1,6 CRDI - zvuk "nového" motoru

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

1,6 CRDI - zvuk "nového" motoru

Příspěvekod sopy333 » 26.03.2015 20:12

Ahoj,
od minulého měsíce jsem majitelem CEEDa ve výbavě TOP. Aktuálně najeto 2800 km, což je samozřejmě málo.
Mám dotaz ohledně projevu motoru. Když se motor zahřeje, tak při šlápnutí na plyn motor vydává takový nepravidelný cvrlikavý zvuk. Není to nic hlasitého. Slyším to jen, když je vypnuté rádio. Navíc bych řekl, že to dělá někdy víc, někdy míň (když probíhá regenerace filtru DPF, tak skoro vůbec). Podobný projev má focus 1,6 TDCI, kterým jezdí přítelkyně, ale ten má najeto bratru více, jak 200tis km. Vím, že se už tady něco podobného řešilo, ale vše, co jsem našel se týkalo už zajetých motorů, takže mě zajímá, jestli je to normální projev 1,6 crdi. Dříve jsem jezdil v ochcávkách 1,6 TDI uplně nové 1,9 TDI, kterou jsem jezdil od nějakých 170k do 230k. 1,6 sice měla takový bzučivější projev, 1,9 hrubián, ale takhle "necvrlikali" Nejvíc se to projevuje v otáčkách 1800 - 2500.

Dále se mi stává, že se ze zadní části interiéru ozývá takové cvakání v nepravidelných intervalech, jako by spínalo nějaké relé. Někdy cvakne dvakrát za minutu, někdy jednou za hodinu, ale to je jen takový detail :) Hlavně mi jde o ten zvuk motoru a jestli se třeba uklidní po najetí více km. Prvních 1000 jsem jezdil opatrně, ale teď lítám denně mezi plzní a prahou 90% dálnice a otáčky jsou kolem 2500 většinu cesty - nemůžu to tím nějak dojebat? :)
Díky za jakěkoliv info
sopy333 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: 1,6 CRDI - zvuk "nového" motoru

Příspěvekod spd001 » 27.03.2015 22:20

Pokazit to urcite tou jazdou nepokazis len je dobre v zabehu moc nepouzivat tempomat teda nejazdit jedny otacky ale striedat cele spektrum.Nemam CRDI tak ti moc neporadim ale iste je ze tou jaudou si nic neposral.
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí