Důležité upozornění |
---|
![]() ![]() Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579 |
Mirek28 píše:... Teď jsem najezdil 389 km čistě jen po Praze (bylo tam 2x letiště což je cca 130 km) a spotřeba mi vyšla 7.8 což je příšerný !!!!!! Doufám, že to byla vyjímka (motor 1,4)
Mexican píše:ja si dovolim povedat ze riesite malickosti. Polozte si otazky:
1, kolko rocne najazdite
2, trapi vas ze na 100km vas palivo stoji 192kc alebo 224kc (spotreba 6 alebo 7l/100)
kazdy si musi najst nejaky kompromis - ak clovek kupuje zakladny motor a caka od neho rychle presuny, znamena to ze ho drzi pod tlakom a vtedy rastie spotreba. Ak jazdite 10 00 km rocne, rozdiel medzi litrom spotreby (6-7) bude 3200kc.. potrebujete tych 3200kc rocne na nieco ineho? Ak nie, tak preco taka dlha diskuzia
dolezite je sam seba neklamat. Na forach sa casto objavuju vyroky "mne to jazdi za 5" ... vypovedna hodnota nulova, pretoze ako uz pisalo par ludi, zalezi na case, obsadenosti a konkretnych cestach. Ani to "mesto" nie je mesto - je ine jazdit v Brne a ine jazdit v Martine, to mi verte. Pocitat spotrebu po 100 -150 -300km usekoch je bezpredmetne. Skuste si merat spotrebu napriklad 5000 km, to uz bude davat dost soldinu vypovednu hodnotu. Preto verim Spritmonitoru, preto ho beriem vazne. A preto som rad, ze tam prispievam datami. Pretoze mozem povedat, 'jazdim za 5,01" a kazdy kto chce si to moze skotrolovat![]()
U mna osobne ten hore spomenuty rozdiel by bol podnetom z zamysleniu, nerad utracam za nieco co nemusim. A myslim, ze aj Ceedom (i30) s 1,4 mototom sa da jazdit pohodovo v beznej premavke za 6 az 6,5 litrov. Kto tak nejazdi ma:
** budto zle navyky (brzda-plyn)
** motorovu chybu, nekvalitne palivo
** jazdi moc mesto alebo dialnice
rehmen píše:Tak včera plně naloženej 120 km po dálnici (140 - 160 km/h) + 40 km okresky (40 - 90 km/h) a PP ukazuje spotřebu 9,5 l, tj. v reálu to bude tak 9,8 l
tomri píše:rehmen píše:Tak včera plně naloženej 120 km po dálnici (140 - 160 km/h) + 40 km okresky (40 - 90 km/h) a PP ukazuje spotřebu 9,5 l, tj. v reálu to bude tak 9,8 l
No jo, honíš to jak nadmutou kozu. Pak to žere. Kdybys jel převážně do těch 140, tak pojedeš za 7,5
rehmen píše:tomri píše:rehmen píše:Tak včera plně naloženej 120 km po dálnici (140 - 160 km/h) + 40 km okresky (40 - 90 km/h) a PP ukazuje spotřebu 9,5 l, tj. v reálu to bude tak 9,8 l
No jo, honíš to jak nadmutou kozu. Pak to žere. Kdybys jel převážně do těch 140, tak pojedeš za 7,5
Jo, ale chtěl jsem to vyzkoušet. Teď jsem jel delší trasu - Praha -> Kunčice a zpšt, stejné naložení, rychlost víceméně dle předpisů, stejné naložení a bylo to za 8 l, což je paráda.
Jinak zatím mám rekord 6,0 na 2 cestách do práce = 160 km, 30 % okraj města, 70 % střední čechy.
pavelkyzlink píše:Po dlouhodobém přesném měření spotřeby paliva (1rok) jsem zjistil, že palubní počítač udává vždy o 0,3l/100km menší spotřebu benzínu než je skutečná.
JonnY píše:vsetky moje pokusy zmerat podobne spotrebu padaju na tom, ze clovek v skutocnosti nikdy nevie kolko benzinu natankoval.
prva vec je ze pistol vypne vzdy trocha inak. a druha v tom, ze si myslim ze vacsina pump odr*ava a pocitalo napocita viac nez natankujes.
95% tankujem na jednom slovnafte, a cca 43 do plna ked uz svieti rezerva. raz som bol na nejakej omv, palicka este celkom kusok nad cervenym, a natankoval som 45.
Zpět na Motory / Pohonné ústrojí