SPOJKA

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: SPOJKA

Příspěvekod Mirek28 » 14.12.2009 14:36

Dajek píše:
Beda píše:
formis píše:No, já si na teda na tu spojku ještě nezvykl. Najeto sice teprve 1500km. Jezdil jsem s hodně autama, ale v kii je jednoznačně /pro mě/ nejhorší. Nejde ten spojkový pedál nějak poštelovat, aby zabírala trochu níž? Mě zabírá úplně nahoře. Jak tady psal někdo nahoře, musím se na ni vyloženě soustředit jako začátečník v autoškole.

Urcite se da seridit, staci se jen ozvat v servisu treba pri garancce ;)

pamatuju si, že když sem si přebíral ceeda po opravě lišty RZ, tak pán předemnou chtěl taky seštelovat spojku a přijímací technik mu říkal, že u ceeda se seřídit nedá... :(

Souhlas, u ceeda se opravdu spojka seřídit nedá !!! Taky mi bere dost nahoře a líbila by se níž, ale nejde to. :x
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod tonyp » 15.12.2009 11:26

Chcem sa opytat, ci ma niekto smrdiacu spojku aj s 1.6 CRDI ? Ja mam najazdene 5600 km a zatial ani raz nesmrdela. Ked som bol na testovacej jazde na benzinovej 1.6 tak smrdela dost neprijemne.

Pisalo sa tu, ze korejci nevedia robit spojky, lebo pouzivaju iba automaty, ale na dizle to podla mna vedia. a pritom musi prenies omnoho vacsiu silu.....
tonyp Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
127000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod titanus » 15.12.2009 11:37

mam benzin a niekedy - hlavne zo zaciatku - ked to trochu drzim na spojke a "turujem" tak zacicit spaleninu zo spojky ale len v situaciach kedy sa tomu necudujem...myslim ze spojka je v ceedoch dobra...trochu horsie je natom prevodovka kde niektorí majitelia bojuju v radeni rychlosti, nastastie tento problem nezdielam :thu:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 15.12.2009 14:31

chci se zeptat, při sešlápnutí mi dost skřípe spojka, zkoušel jste to někdo už mazat ? Koukal jsem na to a je tam manžeta a prachovka, tak nevím jestli to zkusit pod tím namazat
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Pc-romeo » 16.12.2009 00:09

Jo, taky mi u Cerata 2.0 zabira spojka hodne vysoko. Pri testovaci jizde jsem i vahal jestli to neni nejakej defekt, ale pak jsem si neco malo pocet a zjistil ze je to u korejcu vice-mene standartni... Pri normalni jizde s tim nemam moc problem, radim rychle takze to ani nejak nezaznamenam, ale fakt hodne mi to vadi pri parkovani, hlavne pri couvani. To mi to porad jeste obcas chcipne a tak... Mam i pocit ze se auto ani pri zpatecce nerozjede jen na spojku jak jsem byl zvyklej z predchoziho auta /Nissan Primera, 2.0/.
Pc-romeo Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Cerato (2004)
60000 km @ 10.3 l/100km

Příspěvekod JonnY » 16.12.2009 12:51

troska pomimo od spojky.
obcas, ak vyradujem jednotku na neutral (idem v kolone, rozbehnem sa na 10kmh, vyslapnem spojku a po chvily vyradim) tak sa ozve take tlmene buchnutie. robi to aj vam? je to normalne?
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Neumi » 16.12.2009 12:58

No to ze sa auto nerozbehne na spojku ci uz dopredu alebo dozadu uz poznam velmi dobre. Priatelka akurat urobila vodicak a tam ju instruktor ucil (ruky nohy by som mu dolamal) rozbiehat sa iba na spojke, a to dokonca aj do kopca (ziadna rucna brzda - pekne stat na brzde a spojku dat do zaberu a az tak pridat)...Po prvej krizovatke som to s nou zatocil na cvicisko a este aj po prvej polhodine som musel hucat do priatelky ze sak pridaaaaaaaj.
V kombinacii s citlivym plynom na ceediku sa zatial rozbiehame asi tak ze bud skape alebo s piskajucimi kolesami skocime o 5 metrov dopredu, cize parkovat este neprichadza do uvahy :lol: alebo mozno radsej :cry: :shock:
No myslim ze este aj dnes ma caka cvicisko a ono to pojde ... len si treba zvyknut na ine auto no co uz.
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Pc-romeo » 16.12.2009 14:17

[quote="JonnY"obcas, ak vyradujem jednotku na neutral (idem v kolone, rozbehnem sa na 10kmh, vyslapnem spojku a po chvily vyradim) tak sa ozve take tlmene buchnutie. robi to aj vam? je to normalne?[/quote]
Tohle mi presne dela zpatecka, vzdycky kdyz zacnu couvat ne-hlemyzdim tempem /ale ani primo zavodne/ a pak prestanu pridavat ozve se to bouchnuti... taky by me docela zajimalo co to dela a zda je to ok!?

@Neumi:
JJ, moji pritelkyni taky v autoskole ucili rozjizdet se jen na spojku. Ale tam to asi bylo tim ze jezdila s naftakem a v tom to tak obecne proste jde. Kazdopadne je super jestli se to tvoje priatelka neboji a zkousi to dal a dal i kdyz ji to nejde! :thu:
Pc-romeo Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Cerato (2004)
60000 km @ 10.3 l/100km

Příspěvekod slava » 16.12.2009 16:24

V autoškolách si to ulehčují, jak jen to jde. Kolega si na staré kolena rozšiřuje řidičák na osobák. Měl jenom na pincka. Mám dojem, že říkal, že jezdí s Peugeotem 307 nafťákem s dvoulitrovým motorem, a když se ptal "instruktorky", která po celou dobu jízdy nezavře hubu a nepustí mobil z ruky, proč je učí na tak silném autě, tak mu řekla, že aby jim to furt nechcípalo na křižovatkách. A těch je v Uh. Hradišti požehnaně. Řikal mi, že to auto se bez problémů rozjede bez plynu i na dvojku. Somozřejmě s trochou citu. Co k tomu říct? Nejlepší by bylo udělat nějaké nařízení, že by auto se začátečníkem do nějakých 10 000 km muselo být VIDITELNĚ na 500m označeno. :!: :!: :!: A blikat a houkat :!: :!:
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod JonnY » 16.12.2009 17:52

podla mojich skusenosti maju diesle upne iny charakter. prijde mi ze tam sa pocita s tym, ze bude v zabere vyrazne viac nez pri benzinoch a podla toho je ta spojka aj dimenzovana.

a ten supercitlivy vrsek plynu robi niekedy problem aj mne...

edit a kazdy kto mate problem so zaradenim spiatocky (hlavne pri studenom aute). niekde som sa docital, ze niektore prevodovky su konstruovane tak, ze na zaradenie spiatocky potrebuju (nepatrne) povolit spojku !
a mam taky pocit, ze to funguje !
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod souk69 » 16.12.2009 19:45

:kia: Tak já si zvykl na spojku hned, na starém autě jsem ji měl poštelovanou podobně. A jelikož mám Ceeda v naftě, tak ten se mě rozjede jen na volnoběh, až pak přidám plyn. :thu:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod SelfMan » 17.12.2009 05:51

Mne to koli tej citlivosti na "vrchu" tie obcas skape, ked dam nohu prilis rychlo dole. A to uz mam pomaly 7000km. Co sa spiatocky tyka, podla roznych prispevkon na tomto fore je to bezna vec. Vzdy to riesim opatovnym vyslapnutim spojky.
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod kolomm2 » 17.12.2009 10:13

formis píše:No, já si na teda na tu spojku ještě nezvykl. Najeto sice teprve 1500km. Jezdil jsem s hodně autama, ale v kii je jednoznačně /pro mě/ nejhorší. Nejde ten spojkový pedál nějak poštelovat, aby zabírala trochu níž? Mě zabírá úplně nahoře. Jak tady psal někdo nahoře, musím se na ni vyloženě soustředit jako začátečník v autoškole.

Tož taky sem si na ní musel zvyknout. Prvních asi 3500Km sem najel za 10dní, a pak už to bylo OK. Člověk si zvykne na všechno ;)
Nevolím OranžovoRudou a nechápu jak někdo může...
kolomm2 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
10500 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod mino666 » 21.12.2009 06:41

k tej smdiacej spojke.... Mam nabehanych nieco cez 5000 a spojka mi smrdela zo zaciatku. Bol som aj v servise a vraveli ze spojka si "sada". Mali pravdu nakolko teraz nie je citit nic. Alebo mozno som sa naucit s nou jazdit. :D :D :D
Mino

Kia Ceed SW1,6CVVT
mino666 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
20500 km @ 6.6 l/100km

Příspěvekod hermenet » 21.12.2009 14:09

Taky mi spojka smrděla, když jsem to při rozjezdu do kopce potůroval tak na 3-4 tisíce. Na volnoběh, nebo nízlých otáčkách by to do kopce chcíplo a trefit se tím citlivým plynem do 1500 otáček je trochu problém. Naposledy zasmrděla, když jsem měl najeto kolem 4-5000 km a parkoval jsem do prudkého svahu u hospody ve Velemíně a zadek mi i navzdory zatažené ruční brzdě pořád sjížděl pod ty kamióny na E55. Teď už nesmrdí (11.111 km). Nevím, přestala-li smrdět proto, že zachovávám větší klid na plynu a spojce, nebo že se už to obložení na povrchu nějak oleštilo a opálilo. Jestli ještě umí zasmrdět, to zkoušet nebudu. 8-)
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí