Aditiva do benzínu

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Aditiva do benzínu

Příspěvekod therion » 09.12.2020 14:52

Presne , zdejsim kolenovrtum nevysvetlis , ze lihem nachcaná 95 s pridavkem dekarbonizeru neni ani zdaleka to same co verva/motion 100 s balikem aditiv.
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod kapitan » 09.12.2020 15:37

Moje zkušenosti s Efectou 95 +Víf nejsou zcela pozitivní. Po dlouhodobém užívání 95+ VIF,začalo v létě cukání motoru. Přešel jsem na Maxxmotion 100 od OMV,motor klidný, cukání pryč. Jelikož jsem bral Benzinu různě,tak se nemohlo jednat o špatnou dávku benzínu.
Zatím čepují OMV 100 a uvidím....
Škoda Superb 4 L&K,2,0 TSI
VW Polo 1,0 TSi
Kia Rio 2007
KIA Sportage; Comf+;1,6GDi - prodáno
kapitan Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

9. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (13) TOP sponzor (2) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Superb (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Mirec1989 » 15.09.2021 20:17

Osobne mam velmi dobru skusenost s autom kde sa prvych 130000 km tankoval,, tesko,, benzin nepouzilo sa nikdy ziadne aditivum a urcite nikdy ani ziadny
Cistic vstrekovania alebo nieco podobne.. Bola to moja mazda 6 ktoru som kupil ako jazdenku po prvom majiteľovi.. Keby bola sirsia ponuka v tej dobe, urcite ten kusok obidem uz len z principu.. No bol to 2.0 disi benzin ktory bol lenivý , aj zvuk motora nebol extra super, spotreba bola dobra a olej nezralo. Po kupe som aplikoval 3 druhy chemie. Kompletny cistic palivoveho systemu, cistic katalyzatora a lambda , a cistic motora ktory sa po odjazdeni par stovak km vypusti s olejom a da sa novy.
Aby som to skratil, po tychto ukonoch zvuk motora ako kotatko, volnobezne otacky skoro o 100 nizsie. Startovanie doslova na brnk, akceleracia merana pred a po o 1, 5 sec z 0 na 100 lepsia. Auto zivsie o troska v nizzsich otackach. Mnou po cely cas od tej chvile bolo tankovane palivo 99 real k alebo shell 95 ten lepsi a pridane aditivum pri kazdom tankovani vif alebo wynns. Kazdych 10k km som nalial cistic v strekov. Auto som predaval ked malo najazd 220 000km kamarat ma taky isty motor v mazde a pri 15000 menil lambda sondy obe, pri 170 000 KO 2 vstrekovace daval repasovat vsetky, spotrebu mal o 0,7 l vyssiu ako ja pri konstantnej rychlosti 50kmh a zacalo mu zrat olej 1 liter na 5000 km.

Momentalne mam auto ake vidite v popise a kupoval som ho po podobnom blaznovi ako ja, 100vku tankoval aditivum pridaval, kazdych 7tisic pridaval cistic na vstrekovace a vseobecne na cistotu motora. Ja v tom pokracujem i ked neviem ci je tam vyrazna pridana hodnota, auto budem predavat maximalne po padnuti zaruky alebo skor. Mozno len vyhadzujem peniaze pri zanovnom aute a je to iba pre moj vnutorny pocit ze dodavam,, vitaminy,,

Inak ak by to niekoho zaujimalo tak v tej mazde bol pouzity oxicat, texaco petrol concentrate dl oleja si nespominam..
Mirec1989 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd GT II (2019)
29000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Michec » 30.10.2021 14:55

VIF používám už u druhého auta a zatím plná spokojenost .
U klasické N95 umí eliminovat negativa biosložky takže určitě plus ale jako stooktan to nepojede ;)
Když ho přidám do čistého N98 (ONO) tak spadne spotřeba a trochu líp tahá do kopců a subjektivní pocit je že tahle kombinace je lepší jak Verva 100
A kde nemusím cpát VIF je Maxxmotion 100 , to je nejlepší benzín v republice a má i nejdelší dojezd, má svých aditiv až až . (zase můj názor)
Aditiva určitě pomáhají motoru a hlavně čistí ventily a vstřiky , určitě stojí za to je dávat pro městský provoz a sem tam i do paliva na delší trasu.
:kia: Carens 1.6 GDI 2014 šedá metalíza
Michec Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens IV (2013)
60000 km @ 7.7 l/100km

Příspěvekod hoodoo » 01.11.2021 00:06

v okolí nemám OMV, takže ONO 98 + VIF a jezdí to stejně, jako na začátku ...

občas dojde plechovka, takže dám třeba nádrž bez VIF, rozdíl nepoznám. Ale pak z garáže vemu další plechovku a dál ji leju.
hoodoo Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
70000 km @ 9.5 l/100km

Příspěvekod Kiakdejv » 01.11.2021 21:30

Hodně se tady řeší VIF. Pravděpodobně je mezi motoristy i nejpoužívajší, nejvíc ověřený a koupit se dá na každém rohu. Dálší výhoda je i jeho příznivá cena.
Používal jsem jej několik let vždy když jsem netankoval 100 oktan.

Poslední půl rok jsem udělal změnu a začal používát do benzínu ,,Millers Oils Petrol Power ECOMAX ''
https://dufy.cz/millers-oils-petrol-power-ecomax-500ml

Změnu na tuto značku jsem provedl zejména kvuli oktanům navíc.
:kia: Pro_Cee'd II (2013) 1.6 GDI 99kW Exclusive - prodáno
:kia: Proceed III (2022) 1.5 T-GDI 118kW GT-Line Plus 7DCT
Kiakdejv Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia PRO_cee'd II (2013)
125000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 02.11.2021 18:14

Pouzivam VIF v kombinaci s N95 uz u sveho ctvrteho auta, k naproste spokojenosti. Obcas natankuji nejaky 100 oktanovy benzin. U zadneho nikdy zadny problem s motorem nebyl.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod jozzo » 02.11.2021 19:13

Mám služobku od nova, nepriamovstrek. 250 tis. km, benzin shell 95, mam kartu. Nič iné som tam nikdy nelial. Funguje všetko super, nič nebolo čistené ani opravované. Volnobeh nekolíše, škrtiaca klapka je ešte panna, sanie čisté, spalovací priestor tiež. Už sa sice na neho žhaví pec v US Steele ale ešte by dačo pojazdilo... :D
KIA Sportage 1,6 Tgdi Gold Mhev 7DCT, Experience green 2023....
Kia Ceed 2019 1,4 MPI Silver+Silver pack - predané
Kia RIO III EX 1.25 - predané
Seat Leon 1,9 TDI - predané
jozzo Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod lubos550 » 03.11.2021 08:49

Tazko povedat, ci nejake aditivum pridavat, alebo nie. V manuale k autu je vylozene zakazane pridavat aditiva do oleja a odporucany benzin je natural 95 (bez uvedenia aditiv). Keby bolo uvedene, co konkretne aditivum obsahuje, mozno by bolo rozhodovanie lahsie. Moj nazor je, ze aditiva do benzinu su vacsinou len nejake "lahke" oleje (petrolej, alebo parafin), ktore nezvysuju dymyvost a zaroven "primazavaju" motor (nieco podobne, ako olej do dvojtaktov, ale vo vyrazne nizsom pomere k benzinu). Samozrejme si to vyrobcovia paliv nechavaju zaplatit, ako keby tam pridavali nejaky drahy kov (napr. zlato).
Skoda Fabia Combi 1,0 TSI, 70kW - 5,0l/100km - 3000km
KIA Rio 1,25 CVVT, 62kW - 5,6l/100km - 160000km - predane
lubos550 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod therion » 03.11.2021 09:20

V manuale k autu je vylozene zakazane pridavat aditiva do oleja a odporucany benzin je natural 95 (bez uvedenia aditiv)

To je samozrejme kravina , zjevne jsi necetl navod. ten hovori pravy opak viz priloha:

Moj nazor je, ze aditiva do benzinu su vacsinou len nejake "lahke" oleje (petrolej, alebo parafin), ktore nezvysuju dymyvost a zaroven "primazavaju" motor

dalsi kardinalni kravina , prostuduj si slozeni napr vifu:

PŘEHLED HLAVNÍCH ADITIV DO BENZINU A JEJICH FUNKCE
1. Přísady zvyšující oktanové číslo, což mohou být i některé sloučeniny kovů (jelikož se již nesmí používat olovo, jsou to pentakarbonyl železa, karbonyl niklu, ferocen nebo tetraethylcín)
2. Detergenty neboli čistící přísady, které odstraňují úsady v sacím systému motoru. Jsou to amidy mastných kyselin, sloučeniny isobutylenu s anhydridem kyseliny jantarové, deriváty alkylfenolů a jiné dodávané naředěné vhodnými rozpouštědly.
3. Antioxidanty neboli inhibitory oxidace, které zabraňují tvorbě pryskyřic, když je benzin delší dobu vystaven světlu nebo vyšším teplotám. Lze použít např. alkyl-p-fenylendiaminy, alkyl-p-aminofenoly a alkylfenoly, které rozkládají peroxidové radikály.
4. Inhibitory koroze, kterou způsobuje v palivovém potrubí přítomnost vody. Mohou to být např. vyšší alkoholy, mastné kyseliny nebo jejich aminy, které vytvářejí na povrchu kovů tenký hydrofobní ochranný film zabraňující kontaktu s vodou.
5. Deaktivátory kovů, které katalyzují oxidační reakce a tím snižují účinek antioxidantů. Velmi účinné jsou sloučeniny mědi, příkladem přísady tohoto typu je N, N´-disalicyliden-1,2-propandiamin.
6. Mazivostní přísady. Dříve se do benzinu přidával olej v poměru 1:400, nyní se používají mazivostní přísady, které navíc snižují tření. Právě v tomto případě se pravý účinek této přísady může třeba na spotřebě projevit až po ujetí několika tisíc km.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod lubos550 » 03.11.2021 09:31

Zrejme nemas k dispozicii benzin vyhovujuci EN228. Tu sa bavime skor o ludoch a autach, ktori netankuju na JRD, alebo z kaluze pri ceste, ale na pumpach.

Ale je pravda, ze Ctrl-C a Ctrl-V z guugla vies pouzivat. To sa musi uznat.Len ci to niekomu na nieco bude, ked nie je uvedene, co sa v ktorom benzine konkretne nachadza. Na zvysenie oktanoveho cisla sa bezne pouziva etanol. To tam nemas uvedene vobec.
Naposledy upravil lubos550 dne 03.11.2021 13:53, celkově upraveno 3
lubos550 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod therion » 03.11.2021 09:42

uz je to tu zas...... jasne pisou tankujte aditivovany benzin nebo aplikujte aditivum.
nehlede nato ze ČSN EN 228 byla zrusena a nahradila ji ČSN EN 228 +A1
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod lubos550 » 03.11.2021 10:04

Prepac,

som myslel, ze zhanas lexan a lepidlo na chladic. Neratal som, ze zasiahnes do tejto diskusie o palive s aditivami.
lubos550 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Esperkac » 08.11.2021 23:22

Podla mojho nazoru teraz je doba ze riesit benzin nema cenu. Unas na SK mame rafinerku. Dalsia je kusok za hranicami. Pri Ukajinskych hraniciach a Polskych neviem tam by som sa mozno bal...
Ale mame proste zákony ze produkt proste musí splnat nejaku normu tak to tak uvaria. SLOVNAFT SI nedovoli navarit nieco zle ani OMW su zavodou nemusia. Ani pumpy si myslim nedovolia nieco pancovat. Niesu 90 roky. A kde by brali zbrndy s ktorymi by to miesali?

V návode písu co sa hodi pre Kiu. Vypocítali ze s benzinom podla normi auto vydrzi záruku nerozpadne sa tesnenia vydrzia atd. Ked nepouzívas benzin podla normy tak ho mas primiesavat sám. Auto sa pokazí. Daval si aditiva? Nie? Holt smola zaruka neplatí. Vedia ze priamovstreky karbonuju preto tam napisali aditivovany benzin aby to dalo záruku. Vase blaho pouzivania produktu je im ukradnuté.

A benzínu mas na vyber v roznych cenách. Ide len oto čo si vyberies . Cena nemusí odzrkadlovat len kvalitu. Platíš si aj za sluzby.

A ajtak vacsina tankuje na pumpe ktorú ma po ruke. Kam sa najlahsie chodí. Ked ti tu niekto povie ze hentam je lepsí benzín ale ty tu pumpu budes mat o 5-10km dalej zacnes tam chodit?

Benzín je ako drevo na dvore. Hodit ho do kachiel ohriat sa a nestarat sa. Naco sa zamýslať nad tým ktore ma lepsie triesky.
Esperkac Muž
Přispěvatel fóra

Mazda Xedos (1998)
450000 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod Mexican » 30.01.2022 13:56

po skutocne dlhych a dobrych skusenostiach s aditivami najma vif (a lacnym palivom z Tesca, Tankono a podobne) v dieslu (u Accenta je vsetko povodne pri 380000km) davam vif aj do benzinovych motorov

- u bmw f650cs sa vyrazne zlepsil beh, ubudlo vibracii
- lejen aj do novej KIA Stonic, cca deci pri tankovani (38-43l), zatial je skoro na hodnotenie je tam zatial snad 5 nadrzi. uvidime po rokoch, auto chceme mat 10+ rokov ako vsetkynase auta
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí