športový filter KN pre kia ceed 1.4 66KW po facelifte

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: športový filter KN pre kia ceed 1.4 66KW po facelifte

Příspěvekod radek1910 » 11.05.2013 22:23

a aky filter by ste mi odporucili na 1.4 77KW bud hrusku alebo klasicky stvorcovy filter ale sportovy bud K&N alebo iny...
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod radek1910 » 12.05.2013 11:17

Ahojte Kia-ci ...

Ktory z tychto filtrov by ste mi odporucili a preco?

http://tuning.autodoplnky.cz/filtry-gre ... s107705731

http://tuning.autodoplnky.cz/air-intake ... s241746160

Dakujem...
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod pacesol » 12.05.2013 19:46

No rada je těžká. Napřed si musíš ujanit, co vlastně chceš. Horní odkaz je sportovní filtr do air boxu. Ten ti víceméně ušetří peníze za výměnu papírových filtrů. Návratnost je ale dlouhodobá. Zvýšení výkonu je poměrně malé s ohledem na průřez sání a zachování průtoku vzduchu. Spodní odkaz je závodní filtr. Už rozdíl sportovní a závodní je určující pro užití. Pokud opravdu chceš na autě pracovat, nebo chceš cíleně zvyšovat sportovní ladění auta, tak určitě ti doporučuji spodní odkaz, t.j. závodní filtr. Je potřeba ale dopracovat další cestu vzduchu. Tady je hodně pravidel, které musíš dodržet. 1: Trubky resp. profil sání musí mít zvyšující průřez od klapky. viz můj příspěvek dříve. Klapka má průměr 60 mm, trubka ke klapce má průměr 75 mm a filtr má průměr 90 mm. Není poptřena dodržet čísla ale postupné zvětšování průměru. Opačně by došlo k "udušení" motoru. 2: délka sání by měla být celým násobkem průměru klapky. např. 60 x 5 = 300 . Je potřeba spočítat délku od konce klapky po začátek filtru. ( rezonance vzduchu v sání může způsobit vlivem interference zastavení proudění v určitých otáčkách a tím v rezonančním bodě ztrátu výkonu - díru). 3. Prostor sání musí nasávat co nejchladnější vzduch. To znamená umístit hrušku do prostoru přímého proudění vzduchu. Třeba VW golf má trubku pod světlem v nárazníku a otevřenou díru. Chladnější vzduch má pochopitelně větší hustotu než vzduch teplý. U mého 1,6 jsem to řešil http://www.kia-club.org/garage.php?mode=view_image&image_id=2997 Originální nasávání jsem nechal a pod kapotou jsem vystřihl část gumy k zajištění přímého proudu vzduchu za jízdy.podle nalepených mušek to funguje velmi dobře.
V principu tedy pokud chceš opravdu závodně ladit motor s velmi brutálním zvukem tak filtr dole. Pochopitelně potom ale je potřeba k A říct také B. Zítra jdu ladit nerezový výfuk.
Neříkej, že to nejde. Řekni, že to neumíš.
pacesol Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (9)
TOP sponzor (1) Organizátor srazu (1)

Kia Stonic (2021)
700 km @ 0 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 12.05.2013 23:19

tak pacesol .... :D

pekny je ten filtrik :thu: a kde si ho kupoval a kupoval si aj cistiacu sadu alebo co to je zac? je to univerzalny filter? a ked si si namontoval tak netrebalo ist na kalibraciu RJ alebo sa RJ prisposobila nasavaniu vzuchu? - nerozumiem tomu tak ti to takto po hotentocky pisem.... :oops:

no ja mam 1.4 -rku tu 77KW a aky typ by si mi ty odporucil ? bude mi pasovat ten tvoj?

tak vzduchovy filter je asi to A co je to B ? vyfuk ak mas cas tak mi to rozpis....
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod pacesol » 13.05.2013 09:29

Doporučuji ti přečíst napřed můj příspěvek 30.04.2013 22:21 na předchozí straně. Vpodstatě tam máš odpovědi na všechny otázky. Doporučuji ale rozhodně najít nejbližšího prodejce a přímo s ním se dohodnout na konkrétních dílech. Autofam Olomouc má sice e-shop ale z Olomouce do Michalovců je to daleko na případné výměny dílů apod. pokud všechno nesedne přesně. Já to mám od domu 600 metrů. Bod 1 je najít umístění hrušky. Neznám motor 1,4, takže ti neporadím. Rozhodně ale co nejdále od zdroje tepla na místo, kam proudí přímo studený vzduch, nebo kam je možné studený vzduch přivézt. Bod 2. Venkovní rozměr hrušky tak aby se do prostoru vešla. Bod 3. Trubka a kolena. Přesný úhel je velmi důležitý. ( já jsem měl výhodu, že Autofam měl rozebraný univerzální set JOM, ze kterého jsem použil jenom koleno ). Bod 4 redukce průměrů a spojky trubek. ( tady je potřeba změřit délku celého systému. Posunutím spojek a redukcí t.j. zasunutím dovnitř nebo povytažením musíš dosáhnou násobku průměru sání. Není až taková věda. Každá spojka na každé straně dá cca 1 cm. )
Potom už vlastní montáž do motorového prostoru. Důležitý je držák filtru aby nebyla celá váha sání na spojkách a přírubě sání.
Jednu důlěžitou věc jsem zapomněl zmínit. I já jsem na ni zapomněl. Do sání vzduchu ústí odvětrání skříně motoru. Na tuto hadičku je potřeba nasadit tzv. oddechový filtr. Je to ale investice cca 100,- Kč.
Pokud budeš demontovat originální air box, tak se podívej, co na něm máš přidělané. Já jsem musel vyřešit držák ŘJ.
Pokud se týká čistící sady, tak hledej samostatné věci. Já jsem nakupoval v motoshopu v Českém Těšíně. Větší spotřeba je čističe. Proto jsem vzal samostatně balení 1 litr čističe a samostatně 400 ml olej. Tady ale nešetři. Špatný čistič může poškodit filtrační materiál a dojde k jeho rozpadení. Tím se dostanou do motoru nečistoty a !!!!. Olej musí být lepivý a určený na vzduchové filtry. Kdysi jsem na bugy jezdil molitanové filtry. Vynikající na velmi jednoduchou údržbu. Jednou jsem jej vypral v Jaru a zadřel jsem motor rozpadeným molitanem.
Jinak ŘJ není potřeba nijak programovat. Benzín bez problémů a diesel by mohl mít problém s váhou vzduchu. To ale nevím a neznám. Já ropáky moc nemám rád.

To B je další získání výkonu.Právě odjíždím do firmy Soieta Tech, která mi vyrobí nerezový systém výfuku a optimalizije tlumič. Je to zakázková výroba. Optimalizace proudění a spávný tlak ve výfukovém systému ti přidá dalších cca 10 HP výkonu. Zatím neznám cenu ani zvuk ale jedno je jisté. Nezetový výfuk je napořád bez další údržby. Nevím jak moc výfuky KIA rezaví ale investice cca 6.000,- se asi vyplatí.

Původně jsem chtěl psát SZ ale nakonec asi návod poslouží i dalším.
pacesol Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (9)

Kia Stonic (2021)
700 km @ 0 l/100km

Příspěvekod pacesol » 16.05.2013 21:34

Tak z telefonického není problém se ve skutečnosti vyklubal BIG problém. V telefonu jsem pravděpodobně zněl jako mladý tuner a pán mi nabízel uřvaný zadní díl výfuku. Nakonec laděný výfuk není, protože ho neumí. Musel by se spočítat. Prohledal jsem různá fora a nabídky ale na KIA 1,6 sportovní svody a výfuk naní. Nakonec jsem našel v :SK: firmu, která nabízí na motory KIA 1,4 a 1,6 kompletní svody, kat a zadní díl. cena je 1020,- EUR. :? :shock: Ale já to dělám rád. :kia: udělala GT, já dělá MYGT. :drink: Začínám šetřit.
pacesol Muž
KIA Family

Kia Stonic (2021)
700 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Ceed_BB » 31.05.2013 21:30

Kúpil som si originál KN filter do originálneho boxu a mám pokoj :) určite je tam aj spokojnosť :D
Kia Cee'd r.v.2010 FL 1.4 benzín RED | 2DIN LG GPS NAVI | Tomason TN1 , 8,5J , 225-40-R18 | Matador MP 47 Hectorra 3 225/40 R18 92Y | Kia Sorento r.v. 2005 2.5 diesel BLACK EX
Ceed_BB Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd (2010)
100000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Niker313 » 25.06.2013 15:53

To pacesol: Ta hadička odvětrávání skříně motoru je ta jak vstupuje do orig. hadice sání těsně před vstupem do motoru? Na tvé fotce tam leží jen tak položená. A ještě bych se chtěl zeptat, jak jsi vyřešil uchycení řídící jednotky. Díík :)
Niker313 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod pacesol » 25.06.2013 19:41

Fotka je ještě bez odfukovího filtru. Hadičku jsem potom připáskoval. Na ŘJ jsem upravil L profil z Hornbachu. Je to profil 30x30. V ohybu jsem ho naříznul a ohnul jednu stranu do pravého úhlu. Je to vidět vedle nádobky brzdové kapaliny. Drží to na origo uchycení filtru a na origo plechu pod ŘJ.
Jinak v Solnici máte super buggynovou trať. Je to tak?
pacesol Muž
KIA Family

Kia Stonic (2021)
700 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Niker313 » 27.06.2013 20:22

Díky za tip, nějak si s tim poradím. Jojo trať tu mame, mame tu i drahu pro RC autička :D A ješte dotaz, u cee'da je řídící jednotka přidělaná k airboxu tak, že je jakoby chlazená nasávaným vzduchem, nebude se mi teď přehřívat?
Niker313 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod pacesol » 27.06.2013 21:47

Přehřívat se určitě nebude. Já jezdil na té RC buggy.
pacesol Muž
KIA Family

Kia Stonic (2021)
700 km @ 0 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 22.08.2014 11:15

KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Re: Športový filter KN pre kia ceed 1.6 CRDi 94kW (JD)

Příspěvekod janokv » 09.02.2015 19:15

Konecne je k dispozicii pre airbox motora kia ceed 1.6 CRDI 94kW aj vlozka K&N typove oznacenie 33-3008. Stoji 2380 CZK alebo sumu, uvedenu na linke http://www.knfilters.com/search/product ... od=33-3008. Namontoval som si ju a spokojnost.

janokv píše:Na zaklade dobrych skusenosti s vlozkami K&N filtra v predchadzajucich autach (Skoda Solitaire, Fabia Combi 1.4, Toyota RAV 4, Toyota Corolla 1.4, Skoda Octavia 1.9 TDI PD, Skoda Octavia 1.6 TDI CR) som sa rozhodol, ze si hned po kupe noveho ceed CRDi zadovazim potrebny typ vlozky a vymenim tu papierovu od prvovyroby. Po komunikacii s technickym supportom K&N v Riverside, CA, mi bol odporuceny filter s typovym oznacenim 33-2451. Jeho tvar sice zodpovedal tomu, ktory bol v motore nainstalovany, no pred samotnou jehoo kupou som poprosil predajcu, ci si ho mozem vyskusat nasadit este predtym, nez ho zaplatim. A hned bolo vidno, ze tvar nie je vsetko - odporucena K&N vlozka bola kratsia a sucasne sirsia, ako otvor v plastovom telese cistica vzduchu, do ktoreho mala byt vlozena. Tuto informaciu som poskytol technickej podpore K&N a cakam na jej vyjadrenie, kedy a ci bude dostupna vlozka do novej JD verzie :kia: Ceed. Povodna originalna papierova vlozka ma typove oznacenie 28113-A5800.
Toyota Hybrid TS 2.0
Kia cee'd (2017) 1.4 D-CVVT, Strieborná edícia (predané)
Kia cee'd SW (2013) 1.6 CRDi, EX (predané)
janokv Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2017)
44000 km @ 6.98 l/100km

Příspěvekod Prokeš » 10.02.2015 08:36

No nevím jak na Ceed ale na Soula už jí mám 5 let ale vypadá to stejně...třeba je to totožné...
Prokeš Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod janokv » 10.02.2015 10:04

No a prave v tom je ten hacik - je vela filtrov, ktore vyzeraju podobne. Aj take som mal uz v ruke, lebo sa tvarovo podobal, ale potom sa ukazalo, ze napr. sirka bola presne rovnaka, ale filter je o 1,3 cm kratsi. Tento, o ktorom pisem som konzultoval aj na technickej podpore K&N. A co je dolezite, odporucam vzdy si pre istotu otvorit aj linku Cross Reference, kde su uvedene cisla originalnych vloziek od vyrobcu auta.
Toyota Hybrid TS 2.0
Kia cee'd (2017) 1.4 D-CVVT, Strieborná edícia (predané)
Kia cee'd SW (2013) 1.6 CRDi, EX (predané)
janokv Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2017)
44000 km @ 6.98 l/100km

Předchozí

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí