najeto 40tis a stále původní olej !!

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: najeto 40tis a stále původní olej !!

Příspěvekod Stefi » 21.06.2011 14:42

:lol: skúsený borci, sa opierajú o svoje skúsennosti, ja mám použitie týchto prípravkou potvrdené z vlastnej prevádzky a možem dodať aj názor mechanikou, ktorí pripravujú spravidla min. tri autá v seriále majstrovstiev Evropy v Rally crose, dve pre svojich závodiacich, treti a niekedy i štvrtý kus za tvrdú menu :roll: , a sám som to začal používať u Peugeotou, jestli to boli benzíny alebo dízle, a rovnako som používal TEC určený na prečistenie vstrikou, a vždy som najazdil v priebehu dvoch až troch rokou 100tisíc a i viac km, no dnes to už nie je o tom, kupé bolo posledné, kde som ho ešte držal viac ako 150 tisíc km, ale už ma to nebaví jazdit dlhšie štreky tak dnes to je vidieť v avatare, čo najazdím, a auto už mám viac ako tri roky, inak ja mením oleje po 15 tisícoch km a mám diesla :evil:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod emppu » 21.06.2011 18:53

Tak už jsem zpět ze servisu, strachoval jsem se zbytečně. Technik řikal, že olej vypadal hodně podobně, jako při standatní prohlídce po 15tis. :?

Udělána kompletní diagnostika, bez závad.

výměna: olej (helix ultra 5w40), filtr olejovej, pylovej, vzduchovej, svíčky, brzdová kapalina. + ještě nějaká ta práce, sumárum jsem tam byl za 7000,-

Opravdu jsem nečekal, že když to nebylo 4 roky na servisu, tak že bude naprosto bez závad, nikde žádné vůle, brzdové obložení sjeté ze 40procent.
Jen si mám nechat vyměnit olej+filtr po ujetí 7tis km.
emppu Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
44500 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Berka » 22.06.2011 08:28

Stefi píše::lol: skúsený borci, sa opierajú o svoje skúsennosti, ja mám použitie týchto prípravkou potvrdené z vlastnej prevádzky a možem dodať aj názor mechanikou, ktorí pripravujú spravidla min. tri autá v seriále majstrovstiev Evropy v Rally crose, dve pre svojich závodiacich, treti a niekedy i štvrtý kus za tvrdú menu :roll: , a sám som to začal používať u Peugeotou, jestli to boli benzíny alebo dízle, a rovnako som používal TEC určený na prečistenie vstrikou, a vždy som najazdil v priebehu dvoch až troch rokou 100tisíc a i viac km, no dnes to už nie je o tom, kupé bolo posledné, kde som ho ešte držal viac ako 150 tisíc km, ale už ma to nebaví jazdit dlhšie štreky tak dnes to je vidieť v avatare, čo najazdím, a auto už mám viac ako tri roky, inak ja mením oleje po 15 tisícoch km a mám diesla :evil:

Taky mám jeden proplach, respektive celou řadu výrobků od jednoho výrobce, ověřený a můžu říct že jim 100% věřím. Používám je cca. nějakých 15-16 let a kdo nevyzkoušel neuvěří. Navíc tyto výrobky používá drtivá většina servisů v mém okolí včetně autorizovaných a včetně několika specializovaných diesel servisů. Jen jim trvalo asi 12 let než na to přišli :D
U Renaulta Laguny která měla najeto přes 200tis. km jste mohli po vypuštění oleje a demontáže vany z vnitřku motoru jíst jak byl čistý. Ani náznak karbonu či usazenin.
Nezavrhujte něco s čím jste se nesetkali.
http://www.pro-tec-cz.eu/
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod emppu » 30.07.2011 11:29

shrnu poznatky : od výměny oleje mám najeto 2tis km, motor jede stejně, jako se starým olejem, čekal jsem postupný zlepšení. Příjde mi že motor málo táhne a za studena má takovej nepříjemnej zvuk okolo 900 otáčkách (cvakání, že by ventily ?) po ohřátí už to dobrý. Nevim, možná je to normální, nikoho známýho s kiou nemám, že bych to porovnal. Spotřeba je v normě 5,8l.
Naposledy upravil emppu dne 09.07.2012 12:49, celkově upraveno 1
emppu Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
44500 km @ 0 l/100km

Příspěvekod only_one » 02.08.2011 15:37

posuzovat olej podle vzhledu je docela dobrý :- ) Můžeš mít olej co bude čistej jak novej, ale jeho mazací schopnosti a inhibitory koroze jsou již dávno pasé. 40tisíc je hodně, ale protože tem motor je celkem jednoducehj a není tam nic navíc jako u vznětové jednotky co se maže oleje bych to nijak moc nehrotil. A kdžy motor padne, koupíš za pár korun jinej. Už je těch bouraných Ceedu hodně.
Udělal bych to stějně jako ti to radí nahoře. Nebo spíš bych po 2,5 tisích jen dal novej filtr a v 5ti vyměnil celou náplň. Žádný aditivum bych do oleje nedával, jednoznačně to tam nepatří. Pokud chceš bejt hodně pečlivka, měl si hned jak si to zjistil nechat suindat vanu a kouknout co je na dně, vyčistit a pak paplnit. Ale předpoklad je, že bylo čisto i tak.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod emppu » 09.07.2012 13:24

Ahoj, po menší odmlce tu má zřejmě další problém. Začínají se ozývat ventily a to i po zahřátí motoru. Nejvíc jsou slyšet jak jinak při jízdě do kopce, ale dají o sobě vědět i na rovince. Prostě takový cvrdlikání.
Od poslední výměny oleje (15.6.11) mám najeto 7tis a olej vypadá na výměnu. Je tmavej, smrdí spáleninou a benzínem. Motorům vůbec nerozumin, tak to asi popisuju dost amatérsky, ale máte někdo podobné zkušenosti s ventilama ? Dají se vyměnit, nebo seřídit ? Chtěl bych být aspoň trochu připravenej, než s tím zajedu do servisu. Dík.
emppu Muž
Nováček

Kia cee'd (2007)
44500 km @ 0 l/100km

Příspěvekod pišta » 10.07.2012 09:50

Nerob paniku. Však Ti povedali v servise, že máš vymeniť olej po 7000 km a to máš najazdené. Nehovoriac o tom, že olej by sa mal meniť podľa najazdených kilometrov, alebo po uplynutí nejakej doby. Treba v servise upozorniť na tie zvuky a oni budú vedieť čo treba urobyť.
Shuma II RS
pišta Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Organizátor srazu (1)

Kia Shuma II RS (2004)
100001 km @ 7.2 l/100km

Předchozí

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí