Pro_Cee´d GT BSR

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Pro_Cee´d GT BSR

Příspěvekod Berka » 19.09.2015 12:25

To tvoje vlákno mi už začíná celkem štvát :angry:
Neboj, ty za to nemůžeš. Jen si pokaždé a stále víc nadávám že jsem nekoupil GT a každé video které přidáš mi jen bodá nůž do srdce :cry:
Tak si to užívej :D
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod deegr » 19.09.2015 15:54

Na to můžu říci jen jedno.
Znáte ten pocit, když se plazíte za kamionem 80 a jste na silnici, kde nejsou žádné dlouhé rovinky? Já ten pocit neznám :lol: :lol:
Kia pro Ceed GT Obrázek
Obrázek
deegr Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd GT II (2015)
20000 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Berka » 19.09.2015 16:09

:D
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod seltino » 19.09.2015 22:16

to poladění od BSR jde opravdu znát, moje GTčko takhle neupaluje a řekl bych že tvé GT je po úpravě i o něco méně žíznivé než to mé. Každopádně jsem spokojený a stěžovat si na línost taky určitě nemohu 8-)
seltino Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd GT II (2013)
65600 km @ 8.8 l/100km

Příspěvekod deegr » 20.09.2015 08:01

Na spotřebu si opravdu nestěžuji. Včera večer jsem absolvoval cestu do Plzně a zpět, nějakých 110 km. Cestou do Plzně jsem jel 110-120 km/h, na přivaděči 130 km/h. A spotřeba v Plzni 7.2. Cestou zpět jsem už jel normálně a spotřeba klesla na 6.6 :tongue:
Kia pro Ceed GT Obrázek
Obrázek
deegr Muž
Uživatel fóra

20000 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod seltino » 20.09.2015 10:54

co si mám představit pod pojmem : Cestou zpět jsem už jel normálně? :D
já mám po 3000km průměrnou spotřebu 8,4 l/100km což není úplně špatná hodnota. Je fakt, že pokud splynu s provozem a neblázním jsem také schopen se dostat se spotřebou k 7 l/100km při mé 17km trase do práce.
seltino Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd GT II (2013)
65600 km @ 8.8 l/100km

Příspěvekod deegr » 20.09.2015 11:06

Normálně znamená dle předpisů, tedy místo 110-120 km/h jsem jel 90-95 km/h. Spotřeba šla asi o litr dolů, když ze 7.2 spadla na 6.6. Aby průměr spadl o tolik, tak cestou zpět jsem musel jet kolem 6.0 litrů. Ale jak jsem psal, byla už noc, slabý provoz (předjel jsem asi jen 6 aut)a já nikam nespěchal, jel jsem na pohodičku. Když jsem jel vysloveně na spotřebu, tak cesta Klatovy - Tábor vyšla na 5.4l/100km. :D Ale to už je opravdu minimum, za kolik se dá jet s GT a opakovat už to nehodlám, GT má sloužit k něčemu jinému :twisted:
Jen pro zajímavost. Při stejné cestě jsem s půjčeným ceed 1.6 GDI s paketem EcoDynamic měl spotřebu 4.4 litru.
Kia pro Ceed GT Obrázek
Obrázek
deegr Muž
Uživatel fóra

20000 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod AndyRak » 21.10.2015 08:45

akú máš diagnostiku? zvažujem podobné riešenie..
AndyRak Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod deegr » 22.10.2015 18:02

Co myslíš tou diagnostikou?
Kia pro Ceed GT Obrázek
Obrázek
deegr Muž
Uživatel fóra

20000 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod motorpower » 04.12.2015 10:48

Dobrý den,
zdravím vespolek všechny klubáky a majitele vozů Kia.Náhodným způsobem jsem se dostal k tomuto tématu. Jak by bylo na delší vyprávění, takže k věci.
Jsem totiž majitel brzdy na které se toto GTčko měřilo.
Uvedu na pravou míru hned několik základních faktů a opravím několik mýtů které šíří v podstatě hlavně ti, co brzdou nedisponují.
1, Brzda měří přesně , při průměrovém měření je odchylka mezi měřením max do 2% uvedeno výrobcem a praxe ukázala, že se vejdu do jednoho procenta v porovnání s měřením na hřídeli.
2, Vliv vzduchu/chlazení/ a obsah kyslíku, pochopitelně měření ovlivňuje, největší odchylky jsou v létě a při vícenásobném měření a u výkonů vyšších než 300PS.
Konkrétně u mě bude přístup vzduchu od nového roku vyřešen, čímž se přesnost měření zlepší. U tohoto auta vliv byl, větší však znamenalo zvednutí zátěže.
Všechny nové jednotky mají ochranu před max EGT/ teplota výfukových plynů/, tudíž navíc zvláště při špatné úpravě začnou výkon ořezávat.
Konkrétně u tohoto auta jsme mezi měřením zvyšovali zátěž, abych zdůraznil problém úpravy. I kdybychom pořadí jednotlivých měření prohodili byl by při větší zátěži naměřen menší výkon.
3,měření na 4 nebo pátý rychlostní stupeň. Většinou se snažím měřit na 4 abych auto netrápil, na 5 je objektivnější nástup točivého momentu. Mezní parametry jsou naprosto shodné.

Mýty:
1, Obsluha ovlivňuje měření. Totální blbost, aspoň u MAHY. Tlak a teplotu snímají cejchovaná měřidla mimo obsluhu, nedá se machinovat jako např. u Motocomu.
Zadání zatížení může být 0 až 200%, zadávám většinou max do 100%. Při větším zatížení jde opravdu výkon dolů, a to především u moderních jednotek díky ochranám, ale pořád imitujeme skutečný provoz kde je zatížení nejvyšší. Tudíž většina úprav naměřených na nezátěžových brzdách, nemusí v reálném provozu fungovat.
2, Dva válce špatně! Naopak pro komerční krátkodobé měření ideální a jednoduché pro obsluhu. Existují pochopitelně lepší systémy např. MAHA MSR http://ulozto.cz/xm1T9JVb/emisni-mereni-jpg, nebo Superflow,ale jsou cenově jinde.
3. Normování ovlivní měření a průběh . Neovlivní, pouze různí výrobci udávají buď DIN, SAE, či ISO, ale výsledek se poté shoduje s měřením na hřídeli, které je pochopitelně přesnější. Kupodivu ne v maximu, ale v náběhu točivého momentu, neboť postrádá všechny nepřesnosti vzniklé případným prokluzem.

Mohu Vás ujistit, že měřím objektivně, nemám důvod nikoho poškozovat , už jen pro to, že vozy KIA GT neupravuji.
Pokud budete mít nějaké dotazy napište a tím se i omlouvám za případné zasírání tématu.

Zde http://ulozto.cz/xFHDUcBQ/wp-20151203-001-1-jpg je porovnání měření při různé zatěži, na průběhu výkonu a točivého momentu je evidentní, že se příliš neliší.
Měření výkonu na válcové zkušebně MAHA LPS 3000 4x4.
608 230303 motorpower.cz
motorpower Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod deegr » 24.12.2015 19:04

Po roce opět přidávám pár fotek nejkrásnější Kii všech dob. Kochejte se, záviďte :evil:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil deegr dne 24.12.2015 20:32, celkově upraveno 1
Kia pro Ceed GT Obrázek
Obrázek
deegr Muž
Uživatel fóra

20000 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod zulyk » 24.12.2015 20:26

:thu:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod Berka » 25.12.2015 15:30

To místo znám, byl jsem si tam zajezdit na motorce. Příště by to chtělo nějaké dynamické fotky, vedle je dostatečně dlouhá dráha. Ale jinak auto je opravdu pěkný, jestli je nejkrásnější to nevím, ale ostudu rozhodně nedělá.
Berka Muž
KIA Family

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod deegr » 25.12.2015 17:57

Na té vedlejší dráze jsem natočil to video se zrychlením z 0-220 km/h. Akčnější fotky bych klidně udělal, jenže jsem tam byl sám a už se stejně stmívalo. Ale můžeme se klidně dohodnout a někdy se tam sejít a něco vymyslet ;)
Kia pro Ceed GT Obrázek
Obrázek
deegr Muž
Uživatel fóra

20000 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Berka » 26.12.2015 01:04

To je škoda že jsi byl sám. Úplně vidím tu fotku jak prolítneš kolem objektivu a zanecháš na fotce červené čáry od zadních světel. To pološero by tomu pomohlo.
Berka Muž
KIA Family

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí