od pacesol » 13.05.2013 09:29
Doporučuji ti přečíst napřed můj příspěvek 30.04.2013 22:21 na předchozí straně. Vpodstatě tam máš odpovědi na všechny otázky. Doporučuji ale rozhodně najít nejbližšího prodejce a přímo s ním se dohodnout na konkrétních dílech. Autofam Olomouc má sice e-shop ale z Olomouce do Michalovců je to daleko na případné výměny dílů apod. pokud všechno nesedne přesně. Já to mám od domu 600 metrů. Bod 1 je najít umístění hrušky. Neznám motor 1,4, takže ti neporadím. Rozhodně ale co nejdále od zdroje tepla na místo, kam proudí přímo studený vzduch, nebo kam je možné studený vzduch přivézt. Bod 2. Venkovní rozměr hrušky tak aby se do prostoru vešla. Bod 3. Trubka a kolena. Přesný úhel je velmi důležitý. ( já jsem měl výhodu, že Autofam měl rozebraný univerzální set JOM, ze kterého jsem použil jenom koleno ). Bod 4 redukce průměrů a spojky trubek. ( tady je potřeba změřit délku celého systému. Posunutím spojek a redukcí t.j. zasunutím dovnitř nebo povytažením musíš dosáhnou násobku průměru sání. Není až taková věda. Každá spojka na každé straně dá cca 1 cm. )
Potom už vlastní montáž do motorového prostoru. Důležitý je držák filtru aby nebyla celá váha sání na spojkách a přírubě sání.
Jednu důlěžitou věc jsem zapomněl zmínit. I já jsem na ni zapomněl. Do sání vzduchu ústí odvětrání skříně motoru. Na tuto hadičku je potřeba nasadit tzv. oddechový filtr. Je to ale investice cca 100,- Kč.
Pokud budeš demontovat originální air box, tak se podívej, co na něm máš přidělané. Já jsem musel vyřešit držák ŘJ.
Pokud se týká čistící sady, tak hledej samostatné věci. Já jsem nakupoval v motoshopu v Českém Těšíně. Větší spotřeba je čističe. Proto jsem vzal samostatně balení 1 litr čističe a samostatně 400 ml olej. Tady ale nešetři. Špatný čistič může poškodit filtrační materiál a dojde k jeho rozpadení. Tím se dostanou do motoru nečistoty a !!!!. Olej musí být lepivý a určený na vzduchové filtry. Kdysi jsem na bugy jezdil molitanové filtry. Vynikající na velmi jednoduchou údržbu. Jednou jsem jej vypral v Jaru a zadřel jsem motor rozpadeným molitanem.
Jinak ŘJ není potřeba nijak programovat. Benzín bez problémů a diesel by mohl mít problém s váhou vzduchu. To ale nevím a neznám. Já ropáky moc nemám rád.
To B je další získání výkonu.Právě odjíždím do firmy Soieta Tech, která mi vyrobí nerezový systém výfuku a optimalizije tlumič. Je to zakázková výroba. Optimalizace proudění a spávný tlak ve výfukovém systému ti přidá dalších cca 10 HP výkonu. Zatím neznám cenu ani zvuk ale jedno je jisté. Nezetový výfuk je napořád bez další údržby. Nevím jak moc výfuky KIA rezaví ale investice cca 6.000,- se asi vyplatí.
Původně jsem chtěl psát SZ ale nakonec asi návod poslouží i dalším.
Neříkej, že to nejde. Řekni, že to neumíš.