klepanie pri vyššom výkone

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: klepanie pri vyššom výkone

Příspěvekod PeterXX » 13.03.2013 17:39

No tak ja mám za minulý rok spotrebu zázračných 6 - 6,2 litrov, aj keď po diaľnici BA-TT chodím max. 110, inde samozrejme viac, podľa potreby. Asi je to hlavne o plynulosti jazdy bez častého výrazného pridávania, čo je ale úplne normálne. To vidím najlepšie aj pri jazde po meste, keď žerie najviac pri sústavnom rozbiehaní na križovatkách, ale potom pri plynulej jazde mimo centra mi palubný počítač, nastavený na dojazd, kilometre veselo pripočítava :thu: .
Ale naspäť k pôvodnej téme - všimol som si, že keď boli počas tejto zimy tie abnormálne mrazy, tak sa to skoro neozývalo, pri niektorých jazdách sa to neozvalo vôbec. Dúfal som, že to už je preč a že to bolo len nejaké obdobie zabehávania motora - predsa len mám najazdených málo km, ale teraz po oteplení je to tu znova. Pýtali ste sa niekto na to v servise alebo budem musieť ja? ;)
PeterXX Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod dzejarek » 14.01.2015 10:22

Tak mám stejný problém a v uvozovkách jsem rád, že nejsem sám, protože jsem si připadal jako blázen a myslel že to slyším jenom já a manželka ne ☺ Taky se s tím chystám do servisu, když záruka, tak na všechno ne?!
Kia Ceed SW 1.4 77kW 2011
dzejarek Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Marek J. » 09.06.2015 09:58

Ahojte! takže hlásim sa aj ja s veľmi podobným problémom. Tiež som registroval na svojej Kii ceed SW 1,6 GDI čudný klepot v motore, najmä pri jazde do kopca alebo pri vyššom výkone. Stalo sa mi to, keď na aute bolo najazdených 18 000 km. Samozrejme, išiel som do servisu a začala sa polročná tortúra. Hneď na úvod poviem, že so šťastným koncom. Ale pekne po poriadku. Najprv mi vymenili palivové čerpadlo, potom rozvodovú reťaz, napínaciu kladku rozvodovej reťaze, hydroštely ale klepot z motora bol počuť stále. Bol som už na nervy, v servise sa naozaj snažili, boli veľmi ochotní, dali mi náhradne vozidlo. To všetko sa riešilo v rámci záruky. Kedže problém pretrvával, dohodli sme sa, že si auto nechajú v servise na dlhšiu dobu a rozoberú motor. OK - čakal som doma na výsledok. Po dvoch týždňoch mi telefonovali, že už sa vie príčina nezvyčajného klepotu v motore. Na dvoch piestoch boli od výroby namontované vadné ojničné ložiská, pričom ich vôľa spôsobila ten klepot, a navyše aj tie dva válce neboli už válce, ale boli epilsy... Takže verdikt bol nasledovný - nový polomotor.
Teraz auto ide ako hodinky, je konečne tiché, tak ako som od 1,6 GDI očakával.
Marek J. Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spd001 » 11.06.2015 16:48

No to nepotesi cloveka ked novy motor treba rozoberat no na druhej strane aspom ze stylom polomotor a nie len vadne dieli.Inak podobny problem mal kamos na fabii kratko po kupe a to si este priplacal za 1.4
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Předchozí

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí