Cee´d-ISG-systém start/stop

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Cee´d-ISG-systém start/stop

Příspěvekod marhalu » 30.12.2010 13:14

penek píše:Měl sis koupit moskwiche, woe... :lol:

Offtopic :
to bys mi záviděl .... :lol:
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod penek » 20.02.2011 08:41

Nezáviděl, já ho totiž měl... :yes:
Keine Panik auf der Titanic!
penek Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

Příspěvekod mino666 » 17.05.2011 10:24

Pozdravujem Vas

Problem s ISGckom, ktori mali niektori z Vas a aj ja, je sposobney slabym alternatorom. Nestiha dobijat bateriu a tym padom ISGcko nefunguje. Stary alternator bol 90A a novy ma 110A. Jedna sa hlavne o vozy vyrobene este pred faceliftom. Treba zajst do servisu a ziadat nech Vam vymenia alternator. Pan Klacik z KMSS o tomto probleme vie a mozno bude aj nejake TSBcko.

Milan
Mino

Kia Ceed SW1,6CVVT
mino666 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
20500 km @ 6.6 l/100km

Příspěvekod marhalu » 17.05.2011 13:12

Koukám dobrá zpráva. Už jsem psal p. Kulhánkovi zda o tom ví i tady u nás v Čechách :) A jakmile mi to potvrdí vyrazím do servisu ...
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod marhalu » 19.05.2011 20:09

tak p. Kulhánel mi napsal, že FL již má 110A alternátor, takže pro mě toto neplatí. Nicméně jsem to dal do servisu a už to tam mají druhý den a zítra se uvidí co tomu bylo.
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 05.06.2011 12:36

Ja keď som kupoval môjho CEED-a tak som chcel aj ISG ,ale sám predajca mi povedal ,že ten systém je slabý a nedoporučujú ho nakoľko majú plné ruky práce s autami s ISG a v budúcnosti si budem chcieť dobíjať batériu a nato budem potrebovať špeciálnu nabijačku na ISG batérie,v prípade vybitia batérie novú a ta je drahá ... nebudem môcť štartovať káblami v prípade poruchy ... atď.....je tam veľa elektroniky...a to je veľká chybovosť aut... atď atď atď atď atď atď......tak som do toho nešiel... a chcel som ušetriť pár éčok na benzíne.... :yes:
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod zdenyš » 08.06.2011 20:44

Přátelé,
problém s ISG se nevyhnuli ani mě. V servise mi řekli, že musím dodržed určité faktory potřebné k fungování ISG. Nic se nedělo, týden v servise nic nepřinesl. Jsem tam volal, že si veví rady, ale zkouší tak jsem mu řekl, že musí dodržet určité faktory. Podařilo se, výměna čidla na baterce. Funčnost cca 14 dní pak nic. :no: Volám servis už mě znají ta modrá s ISG. Tak přijeďte máme nový softwer pro lepší nabíjení baterie přímo z KIA. Zatím to funguje. :yes: Testuji. Co se týká zimy tak to nebude fungovat, musí být více jak 2 stupně. Je rád, že prodal jen 2 auta s ISG. Jenže do 5 let si myslím, že to budou mít většima aut.
zdenyš Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod marhalu » 08.06.2011 21:54

Výsledek v servisu před 14 dny nic nepřinesl, ale protože jsem do auta nechal namontovat nebo jsem sám montoval tři věci tak jsem se na ně zaměřil. Tažný to nebylo i když je tam relátko a podobně, tak nemá žádný odběr. Další na řadě bylo osvětlení kufru - pás LEdek. Ale spínač zámku je spolehlivě vypne tak tam taky nic. No a poslední byl alarm Athos 1803BT. Ačkoliv podle technický dokumentace měl mít klidový odběr 20mA tak tomu tak nebylo a pěkně sosal baterii. Další efekt nějakýho deadlocku alarmu byl že jsem se na jednotku nedokázal připojit přes GPRS. Takže výsledek byl, že i po dlouhý trase cca 400km bylo ISG zapnuto, kontrolka zhasnuta a fungovalo. Ale ráno opět zase svítilo a samozřejmě ani ťuk. Takže jsem šel po něm. Odpojil jsem jednotku (odeslal do Jablotronu) a vyrazil po týdnu opět na další dlouhou trasu. A po příjezdu ráno vše OK. Kontrolka byla pěkně zhasnutá. Takže jsem sosala našel. V servisu jsem pak zjistil že pokles napětí pod hranici cca 85% baterie je právě signalizováno rozsvícenou kontrolkou.
Nicméně odpojením jednotky jsem zjistil, že při zamčení nebliknou blinkry a tím pádem se neaktivuje ani tovární alarm. Tak jsem se podíval na zapojení alarmu a zjistil jsem že ten tydýt co to montoval to zapojil blbě a zem polohovýho čidla připojil na spínač kapoty. No a když spínač kapoty signalizuje otevření - nebliknou blinkry při zamčení dálkou - tak nefunguje ani tovární alarm a ani ISG. Po správném zapojení si už cca týden zase zvykám na vypínání motoru na křižovatce.
No když jsem tuhle story převyprávěl v servisu tak samozřejmě vina hned svalena na dodělávaný alarm, ale to že ho montovali oni to už nikoho nezajímalo, protože to bylo moje přání ... :x O víkendu budu vracet jednotku alarmu do auta - vyměnili GSM modul a nějaký další věci (vše grátis :)). Tak uvidím jak to bude pak fungovat.

Co se týká zimy tak je to tak prostě blbě navržený a tak se to musí brát. Jinak mi bylo také doporučeno aby jsem baterii po zimě určitě nabil jinak nebude hned fungovat a bude mít výpadky. Bacha na to je tam gelová baterie s AMG tak na to musí být nabíječka jinak se odpálí čidlo na baterii a baterie samotná. Ještě k tomu nabíjení - baterie se se neodpojuje a zapojuje se plus pól na baterii a minus někde na kostře auta - rada od technického vedoucí KIA. :)
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 08.06.2011 23:14

a chvála B..U ,že som nebral to ISG-čko a nemám s týmto žiaden problém.... mám klasickú 1,4-ku :D :D :D
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod marhalu » 09.06.2011 16:19

Ja s tim taky nemam problem. Jenom obcas nefunguje. Ted po trochu diagnostiky o tom zase vim o neco vic. Me to az tak nevadi, auto jezdi bez problemu a chova se jako jiny auto jen tam sviti pod volantem zluta kontrolka - obcas. Tuhle "vymozenost" jsem mel gratis v ramci slev. A ze je tam drazsi baterie - tu nemenim kazdej mesic, ale tak jednou za vlastnictvi auta.
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod mino666 » 18.11.2011 09:44

AHojte

Mne velmi pomohol alternator 110A. Mam este rocnik 09 a mal som tam len 90A alternator. Ale aj tak ISG nefunguje celkom OK. Nemate nahodou skusenosti s dennym LED svietenim, ktore by sa dalo domontovat. Na jednom fore som cital ze kompletne osvetlenie vozidla je cca 100W a viac. Po 5 vypnutiach motora kapacita baterie, hlavne ked musi tahat vsetky svetla rapidne klesa, co ma za nasledok nefunkcnost ISG. Preto by som si rad nechal zamontovat LEDky. Da sa to na 09 rocnik? Nechcem vymienat cely svetlomet.

vdaka
Mino

Kia Ceed SW1,6CVVT
mino666 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
20500 km @ 6.6 l/100km

Příspěvekod marhalu » 11.12.2011 13:31

Dnes mám již systém funkční. Všechno zavinila baterie. Odešla a neudržela kapacitu. Jenže neodešla úplně a bez problému auto nastartovala. Tak jsem cca půl roku průběžně dobíjel a testoval a jezdil do servisu a otravoval a .... Nakonec uznali záruku na baterii těsně před vypršením .
Teď počasí přálo tak jsem testoval a již ISG funguje jak má :) :thu:

ještě info k baterii od p. Kulhánka:
Technicky je systém ISG funkční po splnění velkého počtu podmínek, kde jedna z nich se týká i stavu akumulátoru. Stav nabití musí být větší než 77% a stav životnosti vyšší než 79%. Tyto hodnoty se nedají měnit.
Pokud není na vozidle indikována žádná jiná závada, pak neudržení kapacity akumulátoru může být důvodem pro jeho výměnu (do dvou let od prodeje vozidla).
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod only_one » 11.01.2012 13:46

nejvíc nejzbytečnejší systém poslední doby a megakurvítkem v autech se spalovacím motorem (bez hybridního pohonu) je systém ISG. Shrnu to takto: viděl, svezl, nepochopil, zasmál, zamyslel na tím kdo by to mohl chtít a velice rád a rychle vrátil klíče. Absolutně jde mimo mě, co to má za smysl, respektive těch pár desetinek úspory na palivu nahradí cena za tu věc a silnější komponenty, ale i tak motoru jakémukoliv co se točí a spaluje benzín nebo naftu nejvíce škodí časté starty ať už studené nebo v měnším měřítku teplé. A nerad bych se pak dočkal toho, že přijedu na semafor, auto poslušně lehne a už se nevzbudí :- ) Děkuji, ale raději se budu chovat "extrémně" neekologiky a motor nechám zapnutý. Jsou to moje peníze a chci, aby ta mechanická věc po koupi sloužila co nejvíce a nejdéle s minimem poruchy a tady si zaplatím v podstatě za to, aby se to co nejdřív rozbilo :-))) Extrémní zábava je při mechanické výdrži s turbomotory :-) životnost při metodě brzda plyn ve měste, což se děje často, a spolehlivost rychle konverguje k nule : -D Ze života - Volvo S60 D5 nafta - dílniční provoz 160-180 tak na pohodu až na hranici Plzně - kdo zná, ví, že tam je ze všech stran mega přivaděč a končí semaforem, Dojel sem na červenou auto rozvášněný a sotva zastavilo motor vypnul... YESSS to je vynález ...
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod souk69 » 11.01.2012 18:07

:yes: :thu: Naprosto to samé si o ISG myslím i já ;) Jen ať motor vrčí, pro tu malou úsporu paliva, za tu starost s baterií nehledě na časté starty , podle mne to má víc nevýhod než výhod :thd:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mino666 » 01.02.2012 16:41

Zdravim vas pani

Tak uz som prisiel zo servisu asi tak po x ty krat. Vymenili mi aj alternator a bateriu. Vsetko v ramci zaruky. ISG system po tom ako som bol neskutocne vela krat v servise neodporucam. Aj ked som videl a aj skusal da sa s tym usetrit cca pol litra paliva, ale na druhu stranu, bateria je asi raz tak draha ako obycajna, cize usporene peniaze date za baterku, nakolko system je funkcny len po 85% zivotnosti baterie. Co je pri dennom jadeni cca 2-3 roky. Aj ked som system s pociatku zastaval, momentalne hovorim nekupujte to, lebo je to len dalsie zariadenie co sa moze pokazit. To co v aute nemas to sa nemoze pokazit....

Milan
Mino

Kia Ceed SW1,6CVVT
mino666 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
20500 km @ 6.6 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí