Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

CEED 2010 výkon.

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: CEED 2010 výkon.

Příspěvekod Berka » 22.01.2011 16:05

Já bych čipování až tolik nezavrhoval, ale má vůbec cenu když za něj dáte např. 10-15 tis a za silnější motor dáš 15-20tis. Kč a můžeš v klidu spát?
Kia udělala chybu když po nějaké době snížila výkon. Měla původní motor nechat v nabídce pro případné zájemce a levnější variantu pro lidi co mají auto jen na přesun z bodu A do bodu B bez větších nároků na dynamiku. Vzpomínám na náš výlet do Žiliny, když jsme se vraceli a měl jsem za zadkem bílého ceeda SW ještě v téměř 200km/h. Tenkrát jsem ani nechtěl věřit že má Meken pod kapotou 1.4 benzín. S dnešním motorem by se mi zadku asi pustil dřív :)
Také je škoda že není v nabídce motor s výkonem nad 120 Kw. Ale čas turbomotorů za chvíli nastane i u naší značky, takže se máme na co těšit.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod -Petr- » 22.01.2011 23:16

titanus píše:@Korejcobijec
pridavanie krabiciek nie je original chiptuning ale ako som pisal trebalo by to poznat problematiku az potom odsudzovat ;) chiptuning na 1,4 benzin - blbost, na 1,6 diesel - tam su uz hodnoty zaujimavejsie tak perco nie...no presviedcat nikoho nejdem, kto chce si chipne kto nechce ten nie...

našel jsem možnosti tuningu pro kiu s 66Kw: http://www.chiptuning-kia.cz/chiptuning ... VVT%2066kW
V pondělí tam volám :evil:
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod titanus » 23.01.2011 08:18

nie som si isty ci toto zvysenie o 9 koni je vzhladom k cene rozumne...ak sa vsak uz do toho pustis vymen si aj filter za "sportovy"...

ked som si vytvaral obraz o chipnuti, co a ako, tak mi chalan co to robi polozil otazku (bavili sme sa samozrejme o mojej 1,4 80kw): "Citite rozdiel v dynamike ked mate prazdnu nadrz a ked plnu?" odpovedal som mu ze ja osobne teda necitim, nato mi povedal ze tak nejaky bude ten rozdiel po chipnuti :) takze som sa pobral domov ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 23.01.2011 09:58

tak to je dobrá *** čipovat atmosférický benzín :-D to se fakt vyplatí ....nebylo by lepší koupit rovnou jiný typ motoru?
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod titanus » 23.01.2011 10:30

auto je davno kupene co to riesite??? :x
kazdy kupuje auto za istych podmienok a moznosti v danom case, ci uz financnych, zleho odhadu vykonu, alebo jednoducho po case dana kubatura nepostacuje, zacatie podnikania, predanie auta detom, rozrastenie rodiny atd.
nepochopim ak niekto rozmysla nad chipnutim svojho auta tak sa mu rehocete ze je pako ked mu auto teraz vykonom nepostacuje, co to je za pomoc??
za dalsie, KIA velky vyber vykonych motorov teda nema :thd: a kto si kupuje KIU tak rozhodne nepatri do skupiny ludi co sa nemusia riadit hrubkou penazenky a ci to uznate alebo nie KIA sa kupuje (aj) z ekonomickeho hladiska...
nikto tu neriesi sistuacie ci kupit slabsi motor a potom chipnut tak to uz nerieste radsej za zamerajte na samotne chipnutie ci uz s nim suhlasite alebo nie...zakladne otazky, je dana cena adekvatna k udavanemu zvyseniu vykonu?( u 1,4 NIE tam je to podla mna zbytocne!) akou formou sa chipovanie bude robit? poskytuje dana firma zaruku na ich zasach do RJ? ako sa to odrazi pri zarukach u :kia: ? co na neskorsich emisnych kontrolach?
vyber motorizacie sa riesi inde ;)

titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 23.01.2011 11:51

Já ani nemusím čipovat..Stačí ,aby sem vzal benzín někde u nás na dobré benzíně..Auto nejede a nejede . :lol: :lol: Pak vezmu benzin za hranicema..A auto lítá... :lol: :lol:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Korejcobijec » 23.01.2011 14:14

;) Tak to máš pravdu.Když jedu do Ytaly.tak už netankuju před Mikulovem a nekupuji rak. dál. nálepku. Stačí zajet kousek do vnitrozemí a pořídíš kvalitní benzín a levnější známku. Roky stojí 7.60,- Pak najedeš na dálnici a začneš proklínat ty naše pančovatele. u pump. :lol: Jede to o poznání líp a i spotřeba je nižší. Bydlet blíž k Rakušákům ,tak ten náš Kalous nedostane ani vindru . Zmetci. Měli by ty nepoctivé prodejce koupat v tom panči. :lol:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod PetrLa » 23.01.2011 15:43

titanus píše:auto je davno kupene co to riesite??? :x
kazdy kupuje auto za istych podmienok a moznosti v danom case, ci uz financnych, zleho odhadu vykonu, alebo jednoducho po case dana kubatura nepostacuje, zacatie podnikania, predanie auta detom, rozrastenie rodiny atd.
nepochopim ak niekto rozmysla nad chipnutim svojho auta tak sa mu rehocete ze je pako ked mu auto teraz vykonom nepostacuje, co to je za pomoc??
za dalsie, KIA velky vyber vykonych motorov teda nema :thd: a kto si kupuje KIU tak rozhodne nepatri do skupiny ludi co sa nemusia riadit hrubkou penazenky a ci to uznate alebo nie KIA sa kupuje (aj) z ekonomickeho hladiska...
nikto tu neriesi sistuacie ci kupit slabsi motor a potom chipnut tak to uz nerieste radsej za zamerajte na samotne chipnutie ci uz s nim suhlasite alebo nie...zakladne otazky, je dana cena adekvatna k udavanemu zvyseniu vykonu?( u 1,4 NIE tam je to podla mna zbytocne!) akou formou sa chipovanie bude robit? poskytuje dana firma zaruku na ich zasach do RJ? ako sa to odrazi pri zarukach u :kia: ? co na neskorsich emisnych kontrolach?
vyber motorizacie sa riesi inde ;)

řeším tu to, že čipování atmosférických motorů je z pohledu nárůstu výkonu neekonomické. Přečti si o tom něco a rozhlédni se, jaké motory se nejvíc čipuji. Správná odpověď je, že se čipují motory s turbodmychadly nebo kompresory. U atmosférických motorů můžeš leda optimalizovat a optimalizovat a optimalizovat...nic tam "nepřidáš" ...no a proto je nárůst výkonu minimální. Zlepšení můžeš očekávat ovšem v ekonomice provozu a kultivovanosti chodu. Myslím si, že se ale ta investice nevrátí. Spíš to bude pro fajnšmekry, co se tím baví.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod titanus » 23.01.2011 15:59

rozpisal si to co tvrdim od zaciatku chipovat 1,4 je blbost vzhladom k cena/vykon...avsak zasadne nesuhlasim zo vseobecnym tvrdenim ze chipovanie ako take je hlupost...

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 23.01.2011 16:50

čipování není hloupost...zvlášť pokud víš, že se prodávají dvě motorizace, z nichž jedna je slabší a druhá silnější a motor i řídící jednotka je stejná.
Potom rozdíl od výrobce mohou být desetitisíce, kdežto čipnutí ŘJ může vyjít na polovic nebo i levněji. V takovém případě je to dobrá investice.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod -Petr- » 23.01.2011 17:13

PetrLa píše:čipování není hloupost...zvlášť pokud víš, že se prodávají dvě motorizace, z nichž jedna je slabší a druhá silnější a motor i řídící jednotka je stejná.
Potom rozdíl od výrobce mohou být desetitisíce, kdežto čipnutí ŘJ může vyjít na polovic nebo i levněji. V takovém případě je to dobrá investice.

Přesně tak, o to mi jde. Chipnutí vyjde levněji než nový motor, podle to co píšou na http://www.chiptuning-kia.cz/ nebude problém s emisemi, nebude ani problém se zárukou jak sem to pochopil - protože software komunikují stejně jen je jinak nastavený motor, o tom, že by měřili výkon motoru při garančce pochybuju, tlaky zůstanou stejné, jen křivka průběhu se změní (pochybuju o tom, že servis s autem jezdí a za jízdy zaznamenává průběh chodu motoru) a sportovní filtr si tam samozřejmě nechám dát. Podle výrobce tam může zůstat potom napořád. Na jejich stránkách je přímo link na výrobce těch filtrů. Beru to tak, že když Ceed před faceliftem (o kterém jsem přemýšlel ale než sem se rozhoupal, byl jen ten po faceliftu) může mít 77 Kw, proč bych já měl mít jen 66. Pokud bude možnost navýšit výkon i jiným způsobem, jdu do toho. Kiu chci provozovat do "rozpadnutí" - takže pokud se sníží spotřeba, pak se mi to vyplatí. Další věc o které po chipu uvažuju je dát si do kia po chipu ještě LPG. Tím pádem budu někde na 72 Kw a jezdit za pusinku (a jako to prase, samozřejmě) :twisted: :kia: si zaslouží trochu toho poštelování k dokonalosti. 1.4 má nízkou pojistku, proto sem šel do 1.4, ale nějak mi unikl snížený výkon, s tím já se prostě nemíním smířit.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod titanus » 23.01.2011 17:59

niekto to uz spominal, motor po FL je mierne modifikovany a nie je mozne z neho dostat ten vykon co pred FL...

co sa spotreby tyka tak v tomto pripade sa jedna podla mna o zanedbatelne cisla nakolko ten rozdiel je naozaj ale naozaj minimalny, je ine ked ti vykon prida 20koni a posunie krutak o nejakych 70 cisel, tam to znizenie spotreby moze teoreticky nastat aj ked osobne tolko tomu neverim, lebo kto chce vyssi vykon asi tazko bude auto setrit :D tam to uz ale je na soferovi...

chipnut a potom ju dat prestavat na LPG :| je sice trochu proti matke prirode ale su to tvoje peniaze :) a hlavne by som to osobne robil naopak nakolko ti budu nastavovat mapu podla aktualne zatazenia motora co sa po instalaci lpg moze zmenit preto sa najprv informuj u nich aky postup ti odporucaju...ja by som ale do tohto nesiel :no:

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 23.01.2011 18:06

a) tlaky ti změnit nemůžou...nemáš turbodmychadlo
b) no pokud dokážou změnit ty mapy tak, aby se to chovalo jako před FL, tak samozřejmě ano (je-li stejná ŘJ)
c) nevyznám se v tom úplně do detailů, ale myslím, že v servise můžou poznat, že s ŘJ někdo manipuloval.
d) prohlédl jsem si ty stránky, a stejně to asi nebude jak před FL
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Cass » 25.01.2011 01:13

Do čipu bych nešel. Měl sem před Kiou Audi A6 2.5 TDIčko, kterou sme profi firmou (která dělá přímo pro AUDI) čipem a úpravou motoru dostaly na zhruba 200 koní. Výkon, spotřeba, super, ale ten motor se začal oddělávat. Vačky odešli, turbo...Prakticky to zničilo motor.
Čip opravdu radši nee.... :angry:
Cass Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Pepa T. » 06.02.2011 18:05

Zdravím fandy Kia Ceed. V lednu 2010 jsem koupil Kia Ceed SW s novou maskou ale ještě motorem 1.4 80kW. Asi to byl nějaký přechodný stav, potom už byl motor jen 66kW.
Jak již někdo zmiňoval v eufórii ze svého prvního nového auta jsem ji prostě vzal s tím, že 80kW je slušný výkon a bude mi to stačit. Diesel jsem původně chtěl, ale ty koruny navíc jsem již neměl. Do dnes toho lituji, že jsem si někde nepůjčil ještě těch 50 000kč a nekoupil diesel. Auto je fakt hodně pomalé, předjíždět se dají jen ty nejpomalejší a nejstarší auta. Když to člověk točí přes pět tisíc otáček aby se rozjel tak auto řve jako blázen a spotřeba letí závratně nahoru. Těch deklarovaných 80kW je asi utopie.
Původní vozy co jsem měl měly výkony mnohem menší do cca 66kW, ale svižné byly mnohem více a předjíždění s nimi bylo bezpečné. O navýšení výkonu jsem také uvažoval, ale nakonec jsem to zavrhl. Abych jenom nekritizoval mimo motoru je auto perfektní ve všech směrech.
Kdyby někoho zajímala spotřeba tak u zajetého auta 17 000km je to v zimě 7,5l v létě 6,5l když to nehoním a jezdím piánko.
Pepa.
Pepa T. Neuvedeno
Nováček

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí