Nafta vs. Benzin

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Příspěvekod AllInOne » 30.11.2007 00:54

Raven -

s prodejcem z Nového Města jsem si již emailoval předtím, velice ochotný a vstřícný člověk, udělal mi zajímavou nabídku. Ale plechové disky s pneu má o nějakej tisíc dražší než třeba pobočky v Brně.

acoLaco -

na auto jsem nijak nespěchal, mě bude stačit na únor,ale prodejce mi řekl, že bude už asi v lednu.
AllInOne Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
53000 km @ 5.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 30.11.2007 08:55

bans píše:Raven -

s prodejcem z Nového Města jsem si již emailoval předtím, velice ochotný a vstřícný člověk, udělal mi zajímavou nabídku. Ale plechové disky s pneu má o nějakej tisíc dražší než třeba pobočky v Brně.

acoLaco -

na auto jsem nijak nespěchal, mě bude stačit na únor,ale prodejce mi řekl, že bude už asi v lednu.

Jestli scháníš plechové disky na Ceeda,tak nejlevnější jsou k sehnání na http://www.pneu-servis.cz/?sect=32
má tam i velmi zajímavé ceny za zimní gumy.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Raven » 30.11.2007 09:35

bans píše:Raven -

acoLaco -

Ahoj, ja jen z toho duvodu, ze jsem auto kupoval tamtez a mel jsem je dobre dojmy.
Jinak na vuz jsem cekal max. tyden. Proste jsem si vybral z nabidky vozu v jejich virt. skladu jenz byly k dispozici.
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 09.12.2007 18:43

Dobry den,
za cely den co som tu studoval a nasaval info som prisiel na to, ze mam z toho este vacsi mis mas ako som mal.
Do rodiny treba nove auticko a volba padla prave na Ceeda. Ci sa zoberie kombik alebo normal version sme sa zatial nerozhodli. Uzivatelov bude celkovo sest, moja 3-clenna rodinka a mama+otec+brat. Vodicaky mame ale len dvaja, ale manzelka sa vyhraza, ze si urobi. Kvoli tomu dam asi dodatocne namontovat parkovacie senzory.Vybavu mam uz takmer jasnu, zlata stredna cesta t.j. EX a farbu vyberie manzelka, ale sa mi zapacila ta Piston Grey :drool:
Najprv som chcel ako kamarat 1.6 CRDi, ale po precitani prispevkov som dospel k nazoru, ze bude asi dostacovat 1.4 CVVT.
Auto bude prevazne urcene ako dopravca do prace a z prace, jazda po meste cca. 5 km. Sem tam sa pojde za mojou uzasnou svokrickou cca 30km tam a spat. Uz vidim ako otec raz za dva mesiace povie, ber dovolenku ide sa na vychod na chalupu....350km tam a spat. Moja otazka znie : mam zobrat ten diesel alebo takouto prezvne kratkou jazdou mu budem ublizovat? Vyznam sa do toho ako Fero z hornejdolnej do chemickych procesov zlozenia amynokyselin.
Pripadne by som uvital postrehy uzivatelov SWcka a 1.4ky ako im to taha a ci plpne nalozeny nema pocit, ze motor vyplazuje jazyk a lize aj travu okolo cesty aby si pomohol.

Dakujem...

P.S. Neda mi nenapisat, ze KIA sa vyraba v Teplicke nad Vahom a nie v Ziline, by som chcel vidiet ako ten zavod stoji uprostred Ziliny... :grin:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod kimlo666 » 09.12.2007 20:51

BRBlosh píše:Dobry den,
za cely den co som tu studoval a nasaval info som prisiel na to, ze mam z toho este vacsi mis mas ako som mal.
Do rodiny treba nove auticko a volba padla prave na Ceeda. Ci sa zoberie kombik alebo normal version sme sa zatial nerozhodli. Uzivatelov bude celkovo sest, moja 3-clenna rodinka a mama+otec+brat. Vodicaky mame ale len dvaja, ale manzelka sa vyhraza, ze si urobi. Kvoli tomu dam asi dodatocne namontovat parkovacie senzory.Vybavu mam uz takmer jasnu, zlata stredna cesta t.j. EX a farbu vyberie manzelka, ale sa mi zapacila ta Piston Grey :drool:
Najprv som chcel ako kamarat 1.6 CRDi, ale po precitani prispevkov som dospel k nazoru, ze bude asi dostacovat 1.4 CVVT.
Auto bude prevazne urcene ako dopravca do prace a z prace, jazda po meste cca. 5 km. Sem tam sa pojde za mojou uzasnou svokrickou cca 30km tam a spat. Uz vidim ako otec raz za dva mesiace povie, ber dovolenku ide sa na vychod na chalupu....350km tam a spat. Moja otazka znie : mam zobrat ten diesel alebo takouto prezvne kratkou jazdou mu budem ublizovat? Vyznam sa do toho ako Fero z hornejdolnej do chemickych procesov zlozenia amynokyselin.
Pripadne by som uvital postrehy uzivatelov SWcka a 1.4ky ako im to taha a ci plpne nalozeny nema pocit, ze motor vyplazuje jazyk a lize aj travu okolo cesty aby si pomohol.

Dakujem...

P.S. Neda mi nenapisat, ze KIA sa vyraba v Teplicke nad Vahom a nie v Ziline, by som chcel vidiet ako ten zavod stoji uprostred Ziliny... :grin:

podľa môjho osobného názoru by bola lepšia voľba ten benzín ak auto budeš používať najmä na krátke cesty. pri vzdialenosti 5km sa ti diesel ani nestihne zohriať... ale ak ti môžem povedať svoj názor tak si myslím, že tá 1.4ka stráca dych do kopca. bral by som radšej 1.6...

ps s tou žilinou máš pravdu.... 8-)
kimlo666 Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Beda » 09.12.2007 22:44

@BRBlosh

na kratke cesty doporucuji benzin a jestli to nechces vice tocit do otacek, tak doporucuji 1.6 benzin
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 09.12.2007 22:51

To dá rozum
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 09.12.2007 23:23

Dakujem vsetkym za odpovede, skusim si objednat jazdu s 1.4 aj 1.6 motorom a uvidim. Ale asi ta 1.6 ka predsa len budem rozumnejsia.
Este sa chcem spytat ohladom kufra, vojde sa tam bez problemov bicykel alebo treba nejake finty pouzit (dat dole predne koleso...) ???
Moje posledne auto bola Skoda 100L, tak sa pls necudujte preco mam take otazky... :lol:
Spotrebu nejako moc neriesim, moj otec povedal, ze na bezin bolo, je a bude... :shifty:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod nocnik511 » 09.12.2007 23:33

BRBlosh píše:Dakujem vsetkym za odpovede, skusim si objednat jazdu s 1.4 aj 1.6 motorom a uvidim. Ale asi ta 1.6 ka predsa len budem rozumnejsia.
Este sa chcem spytat ohladom kufra, vojde sa tam bez problemov bicykel alebo treba nejake finty pouzit (dat dole predne koleso...) ???
Moje posledne auto bola Skoda 100L, tak sa pls necudujte preco mam take otazky... :lol:
Spotrebu nejako moc neriesim, moj otec povedal, ze na bezin bolo, je a bude... :shifty:

no pane jó...to přeskočíš dvě století ze "stofky" do ceé da :-D ....ale přesto, když už budeš na těch projížďkách, svez se i s tím CRDíčkem :wink: , ať si pak nic nevyčítáš :idea:
:kia: picanto 1.1 CRDi VGT LX+
Najeto 99.600 km
nocnik511 Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Picanto (2007)
115000 km @ 4.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 09.12.2007 23:40

nocnik511 píše:
BRBlosh píše:Dakujem vsetkym za odpovede, skusim si objednat jazdu s 1.4 aj 1.6 motorom a uvidim. Ale asi ta 1.6 ka predsa len budem rozumnejsia.

no pane jó...to přeskočíš dvě století ze "stofky" do ceé da :-D ....ale přesto, když už budeš na těch projížďkách, svez se i s tím CRDíčkem :wink: , ať si pak nic nevyčítáš :idea:

Dobry napad, skusim aj diesel, ale neverim, ze si ho nakoniec kupim... :no:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 09.12.2007 23:41

Jak to tady poslouchám...převládá tu názor ,že se musí 1,4L vytáčet aby to jelo a že je slabá....ten motor se nemusí zase tak točit....4000ot/min je v dnešní době u benzínových motorů naprostý standart....samozřejmě ta 1,6 v tahu je silnější,ale zase bere o 1l/100km více..a ten rozdíl v ceně taky nenajdeš na ulici..nemám SW,ale ten váhový rozdíl pokud se nepletu je asi 80kg...já jezdím vetšinou sám a nebo dva..ale myslím si ,že ani plně obsazené auto nemá s normální jízdou žádné velké problémy....co by jste potom řekli na ŠKODA Fabia Combi 1,2 HTP /47kw/ a kolik lidí jí má a jak si pochvalují... jak to tak pročítám na internetu... :shock: :shock: Ceed má motor 80kw...já osobně kdybych šel do SW si vezmu naftu,ale tam je dost velký cenový rozdíl a nebo 1,4l s lepší výbavou....ten motor opravdu jde moc pěkně..a pro normální jezdění mu bohatě stačí 3000-4000 otáček....to je můj poznatek z mého jezdění z Ceedem... :wink: :kia:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 10.12.2007 12:17

vladislav píše:Jak to tady poslouchám...převládá tu názor ,že se musí 1,4L vytáčet aby to jelo a že je slabá....ten motor se nemusí zase tak točit....4000ot/min je v dnešní době u benzínových motorů naprostý standart....samozřejmě ta 1,6 v tahu je silnější,ale zase bere o 1l/100km více..a ten rozdíl v ceně taky nenajdeš na ulici..nemám SW,ale ten váhový rozdíl pokud se nepletu je asi 80kg...já jezdím vetšinou sám a nebo dva..ale myslím si ,že ani plně obsazené auto nemá s normální jízdou žádné velké problémy....co by jste potom řekli na ŠKODA Fabia Combi 1,2 HTP /47kw/ a kolik lidí jí má a jak si pochvalují... jak to tak pročítám na internetu... :shock: :shock: Ceed má motor 80kw...já osobně kdybych šel do SW si vezmu naftu,ale tam je dost velký cenový rozdíl a nebo 1,4l s lepší výbavou....ten motor opravdu jde moc pěkně..a pro normální jezdění mu bohatě stačí 3000-4000 otáček....to je můj poznatek z mého jezdění z Ceedem... :wink: :kia:

A proto Vláďo jsem si tu naftu vzal.
Návštěvník

km @ l/100km

spotřeba a cukání motoru

Příspěvekod Tony » 17.12.2007 11:41

nezdá se vám že ten 1,6crdi je trochu rozkolísaný ve spotřebě??? když se člověk rozjíždí tak na pc vyskočí hrubo přes 20l a pak to hodně pomalu klesá k těm 5-6l (na octávce I to nikdy takový rozptyl nebyl).a předem říkám že nemám těžkou nohu :D právě naopak, snažím se to držet na uzdě protože bych jinak asi zkrachoval při dnešních cenách. průměr mám teď v zimně kolem 6,5l asi to bude těmi pořád studenými starty protože stojím venku a taky ze 70% je to město. máte taky takovou spotřebu?

a k tomu cukání motoru jak se to tu řešilo, kdysi mi to parkrat udělalo taky. řešil to někdo nějak? že se jako zašel zeptat do servisu atd.?
díky za info
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Re: spotřeba a cukání motoru

Příspěvekod Návštěvník » 17.12.2007 11:56

Tony píše:nezdá se vám že ten 1,6crdi je trochu rozkolísaný ve spotřebě??? když se člověk rozjíždí tak na pc vyskočí hrubo přes 20l a pak to hodně pomalu klesá k těm 5-6l (na octávce I to nikdy takový rozptyl nebyl).a předem říkám že nemám těžkou nohu :D právě naopak, snažím se to držet na uzdě protože bych jinak asi zkrachoval při dnešních cenách. průměr mám teď v zimně kolem 6,5l asi to bude těmi pořád studenými starty protože stojím venku a taky ze 70% je to město. máte taky takovou spotřebu?

a k tomu cukání motoru jak se to tu řešilo, kdysi mi to parkrat udělalo taky. řešil to někdo nějak? že se jako zašel zeptat do servisu atd.?

díky za info

Tot pro teba: http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=341
http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=307
Návštěvník

km @ l/100km

Re: spotřeba a cukání motoru

Příspěvekod Raven » 17.12.2007 15:32

Tony píše:nezdá se vám že ten 1,6crdi je trochu rozkolísaný ve spotřebě??? když se člověk rozjíždí tak na pc vyskočí hrubo přes 20l a pak to hodně pomalu klesá k těm 5-6l (na octávce I to nikdy takový rozptyl nebyl).a předem říkám že nemám těžkou nohu :D právě naopak, snažím se to držet na uzdě protože bych jinak asi zkrachoval při dnešních cenách. průměr mám teď v zimně kolem 6,5l asi to bude těmi pořád studenými starty protože stojím venku a taky ze 70% je to město. máte taky takovou spotřebu?

díky za info

Zalezi co myslis tim "pomalu". PC Ceeda pri zobrazovani pouziva tzv. digitalni filtraci. To znamena, ze pri skokove zmene mereneho udaje zobrazi v kazdem cyklu pulku zmeny. Neni to nic neobvykleho.
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí