spotřeba 1.6 CVVT

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

spotřeba 1.6 CVVT

Příspěvekod milda » 19.07.2009 16:44

[font=Times New Roman:f4933d8e3b:k98fjyhj] [/font:k98fjyhj]
Při koupi jsem měl spotřebu 8,2litru. Nyní mám najeto 12000km a spotřeba se usadila na 8,0. Mohu jezdit stylem spořílek, nebo sporťák, s přívěsným vozíkem, sám, nebo v plném počtu a spotřeba se nehne. V servisu mi přehráli PC a následovali jen řeči o vypínání klimky apod. Párkrát jsem zajel tankovat i k jiné benzínce a spotřeba se nehne. Jinak jsem s autíčkem spokojen a mimo vody do ostřikovačů či tankování jsem nemusel nic dělat. Máte někdo radu???????
milda Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 19.07.2009 16:55

Tak ona je to, řekl bych, docela slušná spotřeba... Pokud člověk bere údaje od výrobce s patřičnou rezervou, pak je 8L pohodová spotřeba. Já mám najeto 15 500km a spotřebu mám podobnou, osciluje okolo hodnoty 8,2L... Ale například na poslední plnou jsem ujel přes 600km, a dělalo to nějakých 7,6L/100, což mi přijde opravdu dobré...

A jinak jediná rada, jezdit hodně mimo město, protože to jde spotřeba dost dolů :smile:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod titanus » 19.07.2009 16:57

@hlavacek

mam pre teba tri rady:
1. pouzijeme vyhldavanie zistime ze temy o spotrebre (aj ked ina motorizacia ale nohy a pedale mame rovnake...) sa riesie tu:
http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=1363
http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=2857
2. pri 12.000 km sa priemerka nepohne po par kilomtroch s vozikom...ale az po dlhodobej jazde ci uz + al. -
3. skus si vymazat spotrebu na pocitaci a zacat od znovu :wink:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod mad » 19.07.2009 18:35

Začínal jsem se spotřebou 7.6 - 7.8 přes zimu, teď po 12 tis. jsem se dostal na počítačových 6,6, ale když vyjedu na dálnici a pod 130 nejdu, jsem šmahem na 7.2. Ale jak vidím asi je to proti vám dost dobré:-)
Jediné co mi vadí a nemůžu tomu přijít na chuť je ten hluk a vibrace při cca 2700 ot a rychlosti cca 90km/h. pak to přejde ale moc příjemné to není, mám podezření na převodovku, protože to při těch otáčkách dělá jen 5ku:-(
Ceed SW 1,6, Ceed SW 1,6 GDI, Proceed GT
mad Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Happy » 19.07.2009 19:10

6000 km 6.2 - 6.5 l na 100 km. Minimum dálnic, 25 procent město, 70 procent okresky. Jezdím mezi 2000 - 3 500 ot./min.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 19.07.2009 19:49

Happy:

Tomu se až nechce věřit... :no:
Ale to bych tedy rád nějakou radu... Protože motor sice občas vytočím, přeci jen je to dobré, ale jinak nějak dravě nejezdím, takže těch tvých 6,2-6,5 je opravdu dobrých a rád bych věděl jak na to... :shock: To by si mohl konkurovat i CRDI...

mad:

Taky klobouk dolů, protože i těch 7 něco je super... A jinak hluk při tak nízkých otáčkách je opravdu divný, takže bych s tím zajel do servisu...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod manicminer » 19.07.2009 20:19

aktualne najeto 5600 km a dle palubniho pocitace to mam za 8.2. vetsinou mesto ci dalnice. myslim, ze to je docela OK cislo a jeste pujde dolu.
manicminer Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
8500 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 19.07.2009 20:31

Happy píše:6000 km 6.2 - 6.5 l na 100 km. Minimum dálnic, 25 procent město, 70 procent okresky. Jezdím mezi 2000 - 3 500 ot./min.

Asi máš dobře zajeto...Bud jen rád.. ;)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Happy » 19.07.2009 20:31

lys036 píše:Happy:

Tomu se až nechce věřit... :no:
Ale to bych tedy rád nějakou radu... Protože motor sice občas vytočím, přeci jen je to dobré, ale jinak nějak dravě nejezdím, takže těch tvých 6,2-6,5 je opravdu dobrých a rád bych věděl jak na to... :shock: To by si mohl konkurovat i CRDI...

mad:

Taky klobouk dolů, protože i těch 7 něco je super... A jinak hluk při tak nízkých otáčkách je opravdu divný, takže bych s tím zajel do servisu...

Nevím, co k tomu napsat, snad jen vyfotit údaj z PP, i když tím bych vás asi taky nepřesvědčil. Přes léto, když jezdím s klimou, tak se to ustálí na 6.6, ale výše to nejde. Žádný loudal nejsem, dost často taky jezdím přes kopcovitý terén, když vyrážím na zahradu. Nepodnikám trasy delší než 70 km, většinou tak do 30 km, nehoín to za studena a pedál mám sešlápnutý úměrně počtu otáček, nikdy to netahám na plno odspodu. Prostě dodržuju předpisy, na okreskách nedivočím, nevím, co bych poradil. Je ale pravda, že v nějakých kolonách většinou nepostávám. A jezdím buďto sám nebo s manželkou a dcerou, ale ta se nepočítá, protože má 9 kilo a manželka má 55 kg i s oblečením, plus kočárek, takže ono to dohromady výjde tak, jako kdybych vedle sebe vezl jednoho chlapa. Takže vlastně ve dvou. Nevím, co víc dodat. Zezačátku jsem měl spotřebu nižší. Tam se to drželo kolem těch 6.2 - 6.4 podle PP. Jsou jiné věci, které mi vadí, spotřeba mezi ně nepatří. Už jsem to tu někde psal. Znal jsem člověka, který s motorem X20XEV -2.0 16V ve Vectře B jezdil za 5.5 - 6 l. Prostě to jenom lechtal a oči pořád na PP. Prostě se dá, já kdybych to držel trochu víc pod krkem, asi bych se pod 7 taky nedostal.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 19.07.2009 20:34

No zase mě na druhou stranu napadá kolik si to tvé auto vezme, když na to pořádně šlápneš a vytočíš ho...
Mě totiž v servise říkali, na začátku na to šlapej i za cenu větší spotřeby a až bude pořádně zajeto vrátí se ti to... Auto nebude lenivé a bude mít dobrou spotřebu... No zatím mám 15tis. tak uvidím....
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Happy » 19.07.2009 20:37

lys036 píše:No zase mě na druhou stranu napadá kolik si to tvé auto vezme, když na to pořádně šlápneš a vytočíš ho...
Mě totiž v servise říkali, na začátku na to šlapej i za cenu větší spotřeby a až bude pořádně zajeto vrátí se ti to... Auto nebude lenivé a bude mít dobrou spotřebu... No zatím mám 15tis. tak uvidím....

To nevím, protože se za 4500 ot. vydávám opravdu jen zřídka. Ale pokud se tam dostanu, nemůžu říct, že by to netáhlo, jako že by zlenivělo. Jede to slušně. Ale pavouky je potřeba občas vyhnat z výfuku.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod milda » 19.07.2009 22:06

pánové díky. Většinou slyším, že každý jezdí za 6,5. Zkusím jěště vymést pavučiny a po první garančce uvidíme. Jen mi to občas připadá, jako když se motor uchlastával (chvilku hluché místo a pak zase normální tah), ale i tak vám díky za zkušenosti.
milda Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod ervss » 19.07.2009 22:54

ja mam automat a mam spotrebu 8.2 priblizne ;o jazdim tak ze vrrrrrrrrrrm dovidenia priatelia :D ale nie tak vacsinou normalne 60tka ale vzdy ked niekam idem tak predbehnem ked potrebujem :) cize nie je to urcite na spotrebu
ervss Muž
Přispěvatel fóra

BMW 5 Series (2008)
0 km @ 8 l/100km

Příspěvekod double » 19.07.2009 23:59

to jazdite len v meste? lebo ja mam kombinovanu spotrebu, 6,6l a to mam 17tky obute
double Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2008)
127500 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Most » 20.07.2009 00:07

Temer 15 tis. km. Dle PP jsem na 8,7 :D (pravidelne presuny po D8 a Ceskym stredohorim). Kdyz mam naladu jezdim na dalnici vesmes za 7,5 (110-120 km/h) ale udaj na PP se nemeni :twisted:
Most Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
97000 km @ 7.4 l/100km

Další

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí