ceed problem s radenim

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

ceed problem s radenim

Příspěvekod cdkia » 06.02.2016 13:43

Ahojte,

chcel by som sa Vas spytat a poprosit o radu. Mam novy :kia: ceed 1.4cvvt. Problem radenia, od zaciatku kupi pri preradeni na druhy stupen podotykam nie vzdy vyda zvuk v prevodovke podobny ako keby cvaknutiu nieco podobne ako zuby, ale zuby to zrejme niesu. Spojka zoslapnuta na podlahu stupen je zaradeny spravne - nevyleti. Nerobi to vzy iba pri rozbehu resp. pridani vecsich otacok(2300-3000) z prveho do druheho prevodoveho stupna. Zo zaciatku som myslel, ze to chce cas kym sa prevodovka rozjazdi/zabeha ale robi to doposial (2mesiac cca). Docital som sa o podobnom ak nie totoznom probleme na fore ale jednalo sa o :kia: venga nie ceed, preto by som sa chcel s Vami najprv poradit ci sa stym uz niekto stretol a ci je to normalne u ceedov alebo je to dovod na reklamaciu, nerad by som bol ak sa casom prihodilo nieco vaznejsie spojene stouto zavadou.

PS: ospravedlnujem sa za pripadny OT alebo nezalozenie samostatneho prispevku tykajucej sa chyby nizsie:
Dalsia chyba je avsak nie velmi podstatna od kupi som si vsimol este jednu vec, nove ceedi su vybavene indikatorom preradenia/podradenia rychlostnych stupnov, ktore indikuju na palubnom pocitaci. Pri preradeni na vyssi prevodovy stupen to ukazuje vcelku spravne. Na rovine pri cca2000 kopce ukazuje pri vyssich, co je fajn. Problem nastava v opacnom pripade neukazuje podradenie na nizsi prevodovy stupen ak otacky su nizsie a motor si ziada podradit. Tuto chybicku nejak neriesim vzhladom nato, ze sa riadim zvukom motora a nie indikatormi. Vraj je to softwarova zalezitost? Ak by som musel navstivit servis s vyssie uvedenou vadou by som sa popri tom spytal aj natu indikaciu, otazne je ci ked nahraju novy software alebo daju defaultny ci to bude fungovat ako ma alebo ci sa nenarusia ine systemy.(Cital som tu na fore vseliake vyroky servisnych technikov ohladom spominanej indikacie)

Dakujem
cdkia Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2018)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: ceed problem s radenim

Příspěvekod zaplosak » 06.02.2016 17:30

ceed neukazuje kvalty dolů, jen nahoru, s tou převodovkou bych asi zajel do servisu, tam si nic nesedne - nemá co... Jarda...
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod t0x!n » 06.02.2016 19:36

Nema to co docineni s prevodovkou, mohl bych ti sepsat dlouhosahlej elaborat, ale popisu to snad kratce.
Zaprve, neni to zadna zavada, takze klid.
Zadruhe jako byvaly vlastnik 2. generace i30 (2 roky), nyni 3 mesice noveho Ceedu, ti muzu rict, ze je to kus o kusu auta (nektery to dela vic, nektery min).
Presne toto cvakani jsem resil po koupi byvale i30 (neustale reklamace, uprava lanovodu razeni, dokonce servis uz preventivne na moje nalehani menil i komplet spojku (okecali si to u Hyundaie na zaruku), pote dokonce komplet rozebrali prevodovku a nic nenasli). Problem je, ze to neni ani tak cvakani jako "kroupani" ale to jedno, ted k projevum prevodovky (cely system razeni vcetne prevodovky je z Nosovic (Hyundai), motory jsou prozmenu (Zilina), takze si to obe znacky "prohazuji"), tento problem "kroupani" co jsem x krat resil jako reklamoce a mezitim jsem mel pujceny nahradni auta a to: 3x i30, ix20, ix35, i40, tak ti s klidem duse ti muzu rict, ze to delaly vsechny tyto pujcene kusy vozu. Bohuzel ne kazdy to ma stejne, u jednoho to je citit vice u jineho mene. Toto "kroupani" mi dela i novy Ceed, ktereho ted mam. Obecne ti muzu rict, ze nejmene to dela v situaci kdy zahrejes olej v prevodovce a razeni z 1 na 2 delas od 2500ot. s razenim mezi, tzn. 1 mezipoloha (neutral) 0.5s a pote za 2.
Obracene pokud ti stoji venku v zime auto, rano nastartujes, rozjizdis se, vytocis to rekneme jen na 2000ot. a rychle preradis "kroupne" to. Bohuzel to je vlastnost prevodovky, potazmo mechanismu razeni. Moje rada jen zni: nenechal bych se v tom urcite vrtat servis a resil max. az pujde spatne radit, pripradne prokluzovat spojka, pote klasicka vymena spojky, ktera jede ve velkym plosne Hyundai/Kia a bez kecu ty spojky meni. Jinak bych do toho nenechal hrabat, jelikoz to bude horsi a horsi. Po zkusenosti s i30, kde servis porad ladil, az to ve finale bylo horsi bych do toho "reklamovani" jiz nesel ;) Snad jsem pomohl, spise auta uzivej a neres kazdou volovinu nebo z toho zesilis ( zil jsem takto 2 roky s i30 a asi 15 reklamaci nez jsem se ji kvuli nervum zbavil :D )
Ceed 2015 1.6 GDI TOP - bílá WD
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod nexter » 08.02.2016 09:31

Pripajam sa k vyjadreniam " t0x!n". Neries to. Je to skor vlastnost ako vada. Tiez som si to vsimol ked som kupil ceeda. Za par dni ho budem mat presne 1 rok a nabehanych mam nieco cez 30 000km a od kupy som si tiez vsimol ze zaradenie 2 prevodoveho stupna nejde niekedy tak hladko ako tych ostatnych. Ale pocitovo sa to po tych km zlepsilo. Avsak zo skusenosti s prevodovkou IB5 od Fordu je toto uplna pohodicka (cim nechcem povedat ze Ford a jeho prevodovky su zle len mali tiez svoje muchy). Takze skor neriesit ale uzivat. :thu:
Obrázek
KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015 (priebezne 196 000km)
FORD FUSION Flair X, Black Panther, 1.4i 16V 80Hp Duratec, 05/2008 (150 000km)
nexter Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2015)
181000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod zaplosak » 08.02.2016 12:53

Je to skor vlastnost ako vada. No to snad ne.....? Mraky mraky lidem chodí převodovka jako víno, takže asi těžko.
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod nexter » 08.02.2016 13:53

"ako vino?" Pod pojmom vino si viem predstavit cuco (neviem si aj u vas v :CZ: mate lento "lahodny" skvost) alebo dom perignon. A v tom je sakra rozdiel. Takze pre upresnenie aby bolo zrejme co som tym celym myslel. Su ludia ako ja, ktory kazdu aj ked minimalnu zmenu vedia zaznamenat a vyhodnotit. Na druhej strane spektra su ludia ktorych je podstatne viac a nie su tak citlivy na kvalitu a kuturu chodu, no a tym jazdi prevodovka ako vino. V kazdom Ceede co som sedel ide niekedy zaradenie 2 stupna o poznanie menej kultivovanejsie.
Obrázek
KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015 (priebezne 196 000km)
FORD FUSION Flair X, Black Panther, 1.4i 16V 80Hp Duratec, 05/2008 (150 000km)
nexter Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2015)
181000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod zaplosak » 08.02.2016 15:20

Ano - DDD, jako víno v Čechách znamená krásně, nebo jedna báseň, snad se mě nezeptáte na tu báseň...Zdravím :D
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod t0x!n » 08.02.2016 15:42

nexter: presne tak, je to spise o lidech a ne razeni, to je ve vsech stejny, muj priklad stejna prevodovka v mym minulym aute (i30) takze ta stejna z Nosovic co je tady v Ceedu, ja "kroupani" vnimal od zacatku koupe, posadila se do toho pritelkyne a rekla mi, ze tak lehky razeni v zivote nevidela a dokonce ji to az vadi a o nejakym "cvakani", "kroupani" nic nevi, neciti, neslysi. Ja pri kazdy zarazeni 1 na 2 jako spolujezdec slysel z vedlejsiho sedadla onen zvuk ona nic. Takze spise receno je to o lidech a ne aute. Ze by pulka Ceedu / i30 mela prevodovky ok a pulka ne, to je naprosta blbost a jak jsem rikal, jelikoz jsem projel min. takovych 6-7 modelu od Hyundaie, kde to delalo kazdy z tech aut, pote jsem mel pujcenou predvadecku Ceeda MY16 a delalo to taky, nyni to dela i muj Ceed MY15, takze kecy prdy bedary, neni to v prevodovce, dela to kazda, jen to spise nekdo neumi vnimat...
Ceed 2015 1.6 GDI TOP - bílá WD
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod cdkia » 08.02.2016 22:56

Dobre sa to pocuva resp. cita, ze to nieje vada :) . Dakujem za vsetky reakcie.
cdkia Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia Ceed III (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod achiles » 14.02.2016 01:14

no nevim, mě teda nic takového řazení nedělá a tohoto bych si určitě všiml.
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Obrázek
Kia ProCeed GT (2024) Orange Fusin, 1.6 T-GDI 150KW
achiles Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod zaplosak » 14.02.2016 05:51

tak tak.... :)
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod cdkia » 25.02.2016 22:41

hm... som premyslal, ze na testovacke som to nezaznamenal i ked mozno som to tak nevnimal ak to robilo.
cdkia Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia Ceed III (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Mirse » 26.02.2016 08:28

Tak jsem také neodolal a celý týden se soustředil na "divnozvuky" při řazení a bohužel - nic podivného jsem nezaregistroval takže buď mám řazení naprosto v pořádku nebo patřím mezi ty, co " neumí vnímat " :roll: :D
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod seltino » 26.02.2016 11:23

Mam sice jinou motorizaci ale take zadne pazvuky nepozoruju...
seltino Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd GT II (2013)
65600 km @ 8.8 l/100km

Příspěvekod kori » 26.02.2016 12:25

Ja to mám tiež, prejavuje sa to ako ťuk , mám taký dojem a som len laik, že je to niečo okolo spojky a zotrvačníka , jelikož tam mám jednohmotný zotrvačník :) Tak to nie je taký šepot kvetín ako u passata čo som mal a ten mal dvojhmotu ;) ale je to len môj názor :oops:
Kia cee´d sw 1,6 crdi ex 2009 biela
kori Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
178000 km @ 5.5 l/100km

Další

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí