Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Pískání motoru pří volnoběhu

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Pískání motoru pří volnoběhu

Příspěvekod kamil » 01.06.2010 07:36

Mám tento problém,jedná se o pískání při volnoběhu u motoru 1,6 CRDi.Toto se projevuje tak ,že když je auto zahžáté a motor praceje na vonoběh tak tak po 20 sekundách začne pískat.V servisu mi bylo řečeno,že toto dělá EGR ventil a že se jedná o charakteristiku motoru a že to dělají i jiné vozy, s tímto tvrzením jsem nesouhlasil a tak auto prohládl i technik přímo z centráli KIA Motors p.Slavík a jeho tvrzení je že se nejedná o závadu a je to charakteristika motoru.
Tak se chci zeptat dělá to někomu též.????

Jinak takto se dohadujeme již rok

Kamil

Edit Beda: tema presunuto do vhodnejsi sekce
kamil Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Pískání motoru pří volnoběhu

Příspěvekod PetrLa » 01.06.2010 16:17

kamil píše:Mám tento problém,jedná se o pískání při volnoběhu u motoru 1,6 CRDi.Toto se projevuje tak ,že když je auto zahžáté a motor praceje na vonoběh tak tak po 20 sekundách začne pískat.V servisu mi bylo řečeno,že toto dělá EGR ventil a že se jedná o charakteristiku motoru a že to dělají i jiné vozy, s tímto tvrzením jsem nesouhlasil a tak auto prohládl i technik přímo z centráli KIA Motors p.Slavík a jeho tvrzení je že se nejedná o závadu a je to charakteristika motoru.
Tak se chci zeptat dělá to někomu též.????

Jinak takto se dohadujeme již rok

Kamil

Edit Beda: tema presunuto do vhodnejsi sekce

jak hlasitě to píská? musíš se soustředit na ten zvuk a nebo to řve jak kráva? Já někdy slyším (hlavně při jízdě) nějaké pískání (připomíná to sanitku), ale na volnoběh jsem to nikdy neslyšel...........reklamuj to a nenech se odbýt.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod ohen10 » 01.06.2010 16:23

skús reklamovať v inom servise...inié ti neporadím... všade by ti to mali riešiť, v každom kia servise... už som to tu spomínal, kolegovi v jednom servise nechceli uznať reklamáciu, že to je poškodené a v druhom servise povedali, že to je jasná vada od výroby...jednalo sa o škodu
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod snike » 01.06.2010 16:40

PetrLa píše:... Já někdy slyším (hlavně při jízdě) nějaké pískání (připomíná to sanitku) ...

... jo :yes: jo :yes: ... není hezčího zvuku, než je pískání turbodmychadla ;)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 16.888 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
16888 km @ 0 l/100km

Příspěvekod kamil » 02.06.2010 07:02

pískání slyším ,když mám otevřené okno,ale jenom při volnoběhu,když přidám plyn tak to přestane, dám nohu z plynu a auto stují tak to cca po 20 s.začne piskat.Jinak se mi jedná o to zda se to někomu projevuje též,jelikož mi bylo zděleno,že je to charakteristika motoru a že to dělají všechny motory s turbem.Já osobně jsem toto slyšel jenom u mého.
Toto mi bylo zděleno i z centráli KIA v Praze p.Dolejším
kamil Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod vegas » 04.06.2010 11:40

A není to pískání způsobené hnacím řemenem? Nedělá ti to jen za deště nebo větší vlhkosti?
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod kamil » 04.06.2010 14:10

pískámí se ozývá od EGR ventilu ten je nad turbem.Když sundám hadici z EGR ventilu tak to přestane.
kamil Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod vegas » 04.06.2010 18:31

prasklaá hadice? EGR?
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod kamil » 07.06.2010 08:13

na tu hadici se podívám.
kamil Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Mark77 » 19.06.2010 08:39

PetrLa píše:jak hlasitě to píská? musíš se soustředit na ten zvuk a nebo to řve jak kráva? Já někdy slyším (hlavně při jízdě) nějaké pískání (připomíná to sanitku), ale na volnoběh jsem to nikdy neslyšel...........reklamuj to a nenech se odbýt.

Ta sanitka je pískající turbo jak se roztáčí mě to dělá taky ale je to nepatrně slyšet tak na to kácím. V klidu mě nic nepíská.
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed SW III (2023)
31200 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod vlafi » 26.06.2010 01:35

Já řešil pískání už před 3 lety..Bohužel při návštěvě servisu ne a ne pískat..Je to něco mezi pískáním a klepáním..Mě to dělá nepravidelně,ale když lehce sešlápnu spojku,tak je hned ticho... :no:
vlafi Muž
KIA Family

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Sirdemonow » 31.10.2011 14:46

piskanie tak to bude to turbo no najskor ta hadica co casto odchadza u starsich ceedow
Sirdemonow Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Prokeš » 01.11.2011 07:51

Tak čau tohle přesně jak popisuješ jsem měl přesně do puntíku já ,je to turbo a bude se to postupně zesilovat ,jestli je to ta samá závada,může a nemusí, aby si si byl jist vem si kus zahradní hadice a když to bude pískat přilož jeden konec k uchu a druhý konec k turbu a uvidíš jestli to je ono,mě to takhle před rokem taky pískalo a ještě šel olej trošku po hadici s turba při dlouhé štrece , všiml jsem si toho když jsme jeli do Chorvatska , vloni mi řekli že je to normál a dali jinou sponu a že se uvidí dál a že vyčkáme, i když jsem jim říkal že to turbo je načatý že je špatný , letos jsme jeli znovu tak jsem to nešetřil a ejhle přijeli jsme domu a po měsíci to už řvalo v otáčkách do 16000 jako bejk potom to s tichlo(je to tím že ta vrtulka se rozkmitá a škrtá o hrany když se roztočí tak se vycentruje a je klid, je tam zkrátka větší vůle než má být) no a to už neukecali a normálně v pohodě na záruku vyměnili ,někde jsem na USA foru četl, tam to taky řešily a že byla nějaká vadná série tak se dostala asi k nám taky ,no smůla, takže počkej až to bude řvát víc nebo je furt otravuj a ono je to přestane bavit a vymění ti ho ....hlavně si s toho nic nedělej já sem s toho byl chvíli taky na prášky najeto sem měl když ho měnili 23000 tisíc sem si říkal no to je hrůza,a vyměněný to je za 2 hodiny akorát ho musejí objednat a na skladě jich maj dost....
Prokeš Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 01.11.2011 09:02

vlafi píše:Já řešil pískání už před 3 lety..Bohužel při návštěvě servisu ne a ne pískat..Je to něco mezi pískáním a klepáním..Mě to dělá nepravidelně,ale když lehce sešlápnu spojku,tak je hned ticho... :no:

Mám ten samý motor, co Vlafi. Tohoto jemného pískání jsme si všiml tento rok. Rádio skoro vůbec neposlouchám, takže to slyším. Líp je to slyšet, když otevřu jakékoliv okno a ještě k tomu jedu v garážích. Když se dotknu spojkového pedálu, tak to skoro zmizí. Nevím, jestli pořád, ale taky mi, pokud je zahřátý motor, vrže, když zmáčknu spojkový pedál na podlahu. Dobře je to slyšet, když stojím a otevřu dveře, ale jak píšu, nevím, jestli to dělá pořád. Po vypnutí motoru je pak při mačkání spojky ticho, takže buď to má spojitost se spojkou, nebo převodovkou. Proto bych rád věděl, jak to Vlafi vyřešil. Za necelý měsíc jdu na 4. garančku, tak se na to zeptám.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Hefi » 08.11.2011 17:52

Ahoj, mám asi podobný problém, zatím jsem to neřešil, ale mám Ceeda 1,6 CRDi, a všiml jsem si že při ohřátém motoru, který běčí na volnoběh z motorového prostoru něco píská, je to doslova pískání (žádné klepání nebo vrzání) a proto jsem se chtěl zeptat zda již Kamil tento problém vyřešil a co bylo příčinou?
Hefi Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Další

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí