od Marek J. » 09.06.2015 09:58
Ahojte! takže hlásim sa aj ja s veľmi podobným problémom. Tiež som registroval na svojej Kii ceed SW 1,6 GDI čudný klepot v motore, najmä pri jazde do kopca alebo pri vyššom výkone. Stalo sa mi to, keď na aute bolo najazdených 18 000 km. Samozrejme, išiel som do servisu a začala sa polročná tortúra. Hneď na úvod poviem, že so šťastným koncom. Ale pekne po poriadku. Najprv mi vymenili palivové čerpadlo, potom rozvodovú reťaz, napínaciu kladku rozvodovej reťaze, hydroštely ale klepot z motora bol počuť stále. Bol som už na nervy, v servise sa naozaj snažili, boli veľmi ochotní, dali mi náhradne vozidlo. To všetko sa riešilo v rámci záruky. Kedže problém pretrvával, dohodli sme sa, že si auto nechajú v servise na dlhšiu dobu a rozoberú motor. OK - čakal som doma na výsledok. Po dvoch týždňoch mi telefonovali, že už sa vie príčina nezvyčajného klepotu v motore. Na dvoch piestoch boli od výroby namontované vadné ojničné ložiská, pričom ich vôľa spôsobila ten klepot, a navyše aj tie dva válce neboli už válce, ale boli epilsy... Takže verdikt bol nasledovný - nový polomotor.
Teraz auto ide ako hodinky, je konečne tiché, tak ako som od 1,6 GDI očakával.