Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

SPOJKA

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Spojkovy pedal

Příspěvekod lada » 22.03.2010 21:45

Cauky,chtel jsem se zeptat tak asi 14 dni pozoruji ze se me spatne seslapuje spojkovy pedal.Az dnes jsem na nej mrkl a zjistil ze ma vulu v levo-pravo tak asi 1 cm.Nevite neco o tom?
lada Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Spojkovy pedal

Příspěvekod titanus » 25.03.2010 21:09

servis a dat si to serizit ;) asi tazko si to clovek bude doma stelovat ked ma nato zaruku...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Re: Spojkovy pedal

Příspěvekod mirec243 » 25.03.2010 21:54

suhlasim s titanusom, servis a nech sa trapia :D spravis to doma a oni ti ukoncia zaruku :x
KIA "Kikuš" Cee´d FL 1.4 CVVT 16V 77kw
mirec243 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
133000 km @ 6.2 l/100km

Re: Smrdící spojka

Příspěvekod Eva L. » 01.04.2010 20:31

Keby mne v servise povedali,že si to nemám všímať,tak by som si ich prestala všímať ja.Mne spojka tiež parádne smrdela, ale len možno nejakých 5 000km.Teraz sa to už nestáva mám 14 000.Mne sa to skor javilo ako zvyk na spojku.
Eva L. Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: smrad spojky

Příspěvekod marek5111 » 18.04.2010 13:05

double píše:Takže zuatial žiadna téma k pro ceedu tak začnem ja. Mám problem so smradom spojky, od kupy auta vždy ked cúvam a mam otačky nad 2tis začne mi spojka smrdiet. Je zaujimave ze ked idem na dvojke trojke aj cez 5tis otacok tak necitim nic.

A možno že ten smrad zo spojky necítiš pri jazde na dvojke a trojke len preto, že ideš dopredu a smrad ostava za tebou. Aspoň u mojho ceeda to tak je a už v miernom kopci za autom cítiť smrad zo spojky, vo vnutri auta nič neciť. Vo vnútri smrad citit aj na jednotke pri pomalšom rozbehu a otačky nemusia prekročiť ani spominanú 2tis hranicu a to nehovoriac o cúvani do kopca. No nič asi zajdem do servisu, lebo to uz nieje asi ok.
marek5111 Neuvedeno
Nováček

Re: SPOJKA

Příspěvekod Mirek28 » 31.07.2010 12:35

Chtěl jsem se zeptat, jestli jste po najetí X kilometrů zaznamenali nějaký posun v zabírání spojky, nebo je to pořád stejný. Mám najeto 8500km, spojka zabírala od začátku dost nahoře a přijde mi, že zabírá ještě výš. Vzhledem k tomu, že u ceeda nejde spojka seřizovat, mě to trochu znérvózňuje, takhle mi na Feldě zabírala, když už jsem se pomalu chystal na výměnu. Včera jsem se dokonce na parkovišti zkoušel rozjíždět bos, abych měl lepší cit a přesně cítil kde zabere. Začne zabírat dost nahoře a když už je v plném záběru, tak už mám nohu téměř nahoře. Dá se na to zvyknout, vzhledem k tomu, že 1.4 SW je dost těžká a ve čtyřech lidech s plným kufrem je to fakt znát, je občas ten rozjezd s menším škubnutím, nebo je víc slyšet plyn (nikdy mi ale nezasmrděla), ale mám pořád takový nepříjemný pocit, že je sjetá a začne klouzat.
Ach jo, zlatej bovden se závitem, osmička matka, dvanáctka klíč a kombinačky, to potom brala spojka na milimetr přesně jak jsem chtěl.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod JonnY » 31.07.2010 13:35

je mozne, ze mi zasmrdela spojka pri pomalej jazde na jednotke ?
isiel som do parkovacieho domu v auparku, a kedze bolo viac aut, tak som isiel cca pri 2000rpm na jednotke. presiel som tak mozno 100m a ked som zastavil tak sa mi zdalo ze smrdi spojka. je to mozne ???
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

SPOJKA

Příspěvekod pavelkyzlink » 18.08.2010 15:33

Do 1.servisní prohlídky jsem měl velice citlivou spojku a při zacouvávání mezi dvě vozidla na parkovišti, kdy jsem byl nucený spojkový pedál přidržet o něco déle než obvykle byl cítit vždy zápach. Po roční prohlídce už většinou bez zápachu, jako kdyby mi tam něco seštelovali, ale ve výkazu prací nic napsáno nebylo. Máte s tím někdo taky stejnou zkušenost?

Edit BEDA: tema slouceno s jiz existujicim
pavkyz
pavelkyzlink Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2009)
23000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 18.08.2010 22:10

@pavelkzylink
Já mám už po 4 garanční prohlídce při 60 000km...Zrovna minulý týden jsem couval do kopce ve 4 lidech a spojka smrdí stále... :(
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod ferino » 10.12.2010 22:49

No dnes ma spojka nemilo prekvapila. Najazdenych cez 37000km, uz davno smrad citit nebolo, ale teraz pri takmer kazdom preradeni na trase cca 100km. Uvidime zajtra, ale ak sa to nezlepsi, tak auto pojde do servisu. Nie je mi jasne co sa dosr..o. :x
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod netoldam » 28.02.2011 21:02

Zdravím. Mám 1,4 66kw a najeto 17 000 km. Problémy s rozjezdy jsem měl taky. Ale to jsem si zvykl. V současné době mě trošku straší mírné zahučení spojky při podřazování ze 4 na 3. A dost je to slyšet při couvání, když se trefuju do těžšího prostoru na parkování a nemůžu ji ostře povolit.
Kia Carens 1,6 GDI Comfort Plus 2014
netoldam Muž
Uživatel fóra

Kia Carens IV (2014)
1050 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod ceedleguán » 28.02.2011 21:24

Na Ceedu je nejzvláštnější spojka co kdy byla na vozech co jsem měl.Je hodně měkká,zabírá tak nějak najednou. a s prodlevovým plynem někdy dováří dojem ,že řidič je začátečník.
ceedleguán

km @ l/100km

Příspěvekod only_one » 02.08.2011 15:49

přímé porovnání z bývalého CRDi do benzínu - benzín má strašnou spojku... Citlivou, nic nepromine a v kombinaci s otrým nástupem plynu pedálu plynu je to pekelný
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Marek_Km » 03.08.2011 10:06

Už jsem to myslím psal, mám 1.4 benzín a radil jsem, jak se rozjet. Jak člověk pouští spojkový pedál a ucítí, že spojka zabírá, tak nepouštět dál a chvilku podržet. Plyn nedržet, ale jemně prošlapávat. Takhle se dá úplně krásně a plynule rozjet pod 1500 ot/min. Je to taková trošku záludná spojka. :)
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 04.08.2011 10:39

Souhlasím, spojka u Ceeda stojí za prd. Taky - jakožto správný řidič na naších "perfektně značených cestách" jsem se trefil do protisměru, takže jsem potřeboval urychleně, svižně vycouvat do svahu (auto naložený, dítě v sedačce = nervy na pochodu). Tak sem tomu naložil, vycouval a smrad ze spojky jsme větrali ještě pět minut. Asi se nejedná o problém, ale o vlastnost. Řidiče 8-)
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí