Problemy so startovanim

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Problemy so startovanim

Příspěvekod lebka75 » 22.10.2010 18:24

a diagnostika ti nic neukáže :?:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Berka » 22.10.2010 20:50

lebka75 píše:čau, teď jsem zrovna skončil s prací a řešil jsem ten samý problém na :kia: CEED 1.4 benzín. Ty samé příznaky a nejprve podezření na ten krokový motor, ale byla to jenom zanesená klapka motoru, které při dovření úplně nedosedala. Zhruba hodina práce než jsem jí vyndal a vyčistil. Teď motor zase nádherně startuje. Napíchnutí na diagnostiku žádnou jinou chybu neukázalo. Doufám, že to i u tebe bude jenom tento problém.

Naprosto stejný problém jsem měl kdysi na zánovní felicii MPI a řešení problému bylo úplně stejné. Vyčisti znovu okolí klapky. Používal jsem sprej na odmaštění brzd. Má výhodu že se rychle odpaří. To LPG máš vícebodové?
Další možnost je zanesený krokový motorek. Vlivem nečistot se může zadírat. Pokud je LPG jednobodové je jisté že díky plynu ti na stěnách sání, klapky a motůrku ulpívají nečistoty více než bez LPG.

Co se týká startování mého CRDi tak jsem do dnešního dne nepozoroval žádný problém se startem ani v mrazech na horách. Já mám zase od začátku jiný problém. Jakmile klesne teplota pod 5°C tak mi motor po nastartování a zvýšení otáček nějakou dobu divně hučí a nikdo neví proč. Po pár vteřinách to zmizí a začne to až zase když motor vychladne.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Serb » 23.10.2010 00:41

Neviem co je to LPG viacbodove, alebo jednobodove. Daval som to robit pred tristvrte rokom a je to GasTech 600S.
A co sa tyka diagnostiky, tak ta nic neukazala.. aj napriek tomu ze pri tom, ako sa motor dusi, blika kontrolka motora...

btw. tu som nasiel jedneho tipka, ktory ma podobny problem s fordom... akurat ze jemu to robi len na plyn tusim... mne to blbne, aj ked to mam prehodene na benzin. http://forum.autobazar.eu/problem-s-lpg-t13569.html
Serb Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: 1.6CRDi nepravidelný chod po štartu za studena

Příspěvekod mike73 » 04.11.2010 17:39

bosyboss píše:
Ice_B píše:Aj ja sa môžem pridať, mne to robí tiež. Ak niekto pozná príčinu, tak to sem hoďte. Díky.

Ale na druhej strane som rád, že v tom nie som sám :D .

Sam v tom urcite nejsi (u mne zatim dobry ):
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.ph ... 846f3a5d67

a pro anglictinare

http://www.kia-forums.com/kia-ceed-foru ... rting.html

podle prispevku z prvniho odkazu by to mel byt EGR ventil
SW 1.6 CRDi 85kW , cerveny, rv. 2008
mike73 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mark77 » 15.11.2010 19:54

Já zatím nic takovýho ani nesledoval protože nějaký sekundy po startu dávám motoru aby se srovnal a jsem rád že naskočil :D . Jináš jasně že startuje na poprvé pokaždý. A bílý dým jsem ani nikdy neviděl. Najeto 43 000km :) .
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed SW III (2023)
8221 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod PARIK » 05.02.2012 20:02

Mam 1,6 CRdi do teď dobře startoval na poprvé i v mrazech včera a dnes start na vícekrát.Motor jakoby chytal postupně.Nevím,ale příde mi jako kdyby špatně žhavil.Měnily někomu žhavící svíčky a jak to bylo s placením(jestli to šlo na záruku).Dík za odpověď.
PARIK Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
14500 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod safi » 05.02.2012 20:09

Ahoj , Ja som mal menene vsetky 4 zhavice v zaruke . pozri viewtopic.php?f=149&t=2518
Ze vraj som bol prvy s taakou zavadou.
Kazdopadne to spada pod zaruku.
KIA SOUL 1,6CRDI 94kW Obrázek
safi Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Organizátor srazu (1)

Kia Soul (2009)
63600 km @ 6.05 l/100km

Příspěvekod PARIK » 06.02.2012 17:29

Mám dotaz, jak se chovala kontrolka žhavení. Normálně se rozsvítila a po nažhavení zhasla nebo blikala. Volal jsem do Kie a svádí to na naftu. Dnes v noci uvidíme. Díky za odpověď.
PARIK Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
14500 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod safi » 06.02.2012 21:07

kontrolka svietila , akoby bolo zeravenie v poriadku.
Najprv aj mne povedali , ze mam tankovat kvalitnu naftu. Ked som sa opytal , ci Shell je dost dobry , zacali premeriavat zeravenie.
KIA SOUL 1,6CRDI 94kW Obrázek
safi Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Organizátor srazu (1)

Kia Soul (2009)
63600 km @ 6.05 l/100km

Příspěvekod only_one » 07.02.2012 08:59

u CVVT bych jako první vyšrouboval svíčky a kouknul se na ně a případně rovnou vyměnil a pak se podíval i na kabely ke svíčkám. Dvě základní věci na benzínu co jsou strůjcem problémů. Pak kouknout na tu klapku a pak jestli nemáš někde porušenou podtlakovou hadičku nebo to saje falešnej vzduchu. Především okolo vstupu LPG na sání zdali se někde ta hadička neuvolnila.
Pak bych šel po čidle teploty vody a vzduchu který mohou zamotat hlavu řídící jednotce při studeném startu.

U nafty - EGR je sviňa pokud se jezdí couračky po městě. Bude to hezky zasratý a může to zlobit. Ale hlavní vinu bych dával v první řadě špatné naftě. Starty na naftu od shellu citelně horší jak nafta od Benziny u našeho CRDI a problémy se úplně odstranili po natankování na ARALU v neměcku...
Pak samozřejmě žhavicí svíčky následně může propuštět vstřik, může být špatně zregenerovaný DFP, může být slabá baterie, může být horší komprese jednoho válce a nebo ucpanej filtr paliva a na začátku má rail problém dosáhnout ideálního tlaku. Ale rozhodně nevidím důvod, aby to servis neřešil, když to bude citelně rozhozený po startu a nebo auto bude startovat na 2- ntý pokus.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod PARIK » 07.02.2012 16:27

Naftu jsem teď asi tři dny zpátky natankoval arktickou do -35.A do té předešlé dávám aditiv od VIF.Loni při -24 stupních ta nafta co tankuji stále byla dobrá motor naskočil na první lehké zatočení.Mám najeto 43000.Dnes ráno zase na třikrát.Zítra jedu na 07:30 do servisu-dám vědět(ale vypadá to na žhavící svíčky).
PARIK Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
14500 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod PARIK » 08.02.2012 18:03

Dnes jsem KIA 1,6CRDi musel nechat v servisu ,protože nemají náhradní žhavící svíčky. :oops: :o
PARIK Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
14500 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod only_one » 08.02.2012 18:10

klasika :-D jak je pod -15 :-D třeba u škodovek je teď nedostatkové zboží na motorky ostřikovačů na Fabii I :-) prostě mrznou a praskají :-D a jsou všude vyprodaný
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod PARIK » 09.02.2012 20:04

Dnes v 15 hodin jsem si vyzvedl auto po opravě.Byly špatné 3 žhavičky a ta čtvrtá šla jen na půl.Vyměnily všechny .Neplatil jsem nic vše na záruku.Jen u KIA je neměly tak sehnaly u HYUNDAI motory jsou stejné.Teď snad bude vše OK.
PARIK Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
14500 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod slava » 11.02.2012 02:25

Možná je i měli, ale jak víme u Hyundai je desetinová cena, tak se to na opravu zadara v záruce víc hodí :yes: :yes: :yes:
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí