalsich pripadoch, o ktorych som cital na roznych forach, tie misfires proste niesu zaznamenane ako P03**.
raix píše: V mojom pripade to trhanie pocitujem pri kickdowne okolo 3000ot (2500-3500), ale kontrolka MIL nikdy ani neblikla.
luki0305 píše:Diagnostika neukázala žiadnu závadu, ani v pamäti závad, ani v ako aktuálnu závadu
Zpět na Motory / Pohonné ústrojí
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé