radenie spiatočky

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Příspěvekod Návštěvník » 11.05.2009 09:49

mám Contrukt ... jde to sice o něco hůře než ostatní rychlostní stupně nicméně už jsem se to naučil tak , že zařadím nenásilně zpátečku lehce na první pokus . Chce to opravdu důsledně a na doraz zvednout jistící kroužek a lehkým avšak razantním pohybem zařadit. Měl jsem stejný systém kdysi ve Vektře a šlo to zhruba stejně ztuha . Myslím , že to není vada ale daň za systém se zvedacím kroužkem kde oproti klasickému zatlačení řadicí páky dolů potřebujete holt víc síly v prstech a kroužek na doraz jinak se zařazení zpátečky neodjistí
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Ingdave » 11.05.2009 09:54

Se zpátečkou žádné problémy nemám, jen mi dělá potíže dvojka, když je chladno ..... jinak je vše OK a cee´d je skvělé auto, i když s drobnými mouchami. :-D
Cee´d SW 1.6 CRDi - MY09 Comfort Abyss Blue
najeto: 24 015 km
Ingdave Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Yeti (2010)
90700 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Berka » 11.05.2009 09:57

Já myslím že nemáme problém odjistit kroužek. To není nic složitého. Problém je že při posunu řadičky není chod tak exaktní (přesný, dokonalý) a v konečné fázi řadička klade jistý gumový odpor přes který se nelze dostat a rozhodně nemá snahu zůstat pevně zaaretovaná jako v ostatních polohách. Ten kroužek nemá na tento posun už žádný vliv. Měl jsem sundané plasty u řadičky protože jsem se domníval že tam něco vadí posunu řadičky, ale nic tam není. Chyba je přímo v převodovce- v posunu vidlic.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Raven » 11.05.2009 10:06

Ja mam problem pouze se sestkou. Zatim se me ji jsete nepodarilo zaradit a to sem skoro ohnul radici paku :-)

Ingdave píše:Se zpátečkou žádné problémy nemám, jen mi dělá potíže dvojka, když je chladno ..... jinak je vše OK a cee´d je skvělé auto, i když s drobnými mouchami. :-D
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 11.05.2009 10:07

kroužek nemá na vlastní posun vliv nicméně si ale myslím , že lamela která se zvedá a odjišťuje chod může klást odpor když není úplně zvednutá (viz právě zmíněný gumový chod) . Neviděl jsem převodovku rozebranou, kdyžtak mě opravte. To na věci ale nic nemění, myslím že i řazení s tímto systémem se dá naučit :D
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Berka » 11.05.2009 10:14

Nadzvednutý kroužek pouze dovoluje větší vychýlení řadící páky. Je to naprosto jednoduchý mechanismus přímo na tyči řadící páky. Není žádná poloha mezi. Buď je a nebo není nadzvednutý. Nemá jak dál ovlivnit chod řadičky.
Stejně jako se na ceedu vyskytují jiné drobné závady, které také nemá každý, tak stejně se vyskytuje závada špatného řazení. To neznamemá že když u 50% aut jde řadit dobře, že u druhé půlky je chyba v řidiči.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Ingdave » 11.05.2009 10:27

Raven píše:Ja mam problem pouze se sestkou. Zatim se me ji jsete nepodarilo zaradit a to sem skoro ohnul radici paku :-)

Tak ta mi tam taky chybí, ale ještě jsem nezkoušel řadit 1,2,3,4,5 a raketa .... tak jak se to vykládá v některých vtipech :-D
Cee´d SW 1.6 CRDi - MY09 Comfort Abyss Blue
najeto: 24 015 km
Ingdave Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Yeti (2010)
90700 km @ 5.8 l/100km

Re: radenie spiatočky

Příspěvekod Peter1977 » 31.05.2010 12:11

No tak ja so zaradovaním spiatočky nemám problém ale zasa mám taký zlozvyk :!: , že sa hrám s tým prúžkom a včera sa mi skoro podarilo v pohybe zaradiť miesto jednotky spiatočku! :oops: Dúfam, že som môjmu miláčikovi veľmi neublížil.
Peťo.
Peter1977 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re:

Příspěvekod marhalu » 31.05.2010 21:08

Raven píše:Ja mam problem pouze se sestkou. Zatim se me ji jsete nepodarilo zaradit a to sem skoro ohnul radici paku :-)

Jooo to ja se snazim nekdy zase narvat sedmicku aspon hodne ze zacatku :lol:
Zpatecce se tam moc nechce nekdy musim na dvakrat. Uz jsem si zyknul. Nejde tak znova neutral, spojka nahoru a dolu a pak zaradit poradne . Ale porad to neni jakou naseho sluzebniho transpotera. Dneska jsme na ni byli dva a až na 5 pokus :lol:
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Re:

Příspěvekod DC69 » 31.12.2012 13:38

Hosť píše:Zaradiť sa dá ale povedzme az na druhý, tretí krát. Samozrejme že auto stojí. Ostatné rýshlosti sa dajú radiť bez problémov. Keď zaradím spiatočku tak nezapadá tak ako keď radím ostatné rychlosti.

Ja mam tiez taky problem,kazdy ceed to tak ma.Mi s tym nic nespravime :(
DC69 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
126000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod DC69 » 22.09.2014 20:50

Teraz mam problem s tym ze sa mi zadrhava spiatocka :( spojku mam komplet novu a spiatocka sa stale zle radi+niekedy aj ostatne rychlosti za tepla,mechanik mi odporucal vymenit olej v prevodovke za hustejsi...Ma s tym niekto skusenosti? :?
DC69 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
126000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod DC69 » 01.12.2014 17:58

Mam taky problem ze pri radeni spiatocky sa mi zadrhava kulisa,ma niekto takyto problem?Spojka je komplet nova..
DC69 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2007)
126000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Štefan BY » 02.12.2014 07:56

No občas aj ja, pomôže zasa vyšlápnuť spojku... Robilo nám to aj na suzuki ignis, ale prečo tak to neviem
Kia Rio 2013
Obrázek
Štefan BY Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio III (2013)
65000 km @ 5.5 l/100km

Předchozí

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí