od werksoltan » 01.11.2011 12:47
Má zkušenost:
V r.2010 jsem zakoupil Kia ceed, 1,6 benzín, combi. S výbavou cca za 450tisíc.
Už od začátku spojka při couvání do kopce výrazně smrděla.
Volal jsem do servisu a bylo mi řečeno, že to do první servisní kontroly přejde a když ne, tak se to tam bude řešit. Nepřešlo to a na první servisní kontrole (po 3/4 roce najeto 20tisíc) se mne snažili opět ukolebat řečmi o tom, že je to běžné. Trochu úsměvná byla jejich argumentace:
Servis: to se u 1,4 stává, ale přejde to do deseti tisíc.
Zakazník: jenže já mám 1,6 a mám najeto dvacet tisíc..
Servis: aha, hmm, ona se k tomu vyjádří centrála.
Pokud se při couvání chce posádce vozu zvracet, tak to není jistě vlastnost, ale vada. Bylo mi řečeno, že odešlou dotaz na centrálu a dají mi vědět. I když jsem to urgoval, tak odpověď přišla až při druhé servisní kontrole (po roce a půl od koupi vozu - najeto 40tisíc). Odpověď v podstatě obhajovala, že na provoz vozu nemá tato vlastnost vliv a nebrání tak v jízdě. Opět snaha udělat ze závady vlastnost. Ke smradu při couvání se na posledních asi 10tisících přidal i výrazný hukot spojky při couvání.
Celou věc budu nyní dále řešit už přímo s centrálou bez pobočky, která zpomaluje komunikaci na rychlost jedna zprává za rok..
Přeci jen tvrdit u nového auta skoro za půl mega, že je jeho běžnou vlastností, že se chce posádce při couvání zvracet a celá ulice se otáčí, co že to tam hučí.. to není uplně korektní jednání..
Je mi to líto, protože kromě této jedné věci jsem naprosto spokojený, jak se svým ceedem, tak i se službami pobočky.