motor 1,6 CRDi - pazvuky

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

motor 1,6 CRDi - pazvuky

Příspěvekod rumplcampr » 08.07.2011 15:10

Zdravím,
mám s kombi dieslem 1,6 (85) najto přes 7 000 km (pořízeno na vánoce 2010). Posledních pár tisíc km registruji rozdílné chování motoru. Nějakou dobu, třebas i pár dní šlape tiše a hladce. Jindy, nevím proč, se z něj ozývají nepříjemné a dost hlasité pazvuky - takové ostré hrčení, drnčení, chrastění, takový nakřáplý zvuk. Jako kdyby v motoru něco dřelo, rezonovalo. Zkoušel jsem to nahrát na mobil, ale není to slyšet. Mám pocit že se to děje při určitých otáčkách a v určitém záběru ve většině rychlostí. Nejedná se rozhodně o podtáčení motoru. Jednou to začne už při rozjezdu - na dvojce, přidá se trojka, ctyřka. Jindy se to najednou objeví při jízdě. I u pětky jsem to už zažil. Přitom stačí malinko přidat či ubrat plyn a na chvíli to přestane. Pak se to zase vrátí. Jsou dny, kdy ráno vyjedu a motor začne takhle vyvádět. Zaparkuju, sednu do auta odpoledne a motor je zase v klidu. Nebo naopak - celý den nic a večer se to zase objeví. Tušíte někdo, v čem je problém? Díky předem za tipy.
Rumplcamr
rumplcampr Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: motor 1,6 CRDi - pazvuky

Příspěvekod leis » 23.08.2011 19:57

rumplcampr píše:Zdravím,
mám s kombi dieslem 1,6 (85) najto přes 7 000 km (pořízeno na vánoce 2010). Posledních pár tisíc km registruji rozdílné chování motoru. Nějakou dobu, třebas i pár dní šlape tiše a hladce. Jindy, nevím proč, se z něj ozývají nepříjemné a dost hlasité pazvuky - takové ostré hrčení, drnčení, chrastění, takový nakřáplý zvuk. Jako kdyby v motoru něco dřelo, rezonovalo. Zkoušel jsem to nahrát na mobil, ale není to slyšet. Mám pocit že se to děje při určitých otáčkách a v určitém záběru ve většině rychlostí. Nejedná se rozhodně o podtáčení motoru. Jednou to začne už při rozjezdu - na dvojce, přidá se trojka, ctyřka. Jindy se to najednou objeví při jízdě. I u pětky jsem to už zažil. Přitom stačí malinko přidat či ubrat plyn a na chvíli to přestane. Pak se to zase vrátí. Jsou dny, kdy ráno vyjedu a motor začne takhle vyvádět. Zaparkuju, sednu do auta odpoledne a motor je zase v klidu. Nebo naopak - celý den nic a večer se to zase objeví. Tušíte někdo, v čem je problém? Díky předem za tipy.
Rumplcamr

Jedině to dát do servisu na pozorování, ať si stím lámou hlavu oni.
leis Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carnival II (2003)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 23.08.2011 21:19

Jed s tim do servisu - co nejdriv!
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Šuchotanie motora - 1,6 crdi - 85 kw

Příspěvekod tominecko » 03.01.2012 18:30

Zdravím,
vlastním kiu ceed, rok výroby 2007, 1,6 crdi - 85 kw, má najazdené 106 000 km. Keďže som si všimol zvláštne šuchotovanie motora,ktoré vychádzalo z časti kde remeň poháňa alternátor a klímu dal som auto do servisu. Po prvotnej prehliadky mi servisný technik povedal, že to bude asi ložisko na klíme resp. alternátore, alebo to bude problém v kladkách. Lenže ložiská na klíme a alternátore ako aj vodiace kladky boli v poriadku a servisák mi povedal, že to ide z motorovej časti, no nevedia prísť na závadu - lebo všetky merania čo urobili boli v poriadku. Vraj si mám ten šuchot všímať a keby sa ten šuchot zvyšoval mám sa k ním objednať. Prosím ak máte, resp. mali ste tento problém môžete napísať ako ste ho riešili.
ďakujem.
 ! "safi" píše:
Príspevok presunutý do odpovedajúcej témy
tominecko Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod humplik.radi » 03.04.2012 20:31

Zdravim.
Mam uplne ten stejny problem, jak popisujete vy, do detailu. Stejny motor, stejne auto, stejny problem. Auto jsem kupoval 8. 11. 2011 nove, dnes najeto cca 6500 km. Resil jste to nejak? Prisli na neco v servisu? Budu tam muset zrejme zajet...
humplik.radi Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod safi » 03.04.2012 20:35

skúste pozrieť kapotu, ja som tam mal vôle, potom to robilo také nepríjemní zvuky. stačí pootočiť smerom von gumové dorazy . Samozrejme, tento zvuk zmizol , keď som otvoril kapotu.
KIA SOUL 1,6CRDI 94kW Obrázek
safi Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Organizátor srazu (1)

Kia Soul (2009)
63600 km @ 6.05 l/100km

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí