Studené starty - 1.6GDi

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Studené starty - 1.6GDi

Příspěvekod HarvyM » 14.01.2016 14:21

Ahoj, také potvrzuji toto chování. A to nejen v zimě ale i např. v létě. Prostě nastartujte a chvilku počkejte. Nemá cenu nastartovat a hnedka tam dávat za 1 a jet. Ještě dodám, že když to udělám na zpátečku (a pak za 1) tak se mi to nestalo, ale rozjezd na 1 ano.
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod SyrupOne » 17.01.2016 14:18

Mam to taky tak...
SyrupOne Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mirse » 17.01.2016 20:02

Mám to úplně stejné - po studeném startu otáčky vyletí na chvilku kolem 2000 a postupně klesají na volnoběžné, podle mrazu to trvá cca 5-10 vteřin, v té době určitě neřadím a poslušně čekám až se otáčky ustálí, pro jistotu počkám vždy nejméně 15 vteřin ale spíše o trochu déle a zatím jsem žádný problém s rozjezdem neměl...
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod zaplosak » 18.01.2016 06:46

matocz píše:Každopádně když si pročítám příspěvky, tak je tento jev naprosto normální a nemá cenu se nad tímto znepokojovat. Zkrátka nechat motor na cca. 30s běžet na volnoběh a až pak se rozjíždět.

Přesně tak.... :)
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod tomaslanger » 22.01.2016 19:52

Zdravím, konečně jsem našel někoho se stejným problémem. Mám nový ceed 1,6gdi rok. úplněty stejné problémy, s tím že jsem už zkoušel různé kombinace jako vypnout klimu, radio, počkat po otočení klíčku v první poloze až se načte celý systém. Nic nepomáhá, jakmile je pod 6 stupňů nad nulou dělá to téměř vždy. Mě se ani nezdá že na to má vliv počkat 30 sec, řekl bych déle. V servisu se k tomu moc nemají, jenom zmíili něco v tom smyslu jako naznačujete vy, že má prioritu asi katalizátor, ale že neví a diagnostika je čistá. Řešil jsem to min týden když tam auto bylo na opravě odřeného nárazníku několik dní. SAmozřejmě řekli , že jim to nedělalo. Tak nějak jsem se s tím smířil - až do chvíle, kdy jsem hned po nastartování vyjížděl doleva na frekventované silnici a ve chvíli kdy jsem se chtěl rozjet jsem místo akcelerace téměř zastavil a zůstal stát napříč silnicí. Chtěl bych to nějak řešit, možná když nás bude víc, bude to lepší. U nového auta je něco takového podle mého názoru neakceptovatelné. Auto nemám garážované, takže to řeším každý den. Někteří píší že když nejdřív couvají a pak zařadí 1 tak jim to nedělá, mi to dělá i po krátkém zacouvání. Už to ještě někdo jiný řešil se servisem?
tomaslanger Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Nole » 22.01.2016 21:34

koľko času potrebuje tvoje auto, aby nebol problém, ktorý popisuješ?
v akých otáčkach používaš auto, kým nie je zahriate?
myslím tým zahriate na ukazovateli v PP, nie keď cítiš teplo s fukára
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod kolecko » 23.01.2016 11:54

Mám taky 1.6 GDI a problém stejný, ale když chvíli po nastartování počkám tak se problém neobjeví
kolecko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod rudolf.tomka » 23.01.2016 12:14

toto sú studené starty :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod ivano » 27.01.2016 09:02

Presne podľa príručky je to -18, ale mi sa tu nesnažíme riešiť iba studené štarty ako také.
k veci. Trochu som skúšal. Kedže parkujem vonku sú tam veľké zmeny teplôt ako som už písal skôr. Začal som parkovať tak, aby som mal prednú časť auta obrátenú na juh a po naštartovaní vždý čakám kým prestane blikať teplota.
Už som myslel že je problém vyriešený ale včera a dnes sa to stalo znova. To sa však už veľmi nedá nazvať studený štart keď sa teplota motá kolo nuly alebo hej ? To Nole :skúsil som hneď vypnúť motor a išiel som bez akéhokoľvek čakania a žiadne cukanie som nezaznamenal. Včera tam bol rozdiel teplôt posledná zaznamenaná a aktuálna asi 8 stupňov ale dnes ráno to bolo skoro totožné a problém sa prejavil, čo ma dosť prekvapilo. Asi to bude najskôr v programe.
ivano Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Žuky » 27.01.2016 11:48

Aj na 1.4 CVVT to robi. Rano nastartujem, necham trosku pobezat motor, dorazim po prvu krizovatku cca.200m kde musim zastavit a pri rozbiehani to zacuka. Taka skusenost.... :(
Kia Cee´d SW II 1.4 CVVT Amber
Žuky Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2014)
50000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Nole » 27.01.2016 15:26

to Ivano
ak sa teda po znovu naštartovaní problém neobjaví, tak to bude mať súvis z RJ
bolo by dobré kontaktovať servis a nechať preinštalovať softwér v RJ, mohlo by to pomôcť
ja mám 1,4 síce D-CVVT, ale cukanie som doteraz nezaznamenal
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod usko9877 » 31.01.2016 19:54

zdravim vas.Mam 1,4 cvvt r.2014 a aj tento moj motor robi to iste co popisuje matocz.sused ma hyundai a robi to iste a jemu vysvetlili,ze je to ochrana motora,cize je tak nastavena riadiaca jednotka.Takze kazdy nech si urobi usudok,ci je to ochrana motora,ochrana spotreby,ochrana emisii....atd...alebo je pravda niekde uplne inde...
usko9877 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2014)
65000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Žuky » 10.02.2016 11:21

Pred Ceedom som mal Fiestu 1.25 benzin a tiez sa mi takto motor dusil v rannom chladnom vlhkom pocasi.
Ked nastala so Ceedom prva zima a ked sa mi tiez zacal rano motor dusit, hned som vedel, ze co sa deje - emisne normy maloobjemovych atmosferickych motorov nepustia a ani ma to moc neprekvapilo a teraz este ked je to vsetko popisane v tomto vlakne - pritom sa to kedysi davno riesilo aj na Fordclube - aby sa zabranilo pripadnemu duseniu, tak hned po nastartovani stacilo jemne slapnut na plynovy pedal a nechat motor troska pobezat na volnobeh.
Žuky Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2014)
50000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Nole » 10.02.2016 11:44

problém môže byť v softwere RJ, konkrétne s palivovou mapou
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Žuky » 10.02.2016 12:03

Dokonca sa na Fordclube poniektori stazovali, ze im to robilo aj v lete v horucavach (atmosfericke motory), ked koncili smenu v praci, cize po 8 hod. stati.
Ale mozno, ze na to vsetko ma vplyv aj kvalita paliva, kedze rano je vsetko studene, nezohriate na prevadzkovu teplotu. Emisne normy su stale prisnejsie a atmosfericke motory sa uz pomaly chystaju do dochodku, kedze vyvoj motorov stale napreduje (downsizing) - toho je plny internet ani netreba tu to rozpitvavat.
Ako som uz v tomto vlakne pisal, mne to robilo na oboch atmosferickych motorov co som doteraz mal a nebola to len KIA... :(
Žuky Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2014)
50000 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí