LPG do cee'du

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: LPG do cee'du

Příspěvekod kosjak » 03.04.2012 09:36

...nie som tak bohatý aby motor dostával stále bohatú zmes a zase nie som tak chudobný, aby sa pri LPG nemohol trošku BA95 napapkať :yes:
V Cee´d-e hrá lepšie punk než v Škode Forman. Punk forever !!!
kosjak Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
59580 km @ 7.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Globtrotero » 03.04.2012 15:56

only_one píše:7litrů plynu na 100 km už bych řekl, že bude na hranici chudosti směsy což není vůbec, ale vůbec zdravé.

Tohle tak nějak nechápu :?: ... jako že by měl Ceed žrát víc? ... to on žere .. zrovna včera jsem tomu šlapal na 180km/hod a bralo si to tak 22 litrů na 100 (ale zasejc jsem byl z Prahy za 1/2 hodinky v Pardubkách). Pokud však budu na D11 s tempomatem na 90km/hod, nebo se zaháknu za autobus Student Agency a nechám to v závětří šolichat na 92 km/hod., tak bude spotřeba i 6,5 litru.
Globtrotero Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
22200 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 03.04.2012 16:29

Při chudý směsi hrozí, že se ti propálí písty - jak sem se někde dočetl. Ale těch 7,1 to ještě bych řekl jde, zjistíš to snadno. Pokud to hodíš na benzín, tak podle originálního nastavení výrobce by ti to na benzín mělo vždy brát asi tak o 0,8 a víc litrů benzínu na 100 km méně než při provozu na plyn. Pokud bys měl podle PP menší spotřebu při provozu na LPG než originálně na BA95 tak riskuješ motor. Předpokládám ale, že moderní řídící jednotky LPG to hlídají a v momentě kdy by byla směs chudá, pípáním by tě upozornil přepínač BA95/LPG na nízký tlak LPG a přepl na BA95 (i kdyby toto nezafungovalo, dál předpokládám, že by se rozsvítila kontrolka motoru na palubce). Řídící jednotky LPG hlídají každý vstřikovač, jak benzínový, tak plynový, plus tlak LPG.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Globtrotero » 03.04.2012 20:05

Petr: přesně tohle si myslím. Další věcí je to, že předpokládám, že pokud se bude huntovat auto, tak i tak vydrží nějakejch těch 200tis. což Kia dá a po pravdě ji delší životnost nedávám ... 5 roků odjezdí, prodá se (nebo se dá ségře na výlety) a jde se kupovat nové :eat:

Dneska jsem se utvrdil v tom, že cena odpovídá vlastnostem, zpracováním a tím i přístupu ke klientovi a celkovému servisování automobilu .... zlatej Ford

Hodně mne mrzí, že takřka po 4měsících začínám přemejšlet jaký auto koupím a jestli tohle auto byla dobrá volba. Uvidíme časem a hlavně létem, které ho prověří 8-)
Kia Cee´d SW 1.6 CVVT (Snowbitch) and Kia Picanto 1.0 CVVT (Froggie)

R.I.P.: Ford Fiesta 1,1 (88), Ford Mondeo combi 2.0 (98), Kia Sportage 2.0 (02)
Globtrotero Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
22200 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod kosjak » 10.04.2012 16:27

pre info.........

Dobrý den,
LPG je na slovenský trh (a obecně středoevropský trh) dodáváno z mnoha zdrojů – ČR, Polsko, Bělorusko, Ukrajina, Rusko, Kazachstán a další…
Původního výrobce je složité identifikovat. LUKOIL je zásobován společností UNIPETROL Slovensko z polských skladů PKN ORLEN.

S pozdravem
Ondřej Špatina
Supply & Transportation Manager, CZ & SK
LUKOIL Czech Republic
Kutvirtova 339/5, 150 00 Praha 5
Czech Republic
kosjak Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
59580 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod only_one » 11.04.2012 07:18

moderní systéímy LPG umí hodně, ale jednu věc neovlivní a to je zásah mechanika, který má možnost ovlivnit základní mapu nastavení vstřikování LPG. Dá se s tím opravdu úžasně čarovat. V podstatě to je plně programovatelná záležitost (u určitých výrobců například Magic II) a montér může nastavovat hodnoty libovolně dle svého uvážení a tím i ovlivnit trvanlivost motoru. Proto je i mimo jiné velmi důležité dělat pravidelně korekce po roce/15tisícíh aby pak nenásledolo nezvratné poškození pohonné jednotky.

Prostě platí něco za něco a v případě LPG není spotřeba to co by se mělo sledovat a za každou cenu shodit co nejvíce spotřebu.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod asusn61 » 05.06.2012 19:20

Zdravým Vás tu,chcem sa spýtať či má niekto namontovaný Flashlube - primazávanie ventilov,na ceede 1,6 CVVT.Či to je len ťahanie dalších peňazí z našich peňaženiek,alebo to má svoje opodstatnenie.Popísane je tu o tom kadečo,mňa skôr zaújima realita v našich autách :) Je potrebný,či nie :?:
Ja mám namontovaný systém Lovato Smart.
Kia Ceed 1,6 92kw
asusn61 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod kosjak » 06.06.2012 09:53

...ja Flashlube mám a či je to len na ťahanie peňazí ukáže asi čas....samotné zariadenie nestálo veľa a náplň ma vyjde cca 20.-€ ročne, čo si myslím že je v pohode. Nedávno mi servisák ukazoval Kia sportage /auto ako celok/ že na tom odišiel motor mal to na LPG bez flashlube...teda nie cely motor ale sedlá ventilov -* po 200 tis. km. Je to asi na každého zvážení
kosjak Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
59580 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod jano » 12.07.2012 15:46

Ahojte. Tak po kratsom uvazovani a nekonecne dlhom patrani po roznych forach a zhanani referencii som sa aj ja rozhodol namontovat LPG do svojho auta. Moja kia ceed_sw 1,6 ma 4 roky, najazdene 62 tis. km a z toho posledych 1600 je uz najazdenych na plyn. Spotreba plynu je zatial 7,7l a nieco malo ubudlo z nadrze aj benzinu. Je pravda ze to boli zatial zhodou okolnosti iba dlhsie trasy preto cakam ze spotreba casom trochu porastie.

Pri citani internetovych for o LPG som natrafil na rozne hororove pribehy o zbabranych montaziach, cukajucich motoroch, podpalenych ventiloch a odidenych katalyzatoroch. Vahal som ci to risknut, ale naklady na benzin ma prinutili. Auto som do montaznej dielne priniesol s malou dusickou ale ked som si pon vecer prisiel, bol som naozaj milo prekvapeny. LPG zariadenie mam BRC Sequent. Montaz v motorovom priestore je uhladna, plnenie LPG mam pod vieckom hrdla bezninovej nadrze. Ukazovatel hladiny nadrze a prepinac mam namontovany vedla ovladaca skonu svetiel. Fukcnost je zatial bezchybna, dufam ze to tak aj ostane. Co sa tyka vykonu a zvuku motora tak pocitovo pri beznej jazde nedokazem rozoznat ci auto ide na plyn alebo beznin. Jedine vo vyssich otackach nad 4500 je citit ze auto je trochu lenivejsie.

Montovali mi to v Poprade vo firme SELLING. Neviem ci sa nejedna o nedovolenu reklamu, ak ano prosim admina nech to vymaze. Ale z prerabky mam uprimnu radost preto si myslim ze si zasluzia spomenut.
Obrázek
jano Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
110000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod kosjak » 12.07.2012 22:13

...tak ja som mal poslednu dobu stale castejsie rozsvieteny check, spotreba cca 8,2 l podla palubáku, pred dovolenkou cca 1500km som sa isiel dat doladit k plynarovi /30min/ - odvtedy vsetko ok /klop klop klop/ spotreba pri 140 km/h - 8,2l teraz pri 100 km/h - 7,3 l proste "mam usmev na tvari"
kosjak Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
59580 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 13.07.2012 22:07

Tak to me check nesvitil ani jednou... jen mi to dost zere, jenom mezimesto je jakztakz... cca 7,2. Jinak je to porad 8,5 (dalnice mak 120kmh). Mam BRC s privstrikovanim benzinu pri vyssi zatezi a taky Vap-Saver. Az se vratim z dovolene, budu muset zajet na Harfu.. teda pokud si ta spotreba jeste nesedne... jinak spokojenost. Jen me desi ta cisla, co mi pocita Spritmonitor. Vubec bych neveril, ze to auto sezralo za necely rok tolik penez... :shock:
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod MiG » 16.07.2012 08:06

Pěkný den, i já se přidal k alternativnímu palivu a od pátku jezdím na LPG. Zatím k plné spokojenosti, motoricky jsem zatím nic nezaznamenal, až snad na již výše uvedenou lenost ve vyšší rychlosti na otáčkách do kopce, spotřeba ještě neověřená, od montáže dnes mnou prvně naplněná nádrž .... 42l a najeto 459km od předání vozidla, z toho 150km na dálnici, 160km/h a LPG ještě nepřepnulo na BA .... Mám systém Solaris OBD, Elektronic Valve Protector a 52l nádrž s plněním 80% .... Autíčko mám rád, a tak jsem mu poskytnul vzhledem k častější jízdě po dálnici dražší Elektronic Valve Protector. Také jsem chtěl plnění u hrdla nádrže, ale bylo mi to rozmluveno technikem o v poslední době častém hlášení praskání plastové objímky kolem hrdla, sice by to asi šlo vyřešit jinak, ale ustoupil jsem od požadavku. O případné další zkušenosti se zde s Vámi rád podělím. MiG
Cee'd SW 1,4 Cool Plus
MiG Muž
Nováček

Kia cee'd SW (2011)
3400 km @ 6.6 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 16.08.2012 21:23

ahojte kia- ci ...
Uvazujem o lpg do svojho ceed-u a chcem sa vas opytat co uz ho mate namontovany... ( myslim tym ked mate lpg v aute kde mate to tlacitlo na prepinanie lpg a benzinu ) ci je najaky rozdiel medzi tym systemom na namontovanie do 1,4-ky alebo 1,6 - 2.0 l ...aky typ by ste mi odporucili a ako dlho trva ta montaz... do auta - komplet aj s nadrzou.... a ci to robi aj kia servis tu montaz....

ja mam 1,4 -rku ...

dakujem...
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod kosjak » 18.08.2012 19:26

...Kia servis? Tý to nevedia :-) aký typ ti najlepsie povie dobrá LPG dielna, ja osobne mam to tlacitko napravo od 12V zásuvky /pri vyssej výbave tam býva zapalovač/ Viac http://www.autoservislpg.sk/kia.html ten Ceed je moj :-)
kosjak Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
59580 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 18.08.2012 21:46

ako vidim... rado servis... :lol: moj menovec...vyzera to dobre a kolko to vsetko stalo? ja mam r.v. 2009 vybava EX tak ze to tlacitko by sa muselo dat niekde inde ... ale kde ? ja som z michaloviec kosicky kraj a to je pre mna daleko ... :( a zase nechcem dat niekomu do garaze nejakemu samoukovi nech mi to namontuje ale niekomu co sa v tom ako ze vyzna a da mi aj papiere ktomu-certifikat a tak... a co za system ti montoval?
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí